سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا احتمال تو دماغی شدن صدا پس از عمل جراحی بینی وجود دارد؟

یک متخصص گوش و حلق و بینی گفت: تنفس هوای خشک سبب خشکی ریه‌ها و برونشیت می شود.

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما مجری برنامه میزبان دکتر محسن نراقی، متخصص گوش و حلق و بینی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بود و در خصوص جراحی‌های غیر ضروری بینی به گفت و گو پرداختند.

کارشناس برنامه گفت: بینی نه تنها عضو بویایی بدن است، بلکه مانند یک فیلتر قوی، هوای تنفسی را تصفیه می کند. در سطح بینی غددی وجود دارند که مرتباً هوا را مرطوب می‌کنند. ذرات آلوده موجود در هوا وقتی وارد بینی می‌شوند، حرکت چرخشی پیدا می‌کنند، سپس بر روی مخاط رسوب می‌کنند، این ذرات پس از ورود به معده از بین می روند.

او ادامه داد: این ترشحات نه تنها به عنوان یک فیلتر فیزیکی عمل می‌کنند؛ بلکه از طریق عوامل ضد میکروبی و ضد ویروسی مانند ایمونوگلوبین‌ها که در داخل ترشحات بینی وجود دارند، باکتری‌ها و ویروس‌ها را که وارد فضای بینی می‌شوند از بین می‌برند، به خوبی می‌توان گفت این ترشحات یک عمل حفاظتی فراتر از سایر ارگان‌های بدن را انجام می دهد.

وی گفت: بینی از ساختار داخلی پیچیده‌ای برخوردار است، منافذ سینوس‌ها نیز به داخل بینی باز می‌شوند، به همین دلیل هنگام ایجاد اشکال در بینی، سینوس‌ها را نیز متاثر می‌سازد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت:ساختار بیرونی بینی شامل قسمت‌های استخوانی و غضروفی است، همچنین خاصیت ارتجاعی غضروف ها، نقش مهمی در عمل بازدم فرد ایفا می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تنظیم رطوبت هوا را از دیگر کارکرد‌های بینی نامید و گفت: اگر قرار بود هوا را خشک تنفس کنیم، ریه‌ها خشک می شدند و مستعد عفونت ریه و ایجاد برونشیت می شد. تعدیل حرارت نیز از دیگر وظایف، بینی است.

نراقی گفت: عمل اصلی و حیاتی بینی تنفس است و بینی اولین محل عبور هوا به بدن است، افرادی که با دهان تنفس می‌کنند، کمتر از افرادی که با بینی نفس می‌کشند، اکسیژن دریافت می‌کنند، به همین دلیل است، که اگر فردی شب‌ها با بینی نفس بکشد، صبح هاحساس راحتی و نشاط می‌کند، اما فردی که بینی گرفته دارد، صبح‌ها احساس کسالت و خستگی دارد، زیرا در این حالت مغز استراحت نکرده و اکسیژن کافی به بدن نرسیده است.

کارشناس برنامه در مورد اعمال جراحی زیبایی بینی گفت: بیشتر برش‌هایی که در جراحی بینی داده می شود، از داخل بینی و به صورت مخفی است، یک اصل مهم که در جراحی بینی وجود دارد این است که، جراحی از داخل صورت بگیرد و از بیرون چیزی مشخص نباشد.

وی گفت:  هر یک میلی‌متر تغییر در مجرای بینی، تغییر زیادی در تنفس فرد ایجاد می‌کند. اگر قطر مجرای بینی به نصف کاهش پیدا کند، مقاومت به عبور هوا ۱۶ برابر می شود. با توجه به اینکه رزونانس صدا از وظایف بینی است، احتمال تو دماغی شدن صدا پس از عمل جراحی بینی نیز وجود دارد.

دکتر نراقی تاکید کرد: استاندارد‌هایی در اصول زیبایی چهره وجود دارد تا تناسب چهره به هم نخورد و مهمتر از همه عملکرد بینی و عمل تنفس دچار اشکال نشود.

وی گفت: بهترین عمل زیبایی بینی، زمانی اتفاق می‌افتد، که کسی متوجه نشود که این فرد هیچ گونه عملی انجام داده است، امروزه سعی بر این است که علاوه بر طبیعی بودن، تناسب چهره فرد به هم نخورد.

او گفت: وظیفه جراحان بینی این است که با فرد صحبت کنند و در صورت عدم ضرورت، شخص را از عمل جراحی بینی منصرف سازند، گاهی این عمل با عوارضی همراه است که تا آخر عمر فرد را با آن درگیر می‌کند.

این متخصص گوش و حلق و بینی تاکید کرد: در تمام جراحی‌های بینی، یک اصل مهم به نام «انتخاب بیمار» وجود دارد: بیمار باید معاینه دقیق شود تا ببینیم آیا این فرد از انجام این عمل زیبایی نتیجه مطلوبی می‌گیرد یا خیر، جراح باید با کنار هم قرار دادن عوامل مختلف، نفع بیمار را مورد ارزیابی قرار دهد.

وی گفت: عمل جراحی بینی با عوارض ظاهری و عوارض عملکردی همراه است، در عوارض ظاهری: با برداشتن بیش از حد بافت‌های بینی که نامتناسب با بقیه اعضای صورت باشد، مجبور به استفاده از غضروف گوش و غضروف دنده، برای پیوند به بینی فرد هستیم، جراحی‌های ترمیمی، به چندین برابر زمان نیاز دارد.

این متخصص گوش و حلق و بینی یادآور شد: عوارض تنفسی هم از دیگر عوارض بسیار مهم جراحی‌های بینی محسوب می‌شود، این عوارض، متعاقب بیش از حد برداشته شدن بافت‌های بینی صورت می‌گیرد، همچنین این عوارض تنفسی ممکن است، به خاطر چسبندگی‌های داخل بینی نیز اتفاق بیفتد. به همین دلیل پزشکان اکراه دارند که بینی فرد را بیش از حد کوچک کنند، دست‌کاری زیاد و برداشتن بیش از حد بافت‌های بینی، تنفس فرد را دچار اختلاف خواهد کرد. در این بین پزشک جراح بررسی می‌کند که آیا این بینی ظرفیت آن را دارد که این تغییرات را تحمل کند و صدمه نبیند، هر بینی ساختار منحصر به فرد خود را دارد، زیرا آناتومی بینی هر فرد مختص به خود اوست، هیچ دو جراحی، مثل هم انجام نمی‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.