سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماجرای دانش آموزی که روسری را به مدرسه ترجیح داد

منیره سیف، فعال انقلابی ۱۷ ساله، یکی از شهدایی است که توسط منافقین در سال ۱۳۶۰ در شهرستان نهاوند ترور شد.

چفیه سر می‌کرد و در تب و تاب انقلاب گِرد فرمان امام(ره) می‌چرخید، هنوز عدد و رقم سنش به ۱۸ و ۲۰ هم نرسیده بود ولی اعلامیه‌های امام را پخش می‌کرد و صف اول تظاهرات بود حتی برای ورود امام نذر می‌کرد انگاری طلبیده شده و گام در مسیر انقلاب گذاشته بود.

دل در گرو سال ۵۷ و ۲۲ بهمن سپرده بود و شور و شوق نوجوانی و جوانی را در فعالیت‌های انقلابی می‌دید تا اینکه با پیروزی انقلاب پا به رکاب، تحول نوپای ایران اسلامی را در آغوش کشید و حلقه‌ای از نوجوانان را به خط ‌کرد تا پیرو پیر جماران باشند، اصلا عاشق امام بود و خط مشی امام.


بیشتربخوانید

  • آیا چاقوی منافقین دست تیرانا را برید؟!

شب و روز پی نهضت خمینی کبیر بود و عکس امام را روبروی افق چشمانش قاب گرفت بعد هم که جذب کارهای فرهنگی، تربیتی و قرآنی در بسیج شد؛ منیره‌بانو را می‌گویم که بحبوحه نوجوانی‌اش گره خورد با ابرتحول تاریخ ایران.

او اول راه جوانی از همراهان پروپاقرص انقلاب شد و عنوان نوجوان انقلابی نهاوند را دشت کرد و همچون نگینی بر تارک این مرز و بوم درخشید، منیره‌بانو تحول در رگ و پی‌اش ریشه داشت و از خیلی جلوترها اسلام را برگزیده بود تا جایی که از مقطع ابتدایی به بعد عطای مدرسه و قانون محصل‌های بی‌حجاب را به لقایش بخشید و به همان چفیه معروفش که نشانه عشق به فلسطین بود چسبید.

منیره دختر انقلاب در صدر کینه‌توزی منافقین

نام و نشان منیره سیف، فعال انقلابی ۱۷ ساله با شجاعت بی‌مثالش گوش به گوش می‌رسید و در جرگه فعالان انقلابی طنین می‌انداخت، جهاد آن روزهای منیره منزل به منزل رفت تا به خانه تیمی منافقین رسید و زنگ کینه‌توزی نواختن گرفت، راستش میان همهمه بغض و عناد دشمن دختری نوجوان در صدر انتقام گنجانده شد.

 تقویم ایام منیره‌بانو با اوج گرفتن تحرکات منافقین توام شد با تهدید و نامه‌های پس و پیش، آن هم به جرم ندانسته‌، دست‌نوشت‌هایی که پیام‌آور جدایی از انقلاب و امام بود و در آن تاکید شده بود «دست از امام و انقلاب بردار وگرنه تو را ترور و خانه‌ات را به آتش می‌کشیم».

صدالبته که گوش این بانوی مبارز بدهکار تهدید و رفت و آمدهای مشکوک در اطرافش نبود؛ آخر جانانه اسلام و امام و انقلاب را کنج دلش جا داده بود و با جان و دل مرید پیر جماران شده بود،  منیره هنوز هم حلقه‌ای از دختران نهاوند را گِرد می‌آورد و با ادبیات امروز‌ انقلاب را تبیین می‌کرد و از خط و ربط این تحول می‌گفت.

ترور به جرم علاقه به امام

تا اینکه آتش کین ضدانقلاب بیشتر از قبل شعله‌ور شد و کمر به ترور منیره بستند؛ تروری که در نوع اجرا از عجایب چندگانه دنیا شد و قساوت را تا دنیادنیاست تمام کرد و شد قصه بی‌تکرار شهادت «منیره سیف» دختری که جرم نابخشودنی‌اش علاقه به امام و همراهی با انقلاب بود!.

