بررسی پارلمان اروپا نشان میدهد که افغانستان در میان پنج کشوری قرار گرفته است که آمار بالایی از کشتار خبرنگاران را به خودشان اختصاص دادهاست.
رسانه فوربس آمریکایی براساس بررسی پارلمان اروپا گزارش داده است که دادههای جمعآوریشده توسط کمیته حفاظت از روزنامهنگاران نشان میدهد که اکثر قتلهای روزنامهنگاران بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱ در ۱۱ کشور اتفاق افتاده است.
براساس گزارش، سوریه با ۱۳۷ مورد قتل خبرنگار، عراق ۳۹ مورد، سومالیا ۳۵ مورد، مکزیک ۳۳ مورد، افغانستان ۳۱ مورد، هند ۲۷ مورد، پاکستان ۲۲ مورد برازیل ۲۱ مورد، یمن ۱۹ مورد، فیلیپین ۱۶ مورد و بنگلادش با ۱۱ مورد قتل خبرنگار در چند سال اخیر از جمله کشورهای خطرناک برای خبرنگاران بوده است.
براساس گزارش بررسیهای پارلمان اروپا که در اکتبر ۲۰۲۲، منتشر شده است، این نهاد در مورد مصونیت روزنامهنگاران ابراز نگرانی کرده و گفته است که آزادی رسانهها در سراسر جهان در حال فرسایش تدریجی است.
در گزارش بررسی پارلمان اروپا آمده است: «معافیت از مجازات بهطور غیرقابل قبولی بالا است و اکثر موارد قتلها حلنشده باقی ماندهاند.»
گزارش حاکی از آن است که حبسها در حال افزایش هستند؛ در حالی که فضاهای آنلاین به طور فزایندهای خصمانه و مملو از سخنان نفرتانگیز مبتنی بر جنسیت شدهاند.
این مطالعه نشان داده است که کشته شدن اکثر روزنامهنگاران به منظور اقدامات تلافیجویانه نسبت به کارشان اتفاق افتاده است.
این در حالی است که پیش از این، آنتونیو گوتریش، دبیرکل سازمان ملل متحد، از ادامه خشونت علیه خبرنگاران در سراسر جهان ابراز نگرانی کرده بود.