سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راه کارهای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا

عضو گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تقویت وضعیت سیستم ایمنی بدن مهمترین عامل جلوگیری از ابتلا به بیماری است.

محمد انصاری‌پور گفت: بیماری‌های عفونی مانند کرونا و آنفلوآنزا در بعضی از افراد به‌صورت خفیف و در بعضی افراد به‌صورت شدید بروز پیدا می‌کند، حتی گاهی برخی از افراد با این بیماری‌ها درگیر نمی‌شوند و این نشان دهنده استعداد عدم ابتلا به بیماری است. در ادامه راهکار‌های این متخصص طب سنتی ایران برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا و روش‌های درمان آن را می‌خوانید.

او افزود: استعداد بیماری زمانی به وجود می‌آید که سیستم ایمنی تضعیف شود و یا سیستم ایمنی متعادل نباشد، پس افراد برای اینکه به این بیماری‌ها مبتلا نشوند باید وضعیت سیستم ایمنی خود را متعادل نگه دارند. ورزش، تغذیه مناسب، خواب مناسب و کافی مهم‌ترین گام‌هایی هستند که سیستم ایمنی ما را متعادل می‌کند، اما به‌غیراز این موارد آرامش روحی و روانی هم کمک مؤثری خواهد کرد.

متخصص طب سنتی ایران و عضو گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: زمانی که واقعاً گرسنه باشید و تا گرسنه نشدید غذا نخورید. اگر غذا خوردید و سیر هستید و غذای دیگری می‌بینید دو مرتبه آن را نخورید، زیرا روی هم غذا خوردن هضم را مشکل می‌کند.

او ادامه داد:   غذا را باید کامل بجویم، تقریباً هر لقمه حدود ۴۰ تا ۶۰ ثانیه برای زمان می‌برد تا کامل جویده شود و زمانی که داخل دستگاه گوارشی می‌رود به‌درستی هضم شود. وقتی که غذا به‌درستی هضم شود، سموم و فضولات کمتری در بدن به‌خصوص در کبد تجمع خواهد شد.

انصاری‌پور گفت: به‌اندازه‌ای غذا بخورید که هنوز چند لقمه جای خالی داشته باشید، معده کامل نباید پر شود. پرخوری عامل بسیاری از بیماری‌ها همچون نفخ شکم، بزرگی شکم، رفلاکس معده، یبوست و عوارض دیگر خواهد شد.

انصاری پور افزود: افراد می‌بایست خواب مناسب و کافی داشته باشند، یعنی یک فرد بزرگ‌سالان باید ۷ تا ۹ ساعت در شبانه‌روز خواب داشته باشد. هر فرد می‌تواند روزانه حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قبل از ناهار در روز بخوابد، اما بیش از این خواب روز مفید نیست. صبح اگر کسی دیر از خواب بیدار شود و تا دیروقت بخوابد، عصر‌ها بخوابد یا شب‌ها دیر بخوابد مستعد انواع بیماری‌ها از جمله بیماری‌های عفونی، آنفلوانزا، کرونا، سرطان، فشارخون و بیماری‌های غیر واگیر خواهد شد.

عضو گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: پس طول خواب حدود ۷ تا ۹ ساعت برای بزرگ‌سالان و برای کودکان کمی بیشتر خواهد بود. تأکید داریم که افراد دو ساعت قبل از نیمه‌شب بخوابند و صبح قبل از طلوع آفتاب از خواب بیدار شوند. زمان رفتن به رختخواب و زمان بیدار شدن صبح برای تضمین سلامتی بسیار مهم است. همچنین طب جدید این موضوعات را تصریح و تائید می‌کند که افراد باید زود بخوابند و کسانی که شب زود می‌خوابند قطعاً صبح راحت‌تر و بانشاط‌تر بیدار می‌شوند.

انصاری پور بیان کرد: برای درمان هر نوع بیماری‌های ویروسی از جمله کرونا، آنفلوانزا، سرماخوردگی، تب و بدن درد که افراد مختلف همچون بزرگ‌سالان، کودکان و بیشتر دانش آموزان با آن‌ها درگیر می‌شوند، اولین گام این است که غذا‌های آبکی و سوپ را به فرد بیمار بدهیم، چراکه گاهی بیماران دچار بی‌اشت‌هایی می‌شوند و از غذا‌هایی که آبکی نباشد خوششان نمی‌آیند و اشتهایشان کم می‌شود، بر این اساس مصرف غذا‌های آبکی و سوپ را توصیه می‌کنم.

او گفت: بهترین سوپ بلغور گندم است. مردم فکر می‌کنند سوپ جو بهتر است، درصورتی‌که سوپ گندم برای درمان و پیشگیری از بیماری‌ها بهترین گزینه خواهد بود، زیرا سوپ جو با بعضی از معده‌ها سازگار نیست.

به گفته این متخصص طب سنتی سوپ گندم را باید با یک فنجان بلغور گندم، یک لیوان آب، جعفری و شوید تازه خورد شده (از هرکدام سه قاشق غذاخوری) هویج متوسط یک عدد، پیاز کوچک تفت داده شده یک عدد، نمک و زردچوبه به میزان لازم، روغن کنجد دو قاشق غذاخوری و یا کره حیوانی پاستوریزه ۲۰ گرمی تهیه کنیم. این سوپ را چهار نفر در یک وعده می‌توانند مصرف کنند و یا یک نفر می‌توانند ظهر و شب آن را بخورد.

عضو گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:اطرافیان بیمار هم اگر این سوپ را بخورند شانس ابتلا آن‌ها به بیماری‌های ویروسی کم می‌شود، بنابراین سوپ گندم جنبه درمانی و پیشگیری دارد. توصیه می‌شود همه مردم هفته‌ای سه تا چهار وعده یا سه تا چهار روز همراه با غذا یک کاسه ماست خوری از این سوپ مصرف کنند تا کمتر به بیماری‌ها مبتلا شوند.

او ادامه داد: دستور بعدی برای بیماران مبتلا به بیماری‌های ویروسی مصرف شربتی به نام موکوزیفت است. این شربت گیاهی ترکیبی از عناب و گیاه زنیان بوده که مراحل آزمون‌های عملی را طی کرده، برای بیماران کرونایی کارآزمایی بالینی شده و برای درمان بیماری آنفلوانزا هم تأثیرات خوبی خواهد داشت. این شربت به کاهش تب، کاهش دوره بیماری، کاهش عوارض ناشی از بیماری و بازگشت اشتها کمک خواهد کرد. این شربت را می‌توانید در بعضی از داروخانه‌ها پیدا کنید. البته این شربت بهتر است با دستور پزشک مصرف شود، اما برای پیشگیری و درمان بسیار مؤثر است.

به گفته او برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های ویروسی باید این شربت را به میزان یک قاشق غذاخوری قبل از صبحانه و شام مصرف کنید، اما برای درمان باید در دو روز اول هر شش ساعت دو قاشق غذاخوری و روز‌های بعد هر ۸ ساعت یک قاشق غذاخوری مصرف شود تا بیمار سلامتی خودش را به دست آورد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.