سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غار قوری قلعه در اختیار محیط زیست نیست

معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه، با اشاره به اینکه غار قوری قلعه سال ۱۳۸۰ از سوی محیط زیست به عنوان اثرطبیعی ملی به ثبت رسیده، گفت : با این وجود این محدوده در اختیار محیط زیست نیست و کنترل آن به طور کامل از دست ما خارج شده است.

فتاحی معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به صدمات جدی که به اثر طبیعی ملی غار قوری قلعه وارد شده، گفت : به دلیل اینکه شیوه حفاظت از این غار اصولی و مطابق با قوانین و مقررات محیط زیست نبوده، آسیب جدی هم به خود غار و هم به گونه‌های زیستی آن وارد شده است.

وی از غار قوری قلعه به عنوان یک غار درجه یک و بزرگترین غار افقی آبی آسیا یاد کرد و ادامه داد: این غار هم بلحاظ کیفیت و قابل شرب بودن آب جاری در آن و هم تنوع گونه‌های زیستی و وجود گونه‌های خاص و نادر قابل توجه است.

معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه این غار را زیستگاه "سمندر خال زرد" عنوان کرد که در خطر انقراض قرار دارد و ادامه داد: خفاش نعل اسبی و خفاش موش موشی نیز در این غار زیست دارند که مدت‌هاست مشاهده نشده اند و این نگرانی وجود دارد که دچار آسیب شده باشند.

به گفته فتاحی خود غار نیز آسیب جدی وارد شده، زیرا پروژکتور‌ها و نورپردازی این غاز بر اساس اصول محیط زیست و طیف نور خاص نبوده و این امر باعث شده دیواره‌های غار تا سقف روشن باشد و جلبک بزند.

وی انجام برخی از فعالیت‌ها از جمله لوله کشی، سیمان ریزی و ... را باعث آسیب به داخل غار دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه تعدادی از قندیل‌های غار نیز به دلیل اینکه به خوبی حفاظت نشده شکسته شده است.

معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به بسته بودن محوطه غار و اینکه دمای آن در طول سال تقریبا ثابت و حدود یازده درجه سانتی گراد است، تاکید کرد: این امر باعث شده اکوسیستم داخل غار به شدت شکننده و آسیب پذیر باشد و تعادل اکولوژیک آن با کمترین دستکاری در معرض خطر قرار بگیرد.

فتاحی معتقد است، غاز قوری قلعه با وجود ظرفیت‌هایی که دارد می‌تواند بک جاذبه گردشگری بسیار مهم برای کرمانشاه باشد، اما به شرط آنکه شیوه مدیریت آن اصولی و بر اساس قوانین محیط زیست باشد.

وی با بیان اینکه ۱۹ هکتار از عرصه غار قوری قلعه شامل خود غار و محوطه اطراف آن تحت مدیریت محیط زیست است، افزود: با این وجود ما هیچ مدیریتی بر این مجموعه نداریم و مدیریت آن به شرکت توسعه گردشگری واگذار شده است.

معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه خواستار واگذاری مدیریت غار به محیط زیست شد و تاکید کرد: حتی در کشور نیز کارگروه غار‌ها زیر نظر سازمان محیط زیست است، خصوصا چنین غاری که به عنوان اثرطبیعی ملی ثبت شده است.

فتاحی شرایط کنونی مدیریت غار را نامساعد و باعث صدمه به غار دانست و افزود: اگر این غار به شیوه اصولی مدیریت شود، ظرف چند سال احیا خواهد شد.

وی درباره توسعه غار قوری قلعه و ارائه خدمات گردشگری در آن نیز عنوان کرد: ما به هیچ عنوان مخالف ارائه خدمات گردشگری در این مجموعه نیستیم و استقبال هم می‌کنیم، اما کار باید در قالب طرح "اکولاژ" و با رعایت ملاحظات محیط زیستی باشد، زیرا در محدوده تحت حفاظت محیط زیست نمی‌توان هرگونه ساخت و ساز و خدماتی را آزادانه انجام داد.

به گفته معاون محیط زیست استان کرمانشاه، متاسفانه در بسیاری از موارد متقاضیان سرمایه‌گذاری به این موارد توجه نمی‌کنند و از همین رو طرح گردشگری آن‌ها مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد.

فتاحی درباره توسعه خود غار گفت: سازمان محیط زیست تاکنون با توسعه غار مخالفت کرده است و باید دید با تغییر شرایط اجازه این کار را می‌دهد، یا نه .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.