دکتر محمود عاطفراد مدیرکل بیمه سلامت گیلان گفت: به طور متوسط ماهانه 328 هزار و 756 نسخه الکترونیکی در تمام مراکز طرف قرارداد صادر میشود که نسبت به پارسال که اواخر تکمیل طرح بود 16 درصد افزایش نسخه نویسی الکترونیکی را شاهدیم.
وی اظهار کرد: در نسخهنویسی الکترونیکی بیمار با مراجعه به پزشک نیازی به دفترچه ندارد و فقط با ارائه کد ملی خود هویت بیمار و پوشش بیمهای او تائید شده و همپوشانی بیمهای بیمار کنترل میشود و با تایید این موارد شناسه رهگیری تولید و جایگزین دفترچه میگردد.
وی با بیان اینکه در این طرح پزشکان طرف قرارداد با بیمه سلامت با ورود به سامانه مربوطه و با ارائه کد رهگیری به بیمه شده برای او نسخه تجویز میکنند، عنوان کرد: با این کار بیمار برای دریافت خدمات دارو به داورخانه و یا مراکز رادیولوژی، آزمایشگاهی و یا پاراکلینیکها مراجعه و براساس نسخه تجویز شده، خدمات دریافت میکند.
دکتر عاطفراد با تشریح مزایای نسخه الکترونیک در مقایسه با نسخه خطی خاطر نشان کرد: کاهش خطاهای دارویی، رفع کمبودهای دارویی، کاهش مداخلات غیرضروری پزشکی و حذف کاغذ و دفترچه از مزایای نسخه نویسی الکترونیک است.
مدیرکل بیمه سلامت گیلان خاطر نشان کرد: سامانه تبادل و رسیدگی الکترونیکی اسناد بستری به میزان ۱۰۰ درصد در این استان اجرا شدهاست.
وی با اشاره به فعالیت سامانه غیرحضوری شهروندی برای مشاهده سوابق بیمهای و درمانی بیمه شدگان بیمه سلامت گیلان اضافه کرد: بیمه شدگان سلامت می توانند برای اطلاع از سوابق بیمه ای و درمانی خود به سامانه http://bimehsalamatiranian.ir مراجعه کنند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به عدم چاپ دفترچه های کاغذی بیمه شدگان بیمه سلامت می توانند با کد دستوری #۱۶۶۶* برای مشاهده غیرحضوری اعتبار بیمهای شان مطلع شوند.
در زمان حاضر یک میلیون و ۴۴۶ هزار نفر در گیلان تحت پوشش بیمه سلامت هستند که این تعداد از بیمه شدگان و خدمات گیرندگان بیمه سلامت ۵۷ درصد از جمعیت استان را شامل می شوند.