سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا قانون اخذ مالیات از خانه‌های لوکس به درستی اجرا نشد؟

طبق قانون باید بخشی از منابع صندوق ملی مسکن از مالیات خانه‌های لوکس تامین شود، اما در ۶ ماهه امسال مالیات این واحد‌ها فقط ۱۲ میلیارد و ۷۷۵ میلیون تومان بوده است.

بازار مسکن در چند ماه گذشته دچار نوسانات زیادی بوده که برای ایجاد ثبات در این بازار، پیشنهاد اخذ مالیات از خانه‌های خالی مطرح شده است، اما  نه این طرح تاکنون اجرا شده و نه طرح  مهم‌تر از آن که اخذ مالیات از خانه‌های لوکس بوده  کامل به مرحله اجرایی و عملیاتی رسیده است.

گفتنی است در شش ماهه نخست امسال مالیات خانه‌های خالی ۴۸۵ میلیون تومان و مالیات واحد‌های لوکس فقط ۱۲ میلیارد و ۷۷۵ میلیون تومان بوده است.

 سازمان امور مالیاتی در اجرای ناموفق طرح مالیات خانه های خالی مقصر نبوده است

 داود منظور رئیس سازمان امور مالیاتی می گوید: سازمان امور مالیاتی در ناموفق بودن اجرای طرح  مالیات  خانه‌های خالی مقصر نبوده چرا که از تمام ظرفیت موجود استفاده کرده، اما مبنای اطلاعات خانه‌های خالی اشتباه بوده است و با خوداظهاری نمی‌توان مالیات از خانه‌های خالی گرفت.

 او می‌گوید:  تا به امروز آمار ۵۲۰ هزار خانه خالی به سامانه امور مالیاتی داده شده، اما مطمئن نیستیم چه تعداد از این واحد‌ها واقعا خالی هستند چرا که از اعتراضات ثبت شده،  ۲۱۶ هزار اعتراض  وارد بوده یعنی شناسایی این ۲۱۶ هزار واحد خالی غلط بوده و اگر قانون اشتباه است باید آن را اصلاح کنیم.

منظور با تاکید بر اینکه با روش اشتباه، امکان اجرای قانون مالیات خانه‌های خالی وجود ندارد گفت: برای دسترسی به اطلاعات درست از خانه‌های خالی باید از اطلاعات شهرداری‌ها استفاده کنیم چرا که شهرداری‌ها اطلاعات تک تک واحد‌ها را دارند.

براساس این گزارش دریافت مالیات از مالکان خانه‌های گران‌قیمت و خانه‌های خالی در قانون بودجه سال‌ ۹۹ آمده بود، اما دولت قبل، برای برای اخذ این مالیات و اجرای قانون اقدامی انجام نداد. در بودجه ۱۴۰۰ هم دوباره درآمد این نوع مالیات پیش‌بینی شده بود. زیرساخت‌ها آماده نشد براساس اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم، اخذ مالیات از خانه‌های خالی در قانون گنجانده شد و وزارت راه و شهرسازی موظف شد سازوکار شناسایی این خانه‌ها را اجرا کند.

اخذ مالیات از خانه‌های خالی نیز توسط مجلس و در سال ۹۹ به این قانون اضافه شد مهمترین پیش‌نیاز شناسایی واحد‌های خالی از سکنه راه اندازه‌ای سامانه اسکان و املاک بود. مردم باید در این سامانه اطلاعات املاک خود را بارگذاری می‌کردند، اما این سامانه از سال ۹۵ تا ۹۸ راه‌اندازی نشد و بعد از وقفه‌ای ۳ ساله و با تغییر وزیر راه و شهرسازی وقت، سامانه راه‌اندازی شد. اما ثبت‌نام در آن هم با یک سال تأخیر و از سال ۹۹ شروع شد بعد از راه‌اندازی، مشخص شد سامانه مشکلات و ایراداتی دارد و اطلاعاتی که برای دریافت مالیات از خانه‌های لوکس و خالی لازم بود از سوی وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیاتی دریافت نشد. این سامانه که به منظور جمع‌آوری اطلاعات بخش مسکن راه‌اندازی شده بود از زمان راه‌اندازی تا شهریور  سال گذشته ۴ بار به‌خاطر اختلال مسدود شد. بعد از مالکان خواسته شد اطلاعات خود را دوباره ثبت کنند.

وزارت راه وشهرسازی  همت کافی برای شناسایی خانه‌های خالی و سامانه املاک و اسکان  ندارد

در همین رابطه اقبال شاکری در گفتگو  با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اطلاعات خانه‌های خالی را باید وزارت راه وشهرسازی به سازمان امور مالیاتی ارائه دهد امادر این بین یک ناهماهنگی وجود دارد  که یکی از این ناهماهنگی‌ها در رابطه با شناسایی خانه‌های خالی است.