 قصه‌ای که ۱۲ شهریور سال ۶۰ به وقت شام نوشته شد و منیره را شهیده بی‌دفاع و مظلوم نامید، حکایتی که با نارنجک جنگی وسط سفره شام رقم خورد و رشادت این بانوی مبارز.

 داستان از حول و حوش ساعت ۸.۳۰ شامگاه ۱۲ شهریور شروع می‌شود و رفت و آمدهای مشکوک موتورسواران و بالاخره قساوت اوج می‌گیرد و نارنجک جنگی از پنجره آشپزخانه با کوکتل‌مولوتف به خانه پدری منیره پرتاب و تصویری از ایثار دختر نوجوان قاب گرفته می‌شود.

منیره به محض اینکه جان مادر و خواهرانش را در خطر می‌بیند در کسری از ثانیه روی نارنجک می‌خوابد و شهادت را در آغوش می‌کشد و با تنی متلاشی شده راهی آسمان می‌شود، با قلبی که خارج از آشیانه تن به شماره افتاده و مغزی که از گوش‌هایش بیرون زده است.

 تمام بدن منیره پر از ترکش می‌شود و گوشت‌های تنش به در و دیوار و سقف می‌چسبد، کوکتل مولوتف در موهای او گیر می‌کند و تا نیمه مو‌هایش را می‌سوزاند؛ خلاصه بگویم او با اعضا و جوارح از هم گسسته مهمان دیار باقی شد و به وقت تشییع پیکر این شهیده، چهار کفن بر اجزایی تکه تکه شده تنش دوختند و دست آخر با کفن خونی دفن شد.

تابلویی از حماسه دختر غیور ایرانی

حساب و کتاب گروهک ضدانقلاب دقیق بود و خوب می‌دانستند شهریور سال ۶۰ مردی در منزل خانواده سیف نیست و پدر و برادرشان قامت جهاد بستند و یاریگر روزهای سخت ایران شده‌اند پس از این فرصت بهره بردند و شقاوتی به راه انداختند اما تابلویی از حماسه دختر غیور ایرانی ترسیم شد.

پدر خانواده سیف از مذهبیون نهاوند بود و منیره هم حجت را تمام کرده بود از همین رو منافقین بیشتر از آنچه تصور کنید به این خانواده حساس شده بودند و دست آخر هم کمر به ترور این نوجوان مبارز بستند.

نگفته نماند منیره نوعروسی بود که قرار و مدار خانه بخت داشت، اما عناد منافقین مجال نداد رخت و بخت عروسی به تن کند و حادثه‌ای دردناک و پیکر مثله شده ارمغان هویدا کردن اسرار شد، حادثه‌ای که تنها نسخه شهادت منیره نبود بلکه مجروحیت مادر و خواهرانش را در پی داشت و داغی بر دل خانواده سیف گذاشت.

شهیده منیره سیف، متولد اول مهر ۱۳۳۸ در شهرستان نهاوند بود که شامگاه ۱۲ شهریور شهادت را در آغوش می‌کشد و در ۱۷ سالگی لاله‌ روییده بر خاک وطن می‌شود.

منبع: فارس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۴:۱۵ ۱۴ آبان ۱۴۰۱
در شقاوت و قساوت منافقان شکی نیست خدا لعنت کند ظلم کنندگان به مظلومان را..روحش شاد
فرزند ایران
۰۱:۱۵ ۱۴ آبان ۱۴۰۱
آی کاش امثال شما الگوی ما جوانان می شد.
ناشناس
۰۰:۰۳ ۱۴ آبان ۱۴۰۱
خدا رحمتش کنه چه قهرمانانی
ناشناس
۲۱:۵۸ ۱۳ آبان ۱۴۰۱
چه وحشتناک ..روح همه شهدا شاد
ناشناس
۱۶:۲۱ ۱۳ آبان ۱۴۰۱
خدا درجات این جوان شهید را عالیه قرار دهد