سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساعات اولیه مرگ مغزی، بهترین زمان برای اهدای عضو

مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) گفت:۷۰ درصد موارد مرگ مغزی در اصفهان به اهدای عضو راضی می‌شوند.

مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) گفت: اصفهان دارای دو بخش پیوند کلیه است که در بیمارستان الزهرا (س) و بیمارستان نور و حضرت علی اصغر (ع) و یک تیم پیوند قلب در بیمارستان چمران و یک تیم پیوند کبد در بیمارستان الزهرا (س) مستقر هستند.

او با اشاره به اینکه ۷۰ درصد موارد مرگ مغزی در اصفهان به اهدای عضو راضی می‌شوند، گفت: تقریبا سالی ۵۰ مورد مرگ مغزی داریم که به مرحله اهدای عضو می‌رسند .

خلیفه سلطانی گفت: در سه ماه اول امسال ۱۳ مورد اهدای عضو از مرگ مغزی ثبت و به ۳۳ پیوند کلیه منجر شد که از این تعداد ۱۶ پیوند کلیه از مرگ مغزی و ۱۷ پیوند کلیه از زنده دریافت شده است و دو مورد پیوند قلب ثبت شد و این در حالی که در سه ماه سال گذشته ۷ مورد اهدای عضو از مرگ مغزی ثبت که به سه پیوند کلیه از مرگ مغزی انجامید و یک مورد از زنده گزارش شد.

او با بیان اینکه در دید عموم کما با مرگ مغزی اشتباه گرفته می‌شود در صورتی که در کما بیمار علائم حیاتی مغزی را دارد و مثل اینست که در حالت خواب به سر می‌برد، اما در مرگ مغزی، علایمی از حیات مغز وجود ندارد و دستگاه تنفس مصنوعی به فرد مرگ مغزی نفس میدمد و تا زمان ایست قلبی، امکان اهدای عضو هست، اظهار نمود: چنانچه در ساعات اولیه مرگ مغزی، خانواده بیمار راضی به اهدا شوند می‌توان بیشترین بهره برداری را کرد، زیرا از زمان مرگ مغزی به مرور اعضای بدن کارکرد خود را از دست می‌دهند تا به ایست قلبی و مرگ منتهی شود.

او افزود: در پیوند عضو شرایط گیرنده و دهنده توسط تیم‌های پزشکی بررسی می‌شوند، از هر مرگ مغزی حداکثر ۸ عضو برداشت و قابل پیوند است که شامل دو کلیه، قلب، دو تا ریه، کبد، لوزالمعده و روده است،  برداشت نسج، پیوند روده، لوزالمعده و ریه در اصفهان انجام نمی‌شود.

او آغاز اهدای عضو از مرگ مغزی در اصفهان را مربوط به سال ۸۱ دانست و گفت: این عمل از همان سال از نظر مسایل شرعی و هم قانونی مورد تایید قرار گرفت.

مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) با بیان اینکه کرونا، آمار اهدای عضو از مرگ مغزی را به شدت کاهش داد، اعلام کرد: برای اهدای عضو از مرگ مغزی از تمام اعضای خانواده رضایت گرفته می‌شود در صورتی که مطابق با قانون تنها رضایت پدر ضروری است.

او با توصیه به دریافت کارت اهدای عضو از سامانه مخصوص به آن گفت: در مواردی که فرد کارت اهدای عضو دارد، زودتر شاهد رضایت خانواده فرد مبتلا به مرگ مغزی هستیم و مسیر رضایت را کوتاه‌تر می‌کند.

خلیفه سلطانی مرگ مغزی را یک مرگ واقعی دانست که باید مردم به این سطح از آگاهی برسند که با مرگ مغزی امیدی به بازگشت بیمارشان نیست، در صورتی که تمام موارد مرگ مغزی به اهدای عضو منجر شود آمار پیوند عضو از فرد زنده به زنده کاهش می‌یابد.

او گفت: با رضایت به اهدای عضو از سوی خانواده بیماران مبتلا به مرگ مغزی، جان بیمارانی که هر روز با خطر مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند، نجات می‌یابد.

برچسب ها: مرگ مغذی ، اهدای عضو
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.