سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کود‌ها به تولید عسل لطمه می‌زنند

مطالعات نشان می‌دهد ، کود‌ها ممکن است توانایی زنبور‌ها را در شناسایی گل‌ها مختل کنند.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند ، مواد شیمیایی مصنوعی می‌توانند به زنبور‌هایی که برای گرده‌افشانی گیاهان حیاتی هستند آسیب بزنند.

تحقیقات جدید علاوه بر این نشان می‌دهد که کود‌ها ممکن است توانایی زنبور‌ها در شناسایی گل‌ها را مختل کنند و احتمال فرود آن‌ها بر روی گل‌ها برای برداشت شهد را کاهش دهند.

همان‌طور که می‌دانید زنبور‌ها قادرند گل‌ها را از سایر اشیاء متمایز کنند، این تشخیص تا حد زیادی بر اساس عواملی مانند رنگ و بوی گیاهان است.

قدرت میدان‌های الکتریکی منحصر تولید شده توسط گیاهان (که زنبور‌ها می‌توانند آن را تشخیص دهند) نیز نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کند.

به گفته دانشمندان دانشگاه بریستول، استفاده از کود‌های مصنوعی و علف‌کش‌ها این مزارع را تغییر می‌دهد و قدرت آن‌ها را تا ۵۰۰ درصد افزایش می‌دهد.این اتفاق تا حدی به دلیل وجود ذرات با بار مثبت در مواد شیمیایی است که به چسبیدن آن‌ها به گیاهان کمک می‌کند.

محققان آزمایشات خود را با سمپاشی گل‌های بدون ریشه با کود مصنوعی شروع کردند. آن‌ها سپس با اندازه‌گیری پتانسیل بیوالکتریکی در ساقه‌ها، قدرت میدان الکتریکی اطراف گل‌ها را اندازه‌گیری کردند.

مشخص شد که استفاده از اسپری تا ۲۵ دقیقه روی آن میدان گل‌ها تأثیر می‌گذارد که به طور قابل توجهی طولانی‌تر از نوسانات طبیعی ناشی از عواملی مانند باد است.

علاوه بر این، زمانی که باران شبیه‌سازی شد، این اثر تکرار شد.نکته مهم این است که وقتی این اثر با دستکاری الکتریکی گل‌ها شبیه سازی شد، زنبور‌های عسل تمایل داشتند آن‌ها را به عنوان گل‌های برداشت نشده به حساب آورند.این یافته مشاهدات میدانی قبلی را تأیید می‌کند، که زنبور‌ها کمتر احتمال دارد تا حدود ۲۰ دقیقه پس از استفاده از کود روی گل‌ها فرود آیند.

دکتر الارد هانتینگ، دانشمند می‌گوید: این که کود‌ها بر رفتار زنبور عسل با تغییر روشی که آن‌ها در محیط فیزیکی خود تجربه می‌کنند تأثیر می‌گذارند، دیدگاه جدیدی در مورد این که چگونه انسان‌ها محیط طبیعی را مختل می‌کنند، ارائه می‌دهد.

به عنوان تقریب ذهن که چه اتفاقی برای زنبور‌های عسل می‌افتد، تصور کنید که نمی‌توانید سیب‌ها را از گوجه‌فرنگی از طریق حس بویایی تشخیص دهید، زیرا کسی مواد شیمیایی طریپپپ را بر روی سبزیجات اسپری کرده است.

مقاله‌ای در مورد این مطالعه اخیراً در مجله PNAS Nexus منتشر شده است.

 

منبع: سایت نیواطلس منتشره از دانشگاه آکسفورد

برچسب ها: زنبور عسل ، کود
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.