سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش مى دهد؛

ساخت و ساز غيرمجاز گنده لات ها و راه سخت شهرداری تهران/ آيا متروپل هاى ديگرى در راه است؟

با وضع قوانین سخت گیرانه تر و برخوردهای قاطع باید با سوداگران مسکن و ساخت و سازهای ناایمن برخورد کرد تا متروپل های دیگری در دل تهران سبز نشود.

 

بساز بفروش و ساخت و سازهای بزن بهادری، یکی از مشکلات شهرداری ها در ادوار مختلف بوده است. سوداگران طی برنامه ریزیدقیق در زمانی که می دانند وضعیت شهر در موقعیت حساسی قرار دارد زمین های حاشیه حریم را تقسیم کرده و به مردم می فروشند ویا با ساخت و سازهای شبانه و بدون ایمنی سنگ روی سنگ می آورند و با قلدری مانع از تخریب سازه ها می شوند.  یکی از مناطقی که همیشه در شهر تهران با چالش مواجه بوده منطقه ١٩ شهرداری تهران و محدوده خلازیر است. منطقه ای که هر ازچندگاهی با آسیب های مخاطره آمیز همراه بوده و این بار درگیر ساخت و سازهای گنده لات ها است.

 

ساخت و ساز وسیع بدون مجوز، شبانه و در روزهای تعطیل!

در اين راستا ناصر امانی عضو شورای شهر تهران در نود و هشتمین جلسه شورای شهر تهران درباره ساخت و ساز‌های غیر مجاز درمنطقه ۱۹ گفت: شهرداری باید در این رابطه به صورت مستقیم وارد و مانع ساخت و ساز شود. البته شهردار منطقه به تازگی منصوبشده، اما شهردار منطقه خود توانایی مقابله با این امر را ندارد و نظارت نهاد‌های نظارتی بر این ساخت و ساز‌ها کم شده است.

وی افزود: سازوکار قوی‌تری در شهرداری تهران برای این امر باید تدوین شود و شهردار تهران باید در این منطقه حاضر می‌شد تاموضوعات را بررسی کند.

همچنين در ادامه  معاون حقوق عامه دادستان کل کشور از تخریب ساخت‌وسازهای غیرمجاز منطقه خلازیر تهران خبر داد و گفت کهشهرداری مکلف است با همکاری مراجع قضایی و انتظامی و دیگر دستگاه‌های مسئول نسبت به رفع تجاوز و تخریب ساخت و سازهایغیرقانونی و ناایمن اقدام كند.

او در این رابطه بیان کرد: حسب مشاهدات، اطمینان حاصل شد که عده‌ای سودجو و منفعت طلب که هیچ مالکیتی بر زمین‌ها ندارند،بدون کسب حتی مجوز اولیه به صورت گسترده در روزهای تعطیل و شبانه در حال ساخت و سازهای غیرقانونی در منطقه یادشده هستند و واحدهای تجاری و مسکونی در سطح وسیع می‌سازند.

معاون دادستان کل کشور بيان كردپس از مشاهدات میدانی، بلافاصله برخورد قاطع و جدی در دستور کار دستگاه قضایی قرار گرفتو حسب دستور دادستان کل کشور مبنی‌ بر احقاق حقوق عامه و برخورد با متصرفان، رفع تصرف از اراضی ملی به زودی انجام خواهدشد و در این راستا به صورت عاجل هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های اجرایی و انتظامی انجام و دستورهای قضایی لازم نیز صادرشده است و به زودی شاهد تخریب همه این تصرفات غیرقانونی و اعاده به وضع سابق خواهیم بود.

تركى تصریح کرد: دستگاه قضایی در احقاق حقوق عامه و صیانت از حق مردم با هیچ فردی مماشات نمی‌کند و به صورت قاطعانهنسبت به اجرای قانون اهتمام دارد. جلوگیری فوری از ساخت و ساز ناایمن و غیرمجاز و رفع تجاوز از اراضی ملی محدوده خلازیرتهران ضروری است و حتما اقدامات لازم انجام می‌شود.

