روابط عمومی و بینالملل شرکت پالایش نفت اصفهان اعلام کرد: ۲ طرح بزرگ تبدیل گاز دی اکسید کربن تولیدی در پالایشگاه به مواد پلیمری بسیار با ارزش" و تبدیل گوگرد به مواد اولیه برای تولید شوینده ها در دستور کار این شرکت قرار گرفته است که اجرای آنها میتواند به کاهش آلایندههای زیست محیطی کمک کند.
رئیس اداره بازرسی فنی و حفاظت از خوردگی فلزات شرکت پالایش نفت اصفهان گفت: در فرایند تولید گاز هیدروژن در پالایشگاهها، گاز دی اکسیدکربن به عنوان محصول جانبی تولید میشود، از زمان شروع بهکار پالایشگاه اصفهان تا کنون روزانه ۴۰۰ تُن گاز دی اکسید کربن به اتمسفر رها میشود و در زمان مدیریتهای گذشته به هیچ وجه با طرحهای پیشنهادی جهت حذف گازهای مذکور موافقت نشد.
رحیم زمانی افزود: همچنین درحال حاضر در پالایشگاه اصفهان روزانه ۳۰۰ تُن گوگرد تولید میشود، در افق سال ۱۴۰۵ این عدد به حدود روزانه ۷۰۰ تن میرسد بنابراین بهینه سازی مصرف این محصول، ضروری است.
او خاطرنشان کرد: طرحی برای تبدیل گوگرد به مواد اولیه برای تولید شویندهها ارائه شد که مورد تایید مدیریت این شرکت قرار گرفت و این طرح در نوع خود کم نظیر است.
کارشناس ارشد مهندسی شیمی پالایشگاه اصفهان نیز با بیان اینکه محصولات پایه برای تولید مواد شوینده یکی از بهترین راهکارها برای بهینه سازی مصرف گوگرد تولید شده در پالایشگاه است، گفت: با این روند ما میتوانیم قطب تولید اسید سولفونیک در کشور شویم و این محصول را علاوه بر تامین نیاز داخلی به کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، گرجستان و تاجیکستان صادر کنیم.
محسن رشیدی، افزود: عملیات اجرایی این طرح به زودی در فضای موجود در پالایشگاه آغاز میشود که با این اقدام نخستین پالایشگاه نفت خواهیم بود که پارک هوای پاک گوگردی را راهاندازی میکند.
رشیدی ادامه داد: اجرایی شدن این طرح در ۲ سال آینده برنامهریزی شده است و امیدواریم در این بازه بهره برداری شود.
طرح تولید پلیمر از دی اکسید کربن در پالایشگاه اصفهان
همچنین عضو کارگروه طرح استفاده از گاز دی اکسید کربن برای تولید پلیمر در پالایشگاه اصفهان اظهار داشت: این طرح در جنبههای مختلف علمی، فنی و تخصصی در دست ارزیابی است تا بتوانیم این فناوری را بومی سازی کرده و به تولید برسیم.
مهدی علی بیگی با بیان اینکه دی اکسید کربن، گاز گلخانهای است که به افزایش گرمای زمین منجر میشود، ادامه داد: اجرای طرح استفاده از دی اکسیدکربن برای تولید پلیمر به کاهش انتشار این گاز در هوا کمک میکند و میتواند برای ماندگاری بیشتر سوختهای فسیلی برای آیندگان مناسب باشد.
بیگی با بیان اینکه تولید پلیمر با استفاده از دی اکسیدکربن تا ۴۰ درصد از نظر اقتصادی بسیار مفید است، افزود: ما در ابتدا قصد داریم یک قسمتی از زنجیره از این تولید به نام "پلی اتر پلی ال" را در پالایشگاه اصفهان تولید کنیم، از این رو طرح ما وارد کردن ۴۰ درصد دی اکسید کربن به پلیمر است و از سویی باید توجه داشت که قیمت این محصول نیز برای مصرف کننده کاهش خواهد داشت.
او زمان بهره برداری از طرح تولید پلیمر از دی اکسیدکربن را پنج سال اعلام کرد و گفت: توانمندیهای زیادی در فضاهای دانشگاهی کشور وجود دارد که باید از آن برای بهبود تولید استفاده کرد.
شرکت پالایش نفت اصفهان (پالایشگاه اصفهان) در حال حاضر وظیفه تامین حدود ۲۵ درصد از سوخت کشور را به عهده دارد و بنزین و گازوییل از محصولات اصلی این شرکت بشمار میآید بطوریکه سوخت ۱۶ استان از جمله اصفهان را تامین میکند.
روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین یورو ۵ و حدود ۲۰ میلیون لیتر گازوییل یورو۵ در این واحد صنعتی تولید میشود.
ایـن شرکت با حدود ۳۰ نوع فراورده نفتی اصلی و ویژه در منطقهای به مساحت ۳۴۰ هکتار در شمال غربی اصفهان واقع و ظرفیت آن حدود ۳۷۵ هزار بشکه در روز است.