سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دستور تهیه سوفله شکلاتی برای روز‌های سرد سال

در روزهای سرد سال هیچ چیزی لذت بخش از از خوردن یک دسر گرم به همراه چای یا قهوه نیست.

اغلب مردم در فصل سرد سال به سراغ غذا‌ها و خوراکی‌هایی می‌روند که طبع گرم تری دارند و در سرمای این فصل موجب گرم شدن بدن می‌شوند. اگر شما هم می‌خواهید با درست کردن یک دسر ساده و محبوب زمستانی یک روز فوق العاده داشته باشید پیشنهاد ما این است که دست به کار تهیه این دسر خوشمزه شوید.

سوفله شکلاتی یکی از انواع دسر‌های بین المللی است که دستورپخت‌های متفاوتی دارد. ما در این مطلب یکی از ساده‌ترین و محبوب‌ترین دستورپخت‌های این دسر لذیذ را به همراه نکات کلیدی برایتان ذکر کرده‌ایم.

مواد اولیه

شیر یک پیمانه

زرده تخم مرغ ۲ عدد

سفیده تخم مرغ ۳ عدد

نشاسته ذرت یک و نیم قاشق سوپ خوری

شکر ۷۵ گرم و مقداری هم برای دیواره‌های قالب

شکلات ۲۰۰ گرم

کره به دمای محیط رسیده ۲ قاشق غذاخوری

نمک ۱ پنس

طرز تهیه

مرحله اول:

سینی فر را در طبقه پایین قرار بدهید و فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود.

مرحله دوم:

کف و دیواره رمکین‌ها (ظرف مخصوص سوفله و کرم بروله) رو کاملا به کره نرم شده آغشته کنید.

مرحله سوم:

مقداری شکر داخل رمکین بریزید و داخل دست حرکت بدهید و بچرخانید تا شکر کف و دیوار‌های رمکین را کاملا پوشش دهد.

مرحله چهارم:

داخل ظرفی رمکین را وارونه کنید تا شکر‌های اضافی بیرون بریزد.

مرحله پنجم:

وقتی همه رمکین‌ها را به این صورت آماده کردید، اون‌ها را داخل فریزر قرار بدهید.

مرحله ششم:

شکر و نشاسته ذرت را داخل ظرفی با هم مخلوط کنید و شیر را به آن اضافه کنید و با همزن دستی مخلوط کنید تا کاملا حل شود.

مرحله هفتم:

ظرف را روی حرارت ملایم قرار بدهید و مدام هم بزنید تا زمانی که شروع به جوشیدن کند و چند قل بزند.

مرحله هشتم:

بعد حرارت را خاموش کنید. در این حالت مواد کمی قوام پیدا می‌کند و غلیظتر می‌شود. وقتی مواد را از روی حرارت برداشتیم، تکه‌های شکلات خرد شده را به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله نهم:

با همزن دستی مخلوط می‌کنیم تا شکلات با حرارت مواد آب شود و با مواد کاملا مخلوط شود.

مرحله دهم:

بلافاصله زرده‌های تخم را اضافه می‌کنیم و سریع هم می‌زنیم تا کاملا با مواد مخلوط شوند.

مرحله یازدهم:

داخل ظرف دیگری سفیده تخم مرغ و نمک را مخلوط کنید.

مرحله دوازدهم:

سفیده را با همزن برقی میزنیم تا کاملا فرم بگیرد و وقتی ظرف را برمیگردانیم، از ظرف نریزد.

مرحله سیزدهم:

بعد سفیده فرم گرفته را در چند مرحله به مایه سوفله اضافه می‌کنیم.

مرحله چهاردهم:

به آرامی و به صورت دورانی فولد می‌کنیم تا پف سفیده نخوابه و با مواد مخلوط شود.

مرحله پانزدهم:

از مایه داخل رمکین‌ها می‌ریزیم.

مرحله شانزدهم:

داخل فر گرم شده، به مدت یک ربع الی نیم ساعت قرار می‌دهیم تا کاملا پف کند. بعد از فر خارج می‌کنیم و به صورت گرم سرو می‌کنیم.

مرحله آخر:

برای تزئین سوفله می‌توانید روی اون پودر قند یا پودر کاکائو الک کنید.

طرز تهیه یک دسر گرم برای روز‌های سرد

نکات کلیدی

نکته مهم در تهیه سوفله‌ای است که نمی‌شود آن را از قبل آماده کرد. سوفله حتما باید داغ سرو شود و علت اصلی خوابیدن پف دسر بعد از حدود ۱۰ دقیقه، همین موضوع است. اگه اولین بار است که سوفله درست می‌کنید و پف دسرتان بعد از اینکه از فر خارج کردید به تدریج خوابید، فکر نکنید که دسرتان خراب شده یا مشکلی داشته این از خصوصیات سوفله شکلاتی است.

برای اینکه سفیده به خوبی پف کند و فرم بگیرد، ظرفی که استفاده می‌کنید و پره‌های هم زن باید کاملا تمیز و خشک و عاری از هرگونه چربی باشند. بهتراست از ظرف شیشه‌ای یا فلزی برای فرم دادن سفیده استفاده شود، چون ظرف‌های پلاستیکی به مرور چربی را به خودشان جذب می‌کنند و باعث می‌شوند سفیده خوب فرم نگیرد و سفت نشود.

سوفله حتما باید در ظرف سرامیکی یا پیرکس پخت شود و به هیچ وجه از جنس دیگه نمی‌شود استفاده کرد! بهترین وسیله برای پخت این دسر، ظرف‌های سرامیکی تک نفره است که به ان رمکین (ramekin) می‌گویند.

اگر رمکین ندارید، می‌توانید سوفله شکلاتی را داخل فنجان‌های سرامیکی یا پیرکس آماده کنید. چرب کردن ظرف سوفله جزو مراحل خیلی مهم این دسر است. باید ظرف‌ها را به نحوی حاضر کنید که مواد سوفله به هیچ وجه به ظرف نچسبد. اول کف و دیواره ظرف‌ها را با یک لایه کره بپوشونید و بعد ظرف‌ها را داخل فریزر بذارید تا کره کاملا خودش را بگیرد و بعد از فریزر خارج کنید و مجدد یک لایه کره بمالید و در آخر شکر پاشی کنید.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.