معاون دادستان کل کشور گفت: مدیریت شهری و دستگاه‌های مسئول اجازه ندهند عده‌ای سودجو با ساخت و سازهای غیرقانونیگسترده و شبانه به حقوق عامه تجاوز كنند.

 نگذارید کار به جای باریک بکشد

محمد حقانی؛ پدر مدیریت شهری ایران و عضو شورای شهر در دوره چهارم با اشاره به ساخت و سازهای غیر مجاز در منطقه 19 شهرداری تهران و چرایی عدم حل این معضل قدیمى در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار كرد: ساخت و سازهای غیرمجازعوامل و علت های بسیار زیادی دارد. مردم در کلان شهرها با توجه به بی آبی و بیماری های اقتصادی از شهر های کوچک به کلانشهرها سرازیر شوند.

او با بیان اینکه برخورد با ساخت و سازهای بی رویه بسیار اساسی است، افزود: ساخت و سازهای مسکونی در محدوده منطقه 19 وخلازیر هم بی رویه صورت گرفته است و معتقدم مقصر اصلی بسیاری از این ساخت و سازهای بی رویه شهرداری ها و دولت ها هستند.

این فعال حوزه شهری ادامه داد: طرح جامع و تفصیلی داریم و بر اساس این طرح باید عمل کنیم. با ساخت و سازهای بی رویه اگر درمرحله اول برخورد قانونی شود دیگر کار به جای باریک نمی کشد.

 

مافیای بزرگ زمین خواری برای تقسیم زمین های شهری

حقانی با بیان اینکه  با توجه به شرایط موجود، شهرداری و پلیس آمادگی مقابله با این موارد را ندارد، افزود: افرادی هستند که زمین هارا هوشمندانه تقسیم می کنند. پشت این ها مافیای بزرگی وجود دارد که زمین ها را به قطعات 100 الی 200 متری تقسیم می کنند. اینزمین ها در حریم بوده و خارج از زمین های شهری است که تقسیم می کنند و می فروشند.

عضو اسبق شورای شهر تهران با اشاره به اینکه چنانچه با این افراد برخورد نشود این رویه ادامه دارد، گفت: بی تدبیری مسئولین باعثمی شود این ساخت و سازها مانند سرطان پیشروی کند و امکان برخورد هم در آن زمان وجود ندارد.

 

ساماندهی نه؛ برخورد کنید/ امر خلاف را که نباید ساماندهی کرد

این متخصص حوزه شهری با بیان اینکه در دو سال اخیر محدوده خلازیر ساماندهی شده، بیان کرد: یکی از مشکلات اساسی این استکه مسائل بی رویه در ادوار مختلف پیش می آید شهرداری ها برخورد نمی کند و به وظیفه قانونی خود هم عمل نمی کند و بعد به دنبالساماندهی هستند.

حقانی افزود: این تجربه را در دستفروشی و بساط گستری داریم. ابتدا با آن مقابله نمی شود و سپس به فکر ساماندهی هستند. خلازیردر اوایل کار که آهن آلات فرسوده بود و به فروش می رسید ؛ انواع و اقسام قاچاق در آنجا انجام می شد درابتدا تعدادشان کم بود اماطی آخرین اطلاعات 4 هزار مورد و حالا به 12 هزار مورد است دلیلش هم آن است که در زمان تشکیل با آن ها برخورد درستی صورتنگرفته است.

او اضافه کرد: می گویند ساماندهی کنیم اما امر خلاف را که نباید ساماندهی کرد بلکه باید با آن مقابله کرد. اگر طبق قانون امریخلاف است ساماندهی معنا ندارد و هر چه ساماندهی کنیم بیشتر و بیشتر می شود. مسئله ساماندهی خلازیر به نظر بنده عاقلانهنیست.

