سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ضرورت توسعه صنایع تکمیلی در فارس؛ قطب تولید خرما

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: با گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما در استان علاوه بر ارتقا استاندارد‌های تولید و بسته بندی بازار‌های هدف صادرات هم افزایش می‌یابد.

مجتبی دهقان پور گفت: امروزه استفاده از فن آوری‌های نوین می‌تواند کمک کند تا ارقامی که خاصیت بسته بندی و جنبه‌های صادراتی دارند با روش مطلوبی بسته بندی و نهایتا صادر شود.

او با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی به سرمایه‌گذاران در حوزه صنایع تبدیلی، بسته‌بندی و فرآوری خرما تسهیلات ارزان قیمت اعطا می‌کند، گفت: رفع موانع در فرآیند اخذ مجوز از دیگر برنامه‌های حمایتی جهاد کشاورزی است.

به گفته دهقان پور؛ استان فارس با تولید ۲۵۱ هزار و ۵۰۰ تن خرما رتبه اول کشوری و رتبه چهارم در سطح زیر کشت این محصول را دارد و در نتیجه تولید در واحد سطح این محصول از میانگین کشور و استان‌های خرماخیز بالاتر است است.

او با بیان اینکه یکی از استراتژی‌های وزارت جهاد کشاورزی توجه به تولید و مزیت نسبی این محصول در مناطقی که امکان سازگاری تولید برای محصولات خاص وجود دارد، است، گفت: جنوب استان فارس به وجود پتانسیل‌هایی لازم یکی از بستر‌های مناسب برای توسعه و تولید خرما در سطح کشور است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه در اختیار گذاشتن نهال عاری از ویروس و مقاوم به آفات و بیماری‌ها که در آینده محصولی متناسب با بازار‌های هدف صادراتی تولید کند از جنبه‌های حمایت از نخلداران و توسعه و گسترش خرما در این استان است، گفت: از اواخر سال گذشته مرکز تولید نهال خرما با روش کشت بافت و تولید باغ مادری کلنگ زنی شد.

دهقان پور با اشاره به اینکه در مرکز مذکور پایه‌های رقم مجول که یکی از ارقام بازارپسند است تولید می‌شود و نهال‌های تولیدی علاوه بر استان فارس، در اختیار نخلداران جنوب کشور هم قرار می‌گیرد، گفت: یارانه‌هایی در اختیار این مجتمع قرار داده شده است همچنین دولت هم تمهیداتی برای نخلداران در نظر گرفته از جمله نهال‌های تولیدی در قالب یارانه در اختیار نخلداران قرار می‌گیرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.