سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اختصاص اعتبار بازآفرینی به شهرهای خراسان رضوی منوط به عملکرد شهرداری ها است

رییس اداره بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: اعتبار بازآفرینی شهری به شهر‌های مختلف استان تنها بر اساس ارایه گزارش نخست برنامه‌ریزی و عملکرد شهرداری‌های آن‌ها از تدوین طرح‌های محلات هدف اختصاص می‌یابد.

به گزارش سرطان نیوز، سمانه نصراللهی روز دوشنبه در جلسه کمیته بازآفرینی شهری شهرستان گناباد افزود: باید این گزارش‌های ابتدایی و عملکردی شهرداری‌ها از نیاز‌ها و نقاط ضعف و قوت اجرای طرح‌های بازآفرینی در ستاد‌های استانی مورد بررسی و تبادل نظر قرار گیرد، تا بر اساس نیاز‌ها اعتبارات لازم به شهر‌ها اختصاص یابد که بدون ارایه گزارش فوق اعتباری نمی‌توان برای این بخش در نظر گرفت.

وی ادامه داد: بر اساس این گزارش‌ها باید طرح‌های مورد نظر برای اجرای طرح بازآفرینی در مناطق شهری تعریف شوند و تا زمانی که طرحی ارایه نشده باشد، نمی‌توان امیدی به اختصاص اعتبار داشت.

رییس اداره بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: در راستای برنامه جامع اقدام مشترک بازآفرینی شهری همه بخش‌های دولتی و نهاد‌های مردمی دست اندرکار اجرای این طرح موظف به تخصیص ۳۰ درصد از منابع خود به این طرح هستند.

وی با اشاره به تخصیص ۱۷ میلیارد ریال برای اجرای طرح بازآفرینی شهری در دو شهر از توابع شهرستان گناباد طی سال گذشته بیان کرد: در سالجاری به دلیل ارایه نشدن گزارش‌های عملکردی شهرداری‌های گناباد در این زمینه تاکنون اعتباری به این شهرستان اختصاص پیدا نکرده است.

نصراللهی با انتقاد از برگزار نشدن جلسه ستاد بازآفرینی شهری در حدود یک سال گذشته در شهرستان گناباد گفت: این جلسات باید به صورت منظم در بازه‌های زمانی کوتاه برگزار و علاوه بر بررسی نقاط ضعف و قوت در نقاط هدف نسبت به پیگیری و اختصاص اعتبار و سرعت بخشی در اجرای طرح‌های مربوطه اقدام شود.

وی تصریح کرد: درحالیکه برنامه اقدام مشترک بازآفرینی شهری گناباد تنها ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و طی یکسال گذشته هیچ جلسه‌ای بدین منظور در این شهرستان برگزار نشده است، نمی‌توان انتظاری برای اختصاص بیشتر اعتبار داشت، چراکه ملاک اصلی اختصاص اعتبار ارایه گزارش عملکردی شهرداری‌ها است.

طرح بازآفرینی شهری در اولویت نخست در ۱۲۰ هکتار و در اولویت دوم در ۵۵ هکتار در شهرستان گناباد اجرا می‌شود.

در مجموع ۵۵ طرح بازآفرینی شهری با صرف اعتبار ۸۳۰ میلیارد ریال در سطح شهر گناباد اجرا می‌شود.

در اجرای طرح بازآفرینی شهری این شهر به هفت محله تقسیم شده است و طرح‌های مربوطه بعد از اخذ اعتبارات لازم در آن‌ها اجرا می‌شود.

بازآفرینی شهری فرآیندی است که به خلق فضای شهری جدید با حفظ ویژگی‌های اصلی فضایی (کالبدی و فعالیتی) منجر می‌گردد. در این اقدام، فضای شهری جدیدی حادث می‌شود که ضمن شباهت‌های اساسی با فضای شهری قدیم، تفاوت‌های ماهوی و معنایی را با فضای قدیم به نمایش می‌گذارند و به عبارت دیگر بازآفرینی شهری نگرش و اقداماتی جامع و یکپارچه برای حل مشکلات شهری منطقه هدف عملیات است که در نهایت به یک پیشرفت پایداری اقتصادی، کالبدی، اجتماعی و محیطی می‌انجامد.

هدف از اجرای سیاست‌های بازآفرینی شهری و برنامه‌های تجدید حیات شهری، ارتقا شرایط کیفی زندگی در سکونت گاه‌ها از طریق ایمن سازی و مقاوم سازی ساختمان ها، توسعه و بهبود زیرساخت‌های شهری، تأمین خدمات شهری موردنیاز، آموزش ساکنان، ایجاد فرصت‌های شغلی، تقویت نهاد‌های مدیریت محلی و دفاتر خدمات محله‌ای مردم نهاد، الگوسازی و ترویج قواعد و دستورالعمل‌های کیفی ساخت و ساز است.

مرکز شهرستان گناباد با ۲ بخش مرکزی و کاخک و چهار شهر گناباد، بیدخت، کاخک و روشناوند و ۱۱۲ روستا در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.