حقانى با اشاره به اینکه شهرداری باید به جای ساماندهی برخورد کند، عنوان کرد: در شورای شهر چهارم، با معاون خدمات شهری وقتصحبت کردیم و سرمایه گذاری خارج تهران می خواست سرمایه گذاری کند و آن محدوده را در اختیار شهرداری قرار دهد اما این کار رانکردند.

به گفته پدر مدیریت شهری ایران به جای ساماندهی از روز اول باید با اصل قضیه برخورد کرد. کار از دستشان در می رود و بعد به فکرساماندهی هستند.

با مدیریت و تدبیر برخورد قاطع شود

او با اشاره به شرایط فعلی کشور و مشکل ساخت و ساز غیر مجاز بیان کرد: نمی توان در وضعیت فعلی به صورت شدید برخورد کرد. شهرداری از طریق شرکت شهربان و حریم بان و نیروهای در اختیار در شرایط فعلی با تدبیر و مدیریت می تواند ورود پیدا کند. بااحتیاط و با مردم داری باید با این امر برخورد کرد.

حقانی با اشاره به اینکه عده ای می خواهند از شرایط فعلی سو استفاده کنند بیان کرد: . باید با ریشه های اصلی این ساخت و سازهاو کسانی که این زمین ها را می فروشد و تقسیم می کند با هماهنگی مراجع قضایی به صورت قانونی و با تدبیر و مدیریت برخورداساسی کند.

 برخورد شهرداری با سوداگران

در این میان  سرپرست شهرداری منطقه ۱۹ از رفع خلاف ۱۷ باب مغازه و ۱۵۰۰متر دیوار کشی فاقد مجوز خبر داد و تورج فرهادی دراین رابطه اظهار کردکه با حمایت نیروی انتظامی در روزهای گذشته اقدامات موثری درخصوص شناسایی افراد فعال در این زمینه توسطمراجع اطلاعاتی و امنیتی انجام و تذکرات لازم به آنها ابلاغ شد که در صورت عدم رعایت نظم، انتظام اجتماعی و حرمت شهر، مردم ومدیریت شهری و مقید نبودن به قوانین شهری از سوی مراجع قضایی تحت تعقیب قرار می گیرند.

سوداگران زمین از این موقعیت سوء استفاده و بناهایی را که بدون هیچ مجوز، عدم رعایت اصول شهرسازی، فنی، عدم استحکام وایمنی ساخته می شوند را اغلب به شهروندان کم برخوردار می فروشند که باعث بحران و پیامدهای ناگواری برای این افراد و مدیریتشهری در زمان حال و آینده خواهد شد. پایدار سازی و کارهای غیر اصولی نه تنها به این منطقه بلکه به شهر تهران آسیب جدی واردخواهد شد و با برخورد های قانونی باید از شهر و شهروندان صیانت کنیم.

 شهرداری برخورد کرد؛ ساخت و سازها جمع نشد

شهرداری تهران همواره با برخوردهای مقطعی دست سوداگران را کوتاه می کند اما در شرایط فعلی آنقدر حجم ساخت و سازها گسترشپیدا کرده که شاید توان زیادی برای قطع فساد در این منطقه را لازم باشد.

در این میان چنانچه همه دستگاه های ذیربط به صورت قاطع یکبار برای همیشه با برن بهادرهای ساختمانی برخورد کنند دیگر نه کسیبه فکر ساخت و ساز شبانه می افتد و نه ساخت و ساز غیرمجاز را در سر می پروراند.

از این رو به نظر می رسد با وضع قوانین سخت گیرانه تر و برخوردهای قاطع باید با سوداگران زمین و مسکن و ساخت و سازهایناایمن برخورد کرد تا متروپل های دیگری در دل تهران سبز نشود.

