سیدمؤید محسننژاد گفت: مرمتبخشی از کاشیکاریهای معرق سردر دوازده امام مسجد جامع عتیق مطابق ضوابط مرمتی توسط مرمتگران و با نظارت ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس درحال انجام است.
او گفت: این عملیات اجرایی شامل مرمت اضطراری (عملیات نجاتبخشی و رفع خطر کاشیهای در حال ریزش)، پاکسازی، تثبیت و استحکامبخشی اولیه، برچیدن و آواربرداری پشت کاشی، دوغابریزی و نصب بخشهای برچیده شده طبق الگوی موجود و همچنین در آخر تثبیت نهایی است.
محسننژاد گفت: حدود ۶۰ درصد این کتیبه کاشیکاری مورد پاکسازی قرار میگیرد و ۴۰ درصد از این کتیبه که دچارریختگی و آسیب شدید شده بود با رعایت ضوابط مرمتی از محل اصلی خود جدا شده که پس از پاکسازی، استحکامبخشی و بازسازی بخشهای کمبود در محل اصلی خود نصب خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس گفت: در حال حاضر ۹۰ درصد عملیات پاکسازی مرمت بخش جدا شده کتیبه مذکور توسط استادکاران و تحت نظارت کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس انجام شده است و مابقی عملیات مرمتی این کتیبه طبق برنامه زمانبندی و حساسیت کار در ادامه انجام خواهد شد.
او گفت: همچنین با توجه به نوع عملیات اجرایی و حساسیت کار، شمارهگذاری، پیادهسازی و الگوبرداری به منظور احیای قسمتهای ریخته شده، مرمت این کتیبه را زمانبر کرده است که با نهایت ظرافت و با هزینه اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس در حال اجراست.
یادآور میشود، مسجد جامع عتیق از نخستین مساجد دوره اسلام و قدیمیترین مساجد تاریخی ایران است که در ضلع شرقی آرامگاه حضرت احمدبن موسی (ع) در شیراز واقع شده است.