به گفته عضو کمیسیون عمران مجلس، ناهماهنگی دیگری که در این بخش وجود دارد مربوط به  اعمال مالیات است که  باعث شده برخی از مالیات‌هایی که به افراد ابلاغ می‌شود  اشکال داشته و موضوعیتی نداشته باشد.

او می‌گوید: در جلساتی که در کمیسیون عمران برگزار  شده  نمایندگان به این نتیجه رسیده اند که  سامانه املاک و اسکان در وزارت راه وشهرسازی کامل نیست و اطلاعات ارائه شده از آن قابل اطمینان نیست . رفت وبرگشت اطلاعات بین وزارت  راه وشهرسازی و سازمان امور مالیات  ادامه دارد.

شاکری گفت:  وزارت راه وشهرسازی بخشی از اطلاعات خانه‌های خالی و لوکس را شناسایی کرده،  اما عملا اتفاق  چندان مهی رخ نداده و به نظر می‌رسد که باید وزارت راه وشهرسازی تمامی همت خود را برای تکمیل  اطلاعات سامانه املاک و اسکان برجای بگذارد.

 مالیات بر خانه‌های خانه‌های لوکس و خالی به درستی اجرا نشده است

در ادامه  عبداله اوتادی عضو هئیت مدیره اتحادیه مشاوران املاک کشور هم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اخذ مالیات از خانه‌های خالی و لوکس  توسط سازمان امور مالیاتی و یا وزارت راه وشهرسازی چندان به مرحله اجرایی نرسیده است و این طرح تاکنون به درستی عملیاتی نشده است.

او ادامه داد:  دولت برای تامین مالی خود باید ابزار‌های دیگری را به کار گیرد و از سوی دیگر برای کنترل بازارمسکن، دولت باید عرضه و تقاضای خود را  تقویت کند تا این بازار به ساماندهی لازم برسد.

نرخ مالیات بر خانه‌های خالی بازدارنده خواهد بود

 رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در آخرین اظهار نظر خود  درباره اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی گفت:  قانون مالیات بر خانه‌های خالی زمانی خوب اجرا می‌شود که سامانه املاک و اسکان تکمیل شده باشد . تاکنون برای ۷۵۰ هزار واحد خالی کشور از سازمان امور مالیاتی، قبض مالیاتی صادر شده است.

به گفته قاسمی، ۶۰ هزار نفر از این ۷۵۰ هزار نفر اعتراض کرده‌اند که اطلاعاتی که بر اساس آن قبض مالیاتی صادره شده اشتباه بوده است. بر اساس این قانون وزارت راه و شهرسازی مکلف به راه اندازی سامانه املاک و اسکان کشور است که در همین دولت این سامانه راه اندازی شد.

قاسمی با بیان اینکه مردم از خوداظهاری در سامانه املاک و اسکان استقبال نکرده‌اند ادامه داد: در قانون مالیات بر خانه‌های خالی آمده که اگر مردم خوداظهاری نکردند از دریافت برخی خدمات مانند خدمات بانکی، دسته چک و امثال آن منع خواهند شد که معاون اول رئیس جمهور بخشنامه آن را به همه دستگاه‌ها ابلاغ کرده است.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: اطلاعات ۷۲ میلیون نفر در سامانه املاک و اسکان وجود دارد که با وجود عدم تکمیل، جامع‌ترین بانک اطلاعاتی کشور است.

وی افزود: اگر مالکان خانه‌های خالی مالیات ندهند سالانه رقم مالیاتی متعلقه افزایش تصاعدی داشته و خالی نگهداشتن ملک صرفه اقتصادی نخواهد داشت. نرخ مالیات بر خانه‌های خالی کاملاً بازدارنده است.

قاسمی گفت: بانک‌ها خانه‌های خالی زیادی دارند یا برخی افراد هستند که خانه‌های خود را با هدف افزایش قیمت خالی نگه داشته‌اند. قصد ما این نیست که کسی که دو خانه دارد مالیات بدهد بلکه هدف ما این است که بانک‌هایی که خانه‌ها را خالی نگه داشته‌اند یا مالیات بدهند یا به بازار عرضه کنند.

