سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان یزد گزارش می‌دهد

دانشگاه یزد سرزمین استعداد‌های برتر/ اختراعات بی نظیر به دست دانشجویان

دانشجویان دانشگاه یزد با بومی سازی ربات‌های زیرآبی از بزرگترین دستاورد خود رونمایی کردند.

گسترش زمینه‌های تحقیقاتی فناوری و تکنولوژی در حوزه رباتیک در سال‌های اخیر با همکاری اساتید و همت دانشجویان، توانسته در میان رشته‌های علمی پرطرفدار در ایران و به تبع آن در استان یزد، استان نخبه پرور جای خود را باز کند.

در ۴۳ سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد، کشورمان در زمینه شاخص‌های علمی در رتبه‌های قابل توجه جهانی قرار گرفته و از لحاظ نیروی انسانی متخصص و ظرفیت‌های بالقوه  پیشرفت‌های بی نظیری داشته است.

پیشرفت‌های حاصل شده را می‌توان حاصل آموزش، پژوهش و علم و فناوری دانست که مرهون جوانان و پیروزی انقلاب اسلامی است. افتخار ایران اسلامی، داشتن جوانان فعال در حوزه علم و فناوری است.

جمعی از جوانان یزدی با تلاش خود گام‌های موثری در طراحی و ساخت ربات‌های زیر آبی برداشته اند.

طراحی و تولید ربات‌های زیر آبی در دانشگاه یزد

هنرور مسئول باشگاه ربات زیر آبی دانشگاه یزد در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان یزد گفت: ۵۰ دانشجوی این دانشگاه کار طراحی و تولید ربات‌های زیر آبی را فرا گرفتند.


او افزود: در حال حاضر  دانشجویان این دانشگاه که در رشته‌های مکانیک، برق و الکترونیک تحصیل می‌کنند کار طراحی و تولید ربات‌های زیر آبی را نیز در سطح پایین در حال فراگیری هستند.

او افزود: این دانشجویان در طول تحصیل خود در کنار آموزش‌هایی نظری در قالب مراحل سه ماهه در چند مرحله طراحی و تولید این نوع ربات‌ها را از صفر تا صد آموزش می بینند و پس از فراغت از تحصیل به راحتی می‌توانند جذب بازار کار شوند یا خود در این زمینه کار آفرین باشند.

مسئول باشگاه ربات زیر آبی دانشگاه یزد گفت: در حال حاضر ربات‌های زیر آبی در بخش‌هایی نظیر سد سازی و نفت کاربرد فراوان دارند و تلاش کرده ایم با هماهنگی بخش صنعت گروه‌های برتر این دوره‌ها که از طریق برگزاری مسابقات شناسایی می‌شوند نیز در یکی از واحد‌های صنعتی همکاری کنند.

هنرور ادامه داد: ربات‌های زیرآبی یک وسیله نقلیه قابل کنترل از راه دور (ROV) است که به کاربر امکان می‌دهد این وسیله را برای انجام عملیات‌های متنوع در اعماق آب هدایت کند.

از نقطه آغاز توجه به رباتیک به عنوان یک علم در ایران، تنها ۲ دهه قبل تا امروز که رباتیک به یک صنعت پیشگام در حوزه‌های متنوع تبدیل شده و افتخارآفرینی‌های فراوانی را برای ایران به همراه داشته، راه طولانی طی شده است.

دانشگاه یزد نیز با ایجاد باشگاه ساخت ربات‌های زیرآبی، زمینه توانمندسازی دانشجویان مهندسی، فنی خود را در زمینه طراحی و تولید ربات‌های زیر آبی فراهم کرده است.

تلاش جوانان با استعداد یزدی در حوزه ساخت ربات

به گفته یکی از مهندسان دانشگاه یزد، ربات زیر آبی که ساخته شده با حرکت در اعماق دریا دما، شوری و فشار آب را اندازه گیری می‌کند در حال حاضر برای کاوشگری در نقشه برداری زیر دریا استفاده می‌شود می‌توان با تولید ابعاد بزرگتر در حمل تجهیزات استفاده کرد.

یکی دیگر از دانشجویان گفت: طراحی این ربات به شکل تخم مرغ است کار این ربات تصویر برداری از ناحیه سدی که ترک خورده یا ضربه دیده است و این قابلیت را دارد که تشخیص دهد کدام قسمت از سد آسیب دیده است.

با این حال چنین پیشرفت چشمگیری در حوزه‌های مختلف صنعتی، دانشگاهی، تولید علم و ترغیب جوانان به سوی کسب دانش تولید ربات، آینده‌ای درخشان را برای ایران به عنوان پرچم‌دار رباتیک در منطقه خاورمیانه رقم می‌زند.

ساخت این گونه ربات‌ها در ایران در چند سال اخیر مورد توجه مراکز علمی و دانشگاهی قرار گرفته است و هر سال مسابقات متنوعی نیز برای نمایش و ارزیابی پیشرفت ساخت این محصول در کشور برگزار می‌شود.

حالا که این دانشگاه با بومی سازی این فناوری قدم بزرگی برای پیشرفت صنایع دریایی ایران برداشته است با این وجود می‌توان با حمایت از جوانان در حوزه‌های مختلف صنعتی، دانشگاهی میزان تمایل دانشجویان در اختراعات، مهارت افزایی زمینه اشتغال و کار آفرینی را فراهم کرد.

گزارش از صدیقه فلاحتی

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.