سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پارادوکس سیاسی؛

قوانین ترکیه برای کنترل مدیریت بحران در شبکه‌های اجتماعی + عکس

در پی انفجار مهیب در استانبول، مقامات ترکیه دستور دادند شبکه‌های اجتماعی محدود و پخش ویدیوهای انفجار ممنوع شود.

عصر روز گذشته انفجاری مهیب در خیابان استقلال استانبول، توجه همه رسانه های دنیا را به خودش جلب کرد. خبر انفجار به سرعت در شبکه های اجتماعی مختلف مانند توئیتر، اینستاگرام، تلگرام و فیس‌بوک منتشر شد. هرچه از زمان وقوع حادثه می گذشت، ویدئوها و تصاویر بیشتری در رسانه ها و شبکه های اجتماعی منتشر می شود.


بیشتربخوانید


پس از انتشار این محتواها، مقامات ترکیه دستور به محدودیت شبکه های اجتماعی در این کشور دادند و نت بلاکس که سرعت و دسترسی به اینترنت در نقاط مختلف جهان را رصد می‌کند،‌ با انتشار توئیتی این ممنوعیت را تایید کرد.

خبرگزاری اسپوتنیک هم با انتشار خبر اعلام کرد: مقام‌های ترکیه‌ای (شورای عالی رادیو تلویزیون ترکیه) پخش رسانه‌ای از صحنه انفجار در استانبول را موقتاً ممنوع اعلام کرده اند.

سوابق ترکیه در محدودیت شبکه های اجتماعی

محدودیت شبکه های اجتماعی در ترکیه مسبوق به سابقه است و این اولین بار نیست که مقامات این کشور در پی ایجاد ناآرامی، این تصمیم را می گیرند.

در سال ۲۰۱۶ و در بحبوحه تلاش برای کودتای نظامی در ترکیه، این کشور در تلاش بود دسترسی به شبکه‌های اجتماعی را مسدود یا کند، کند. گاردین در این باره نوشته: ترکیه بلاک (سازمانی که بر سانسور اینترنت در این کشور نظارت می‌کند) با انتشار توئیتی اعلام کرد که فیس بوک، توئیتر و یوتیوب مسدود شده اند، اما Vimeo و Instagram همچنان کار می‌کنند.

این گروه دوباره در توئیتر نوشت: داده‌های ما حاکی از یک دوره ۲ ساعته محدودیت رسانه‌های اجتماعی است، اما هیچ مدرکی دال بر قطع کامل اینترنت در ترکیه وجود ندارد. کاربران فیس‌بوک و توییتر تأیید کردند که این پلتفرم‌ها غیرقابل دسترسی بوده، اما دوباره با کندی برگشته است.

اما محدودیت اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در این کشور فقط به همین دو مورد ختم نمی‌شود. گاردین در گزارشی از محدودیت اینترنت و پلتفرم‌ها در سال‌های دیگر نیز خبر داده است. این خبرگزاری انگلیسی نوشته: در سال ۲۰۱۴، ترکیه دسترسی به توئیتر و یوتیوب را به دنبال افشای فایل‌های ضبط شده مخرب سیاسی مسدود کرد. در سال ۲۰۱۵، دادگاهی در این کشور به دلیل انتشار عکس‌های یک آدم ربایی، یوتیوب، توئیتر و فیس‌بوک را به طور موقت ممنوع کرد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه یکی از منتقدان سرسخت شبکه‌های اجتماعی است. در سال ۲۰۱۳، او توئیتر را تهدیدی برای جامعه توصیف کرد.

قوانین ترکیه برای کنترل شبکه های اجتماعی

ترکیه برای کنترل بهتر شبکه های اجتماعی در این کشور قوانین مختلفی را وضع کرده است. یک ماه قبل پارلمان این کشور قانون جدیدی را علیه انتشار اطلاعات نادرست تصویب کرد. در این قانون برای فعالان رسانه ای و روزنامه نگاران در صورت ارتکاب چنین جرمی،‌ تا سه سال زندان در نظر گرفته شده است.

رویترز نیز از تعیین نماینده پلتفرم ها در ترکیه خبر داده و نوشته: شبکه‌های اجتماعی ملزم هستند نمایندگانی در ترکیه تعیین کنند. همچنین اگر دادگاهی به این نتیجه برسد که نماینده هریک از شرکت ها نتوانسته اطلاعات مورد نیاز را در اختیار مقامات قرار دهد، آن شرکت با کاهش ۹۰ درصد پهنای باند روبرو خواهد شد. طبق این قانون، اگر شرکت‌ها محتوای غیرقانونی را در ۴ ساعت حذف نکنند، به طور مستقیم مسئولیت محتوای غیرقانونی و تگ ها برعهده آنها خواهد بود.

یک تناقض عجیب

یکی از واکنش‌های جالب‌توجه در این موضوع، استوری سلبریتی‌های ایرانی ساکن ترکیه بود؛ در یک نمونه فردی که در طی چندهفته اخیر محتواهای خشن و غیرقانونی را علیه مردم ایران در صفحه اینستاگرام خود منتشر می‌کرد و به‌صورت رسمی خشونت و نفرت را ترویج می‌کرد، از شب گذشته تاکنون از مخاطبانشان می خواهد به قانون ترکیه پایبند باشند و  ویدئو یا تصویری مربوط به این حادثه را منتشر نکنند. 

استوری‌های مختلف و متناقض  یک ایرانی ترکیه نشین برای اغتشاشات ایران و انفجار ترکیه

منبع: فارس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۵۰ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
چکار با ترکیه داریم مادر همه چیزی جلو به پیش سیاست در قله ها اصلا پیدا نیست
ناشناس
۰۹:۴۸ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
باید قبول کنیم نظام در جنگ رسانه ای از دشمناش خیلی عقب هست.چرا اونها رسانه ضد ایران داشته باشن ولی ما علیه اونها نداشته باشیم.بهترین دفاع حمله هست.
ناشناس
۱۴:۰۰ ۲۴ آبان ۱۴۰۱
توآمریکا هم یک لحظه برق قطع شه ذات حقیقی افراد میزنه بیرون! این بابا هم اگر بی خیالی وبی نظارتی دستگاههای ترکیه یک لحظه نمایان بشه هفت تیرکش میشه