براساس این گزارش  دولت در اجرای طرح اخذ مالیات از خانه‌های خالی و لوکس با توجه به راه اندازی سامانه املاک و املاک و اسکان چندان موفق نبوده است و همین امر هم  باعث شده که منابع مالی لازم از  اجرای این طرح   در صندوق توسعه ملی به صورت کامل واریز نشود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۰۳ ۲۶ آبان ۱۴۰۱
چون همش مال مسیولین از خدا بی خبره اونها برای خودشون حکم اجرایی نمیزنند
سلام
۱۱:۰۵ ۲۶ آبان ۱۴۰۱
کوخ نیشنها ی الان کاخ نیشین شدند .
حکایت گدا معتبر شودو زخدا بی خبر شود. ذاتشان‌گداست چرا باید مالیات بدهند.
مالیات برای بدبخت و بیچاره هاست.
ناشناس
۰۸:۴۱ ۲۶ آبان ۱۴۰۱
چون همه مدیران دارای خونه لوکس هستن علاقه ای به انجامش نیست..کدام مدیرکل دهک ۱تا۵ زندگی میکنن بفرماییدتامازیارتش کنیم
شهروند
۰۸:۳۹ ۲۶ آبان ۱۴۰۱
چون هیچکس به درستی سر جای خودشت نیست تا قوانین و کارها درست انجام شود اینجا بجای اینکه درست انجام شود درشت انجام میشود
علی
۰۵:۲۷ ۲۶ آبان ۱۴۰۱
مقامات هر شهر را بشه ۳ ماه به مسافرت اجباری فرستاد
ملک در آن شهر ارزان میشود
ناشناس
۲۰:۵۹ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
قانون کجاست فقط برای بدبختا
ناشناس
۱۷:۳۹ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
مردم عادی که چندبار مالیات می دهند آین مسیولین و پول دار ها هستن که
ناشناس
۱۷:۱۹ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
چون قانون فقط برا مردم هست
HOSSEIN
۱۶:۱۸ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
سوال خوبیه چرا این رو از بعضی مسعولین که خودشون و فک و فامیلشون صاحبان این خان‌ها هستن باید پرسید و مانع اجرا شدن این قانون با راند که بلد هستن
ناشناس
۱۶:۰۰ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
از کی مالیات بگیرن ؟ از خودشون ؟ مگه بجز خودشون و بچه هاشون و خانوادشون و ته ته تهش شرکاشون کسی خونه لوکس هم داره ؟ اون اقاهه بود میگفت نگرانم در یخچال رو باز کنن و خالی باشه دقیقا واسه نوه اش از کجا سیسمونی خرید ؟ یا اقایونی که به عنوان نماینده ایران رفتن سازمان ملل حتی به پوشک ایرانی هم برای بچه ها و نوه هاشون اعتماد ندارن که توش ... بعد شماها میایید تیتر میزنید که چرا مالیات گرفته نشده ؟ چقد راحت این حقوقای عجیب غریب از گلوتون پایین میره اهل خبر
یاس
۱۵:۲۲ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
فقط خداباید به دادمردم برسه
یک مستمری بگیر
۱۱:۵۹ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
ببخشید سوال احمقانه ای کردید
..
۱۱:۳۸ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
نقدینگی را به سمت احیای صنایع تعطیل و نیمه تعطیل هدایت کنید تا بسیاری از مشکلات و معضلات حل شوند .
این اتفاق در استان سمنان افتاده و بسیار راهگشا بوده .
ناشناس
۱۱:۰۰ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
زیرا دولت حریفشان نیست فقط زورشون به فقیر وفقرا می رسه وگرنه کسری بودجه نبود
ناشناس
۱۱:۰۰ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
زیرا دولت حریفشان نیست فقط زورشون به فقیر وفقرا می رسه وگرنه کسری بودجه نبود
ناشناس
۱۱:۰۰ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
زیرا دولت حریفشان نیست فقط زورشون به فقیر وفقرا می رسه وگرنه کسری بودجه نبود
ناشناس
۱۱:۰۰ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
زیرا دولت حریفشان نیست فقط زورشون به فقیر وفقرا می رسه وگرنه کسری بودجه نبود
امیر
۱۰:۴۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
چون مسئولین ، فرزندان و خانواده ها و وابستگان نظام فاسد جمهوری اسلامی ساکن خانه های لوکس هستند.
ناشناس
۱۰:۳۴ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
آدم عاقل برا گرفتن مالیات از خودش که قانون نمیزاره چون نتیجش شکسته11
کارکاریزی
۱۰:۳۲ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
چون اونا میگن مالیات رو کی داده کی گزفته.... والا... از بدبختا بگیرن زورشون کمتره. زحمتش هم کمتره... زودتر نابودمیشن... خخخخ
سیدحسن
۱۰:۲۳ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
چون هر بلایی هست چه زمینی چه آسمانی برای آدمای بدبخت و بیچاره است.صاحب ویلاهای لوکس هیچ زمان زیربار مالیات نمیرن. چرا؟ قدرت دارن پول دارن. اما یه بدبخت کاسب مستاجر مالیات نده پرشو جلوچشماش میارن. سوالیکه جوابش مشخصه چرا عنوان میکتین آخه... خنده داره
