سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ضرورت به روزرسانی مداوم دانش امدادگران

معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر با اشاره به لزوم افزایش سطح علمی امدادگران گفت: امدادگران باید دانش خود را روزانه افزایش دهند تا بتوانند در صحنه‌های حادثه اثرگذاری بیشتری داشته باشند.

پیمان صابریان در گردهمایی معاونان امدادونجات با اشاره لزوم افزایش سطح علمی و آموزشی امدادگران گفت: هدف ما در معاونت آموزش این بود که آموزش‌های قابل قبولی به همه افراد در سطوح مختلف بدهیم. چیزی که مهم‌ترین ظرفیت ماست اثرگذاری امدادگران در حادثه است. همه ما دیدیم که زمانی که اتفاقی رخ می‌دهدو تعداد زیادی از افراد در محل حضور دارند، بخش عمده‌ای از جمعیت نظاره‌گر هستند و تاثیر خاصی ندارند. در صحنه حادثه اولین قسمت مدیریت صحنه و استرس و استفاده از دانش است. باید روند طوری انجام شود که افرادی که آسیب دیدند بیشتر ضربه نخورند.

وی ادامه داد: فرض کنید فردی در کوهستان گرفتار شده‌است. اگر فردی آمادگی بدنی مناسب برای صعود به قله نداشته باشد دچار اتفاقاتی مانند بیماری مختص کوهستان است که ممکن است منجر به اتفاقات بدتری شود. همچنین در برخی موارد فرد در کوهستان دچار ناامیدی می‌شود و خودش را می‌بازد. اگر فرد به همین شکل پایین بیاید دچار حادثه می شود و باید اندک اندک ارتفاع کمتر شود. اگر قرار باشد امدادگر نتواند این موارد را تشخیص دهد عوارض زیادی به وجود خواهد آمد.

صابریان با تاکید بر اهمیت اثرگذاری امدادگران در صحنه حادثه گفت: برای مثال وقتی فرد دچار شکستگی می شود و امدادگر نتواند آتل‌بندی مناسب را انجام دهد آسیب شدیدتر خواهد شد. اگر دانش کافی وجود نداشته باشد و امدادگر به‌روز نباشد فرد دچار حادثه خواهد شد. این مسئولیت امدادگران را بالا می‌برد. امدادگران باید بتوانند ر صحنه حادثه موثر باشند. اگر فعالیت‌های امدادگران علمی نباشد نمی‌توان به تاثیرگذاری مناسب رسید.

معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر با اشاره به مسئولیت سنگینی که روی دوش امدادگران است اظهار کرد:  این مسئولیتی است که بر گردن ما به عنوان امدادگر است. ما باید روزانه به‌روز شویم. بسیاری از پزشکان و کادر درمان به کارهایی که به‌ آن‌ها مربوط نیست ورود می‌کنند، این خواسته ما از امدادگران نیست بلکه می‌خواهیم که امدادگران اقدامات اولیه را بلد باشند. مواردی نظیر تزریق عضلانی و وریدی و رگ‌گیری جزو موارد اولیه کار است. باید چرخه  یادگیری به صورت مستمر ادامه پیدا کند.

وی با اشاره به اهمیت افزایش فعالیت‌های علمی جمعیت هلال احمر گفت: ما سال‌هاست که برای اربعین و مراسم حج و زیارت وقت گذاشتیم اما هنوز مقاله برای این عناوین نداریم که در جهان اسلام حرف خود را به کرسی بنشانسم. هدف ما این است که این اتفاق‌ها در جمعیت هلال احمر بیفتد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.