گزارش از نوشين نثارى

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۱۱ ۱۶ آبان ۱۴۰۱
در قبل از انقلاب ماده ای بنام ماده ۱۰۰ بود اگر ساختمانی بدون مجوز ساخته میشد شهرداری سریعا تخریب میکرد متاسفانه الان انقدر تخلف زیاد شده و زیرمیزی ها هم از یک طرف چهره شهرهای های مارا بسیار خراب کرده و از طرفی هم تامین آب و برق اینا هم گردن دولت می افته و اگر دولت هم بموقع نت‌ونه این سرویس ها را بده شورش و این رسانه ها معاند و...حتما باید برخورد جدی گردد والا معضلات شهری زیاد و زیادتر میگردن
ناشناس
۱۹:۴۸ ۱۶ آبان ۱۴۰۱
هر وقت جلو رشد طولی و گسترش شهر ها گرفته شود تراکم و ترافیک و آلودگی‌های فراوان و خطرات تندرستی و سلامتی افزایش می یابند
بختیاری
۱۹:۳۶ ۱۶ آبان ۱۴۰۱
همه باید کمک کنند شهرها رشد طولی و افقی کنند و نه رشد عمودی و تراکم نا ایمن
اندیکایی
۱۹:۳۵ ۱۶ آبان ۱۴۰۱
تمام سواحل جنوب با افزایش ساخت و ساز میتوانند جمعیت و صنعت زیادی را در خود جای دهند و این به نفع کشور و مردم ماست و همه مسولان برای اسکان مردم در سواحل جنوب از آبادان خرمشهر تا چابها ر و گوادر باید تلاش کنند
ناشناس
۱۷:۲۲ ۱۶ آبان ۱۴۰۱
عجب
ناشناس
۱۶:۳۶ ۱۶ آبان ۱۴۰۱
فساد در شهرداری جولان میکند
ناشناس
۱۶:۰۴ ۱۶ آبان ۱۴۰۱
خب کی باید جلوشونو بگیره ؟
خب جلوشونو بگیرین
ناشناس
۱۳:۳۳ ۱۶ آبان ۱۴۰۱
منظورتون از گنده لات همون آقازاده است؟
فلفل
۱۳:۲۳ ۱۶ آبان ۱۴۰۱
گنده لاتی وجود ندارد. گنده لات‌ها را یا خود شهرداری ساخته یا سازمان‌های دیگر.گنده لات‌ها اصولا امثال آقازاده ها هستند یا امثال آنها که از مراکز خاصی ساپورت می‌شوند.
در متروپل هم مقصر اصلی شهرداری بود. ادرس،غلط ندهید. زمان این حرفها گذشته و قدیمی شده. مردم خسته اند.
ناشناس
۱۱:۴۸ ۱۶ آبان ۱۴۰۱
دقیقا تو تهران نباید همچین سازه هایی ساخته بشه
تو بقیه شهرا ساخته شد و مردم کشته شدن زیاد مهم نیست
ناشناس
۱۰:۵۷ ۱۶ آبان ۱۴۰۱
چشم همگی روشن ان نیروهای توانمند وکارا کجا هستند .چرا کمک نمیکنند ؟؟؟؟ مگر گندلات ها را نمی بینند ؟؟؟ اگر از خودشان نیستند بیایند به میدان..وقتی ساخته شد مسلم است از کسی کاری بر نمی اید
ناشناس
۱۰:۰۳ ۱۶ آبان ۱۴۰۱
در مقابل قانون، ضعیف و گنده لات معنا نداره
باید قانون برای همه اجرا شود
مهدی
۰۹:۵۴ ۱۶ آبان ۱۴۰۱
در روستای ما هم زمین جای ساختمان گران هست ما توانایی خرید زمین تو روستا را هم نداریم مجبوریم بیاییم همون حاشیه نشین شهرهای بزرگ بشویم این سیاست دولت بی تدبیر هست
ناشناس
۰۹:۴۴ ۱۶ آبان ۱۴۰۱
هیچ کس به فکر زیست بوم این کشور نیست. همه با دست خود به ریشه های خود تبر می زنند. شهرها هر روز شلوغ تر و آب و هوا هر روز کثیف تر و ترافیکها بیشتر می شود
ناشناس
۰۸:۵۵ ۱۶ آبان ۱۴۰۱
وقتي مردم ميگن مملكت در و پيكر نداره ميگيد نه نتيجه اش ميشه اين