ناشناس
۱۰:۱۸ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
فقط زورتون به ما میرسه کل زیر بنای خونه ما ۴۰متر هستش اگر آشپز خونه وحمام و سرویس بهداشتی رو کسر کنیم کلا ۲۰متر اتاق نداریم که ساکن بشیم سالانه مالیات باید به دولت بدیم شغل نداریم وهیچ ملکی به نام خود و خانواده هم نداریم باید مالیات بدیم ودهک ده هم هستیم اکثر صاحب ملک های لوکس مالیات نمیدهند و یارانه هم دولت بهشون میده آیا این عدالت هستش .
ناشناس
۰۹:۵۹ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
چرا مالیات نمیگیرن چرا چیزی رو که همه میدونن میپرسید.
ناشناس
۰۹:۴۱ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
خخخ کدوم قانون اجرا شده که این نشده؟خخخ
شهروند
۰۸:۴۱ ۲۶ آبان ۱۴۰۱
باید میگفتی کدوم قانون که به نفع سرمایه دارن و ثروتمندان و رانت خوران و اختلاسگران هست اجرا شده که این اجرا شود
صالح
۰۹:۳۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
زیرا اکثر کسانی که دارای املاک و ویلاها و خودرروهای لوکس هستند دارای ارتباطات لوکس نیز میباشند
ناشناس
۰۹:۱۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
چون کسای که می خوان این قانون را اجرا کنند.خودشان صاحبان چنین خانه های هستند.
ناشناس
۰۹:۱۱ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
آخه اینم شد سوال خب معلومه دیگه ۹۹ درصدش مال مسئولین و نزدیکانشون هست
ناشناس
۰۹:۱۰ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
چون این خونه های لوکس و اون چند میلیون خونه خالی دست افراد و نهادهاییه که زور هیچکی بهشون نمیرسه
ناشناس
۰۹:۰۹ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
چون که تمام خانه های لوکس مال خودشان ،یا خانواده و فرزندانشان است.
ما داریم از چه می نالیم
ما به دزدان خانه دادیم و همینا حق ماست
ناشناس
۰۹:۰۷ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
مالیت از سرمایه داربگیرین سرمایه دارجنسشوگرون میکنه از مردم جایگزین میکنه
درکشوری که تورم افسارگسیخته ودلبخاهی هست کسی از سرمایه دارنمیتونه چیزی بگیره وهمه فشار بردوس قشرمستضعفه
ناشناس
۰۹:۰۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
چون خود رستم قاسمی خان کلی خونه لوکس خالی داره
تو مالزی هم حتی خونه داره البته اونجا مجبوره مالیاتشو بده مثل اینجا نیست که
ناشناس
۰۹:۰۳ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
چون خانه های لوکس را اکثرا خود مسئولین با اختلاس بنا کردن و هیچکدام از مسئولینم حاضر به اجراي قانون علیه خودشان نیستن !
ناشناس
۰۸:۵۷ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
چون خونه ها مال خودشونه
ناشناس
۰۸:۵۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
آقا رستم عزیز یک ضرب المثل قدیمی میگه: چاقو دسته خودش رو نمی بره
اول یک گزارش به مردم بدین کعه مالکین منازل فوق لوکس چه کسانی هستند بعد قسمت دوم این نامعادله خودش حل میشه.
ناشناس
۰۸:۵۲ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
چون خانه های لوکس فقط در اختیارات مقامات دولتی و مدیران ارگان های دولتی است .
ناشناس
۰۸:۴۷ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
چون جرآتشو ندارید...
علی
۰۸:۴۳ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
هر وقت تونستین از جامعه ی به اصطلاح هنری مالیات بگیرین
از شرکتهای بزرگ خصولتی مالیات بگیرین
از خانه های لوکس خالی هم میتونید مالیات بگیرین........
ناشناس
۰۸:۳۸ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
چون همه مسئولین اکنون کاخ نشین شدندو هرکدام دارای چند کاخ و خانه های فوق لوکس شدند : پس اجرای این قانون در حد کشک ارزش دارد.
پژوهش
۰۸:۲۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
حالا هی بیا میلیونی مسکن ملی بساز/ کدوم دستگاه کم کاره؟ کدوم مسئول باید جواب بده؟ کی باید عمل کنه به قانون مشخص نیست؟؟؟
ناشناس
۰۸:۵۸ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
حالا کو مسکن میلیونی؟؟؟
دیگه شروع شد ماله کشی رو وعده سر خرمن آقای رییسی....
کی بود کی گفت؟!!!
اون بنده خدا نگفت.!
ناشناس
۰۸:۱۸ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
چون از خودشون باید مالیات بگیرن
ناشناس
۰۸:۰۸ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
چون هر چی سنگه برای پای لنگه