اوگفت: با توجه به فعالیت چشمگیر در حوزه هنر اما از سال ۹۳ دوباره ادامه تحصیل در رشته حقوق كیفری را ادامه دادم چرا كه هنر درآمد چندانی ندارد.بیماری هم نمیتواند مانع کار هنرمندهمدانی شود
زهرا اسکندری که قریب به پنج سال است در حوزه میناکاری روی سفال در استان همدان فعالیت دارد او می گوید: هم اکنون با برخی از ارگان ها در این زمینه در حال فعالیت هستم.
این هنرمند همدانی با بیان اینکه پیش از کرونا ۲۰ نفر در کارگاه میناکاری ما مشغول به فعالیت بودندگفت: در حال حاضر ۳ نفر در این کارگاه مشغول فعالیت هستند.
او با بیان اینکه مبتلا به بیماری ام. اس است، گفت: با وجود مشکلات این بیماری مثل تاری دید، دوبینی، لرزش دست و مواردی از این دست، کار میناکاری روی سفال را به انجام رسانده ام.
اسکندری با تصریح بر اینکه فعالیتی که دارم هم اکنون بیشتر با افراد مبتلا به بیماری خاص و ام. اس و افراد درگیر با مشکلات جسمی و ذهنی است گفت: برای فروش در این روزها با مشکلاتی روبرو شده ایم، به ویژه اینکه افرادی که کارهای میناکاری ما را انجام می دهند، افراد خاصی هستند و خودشان نمی توانند محصولات تولیدی را به فروش برسانند.
اودر ادامه صحبت های خود گفت: در استان همدان جای خاصی جهت به فروش رساندن محصولات و صنایع دستی افراد با این ویژگی ها وجود ندارد.
هیچ فروشی ندارم، به سختی وامم را پرداخت می کنم
این هنرمند همدانی راه برون رفت از این وضعیت را فروش های مجازی و اینترنتی محصولات و صنایع دستی خود دانست و گفت: از سویی دیگر، در بازارچه هایی که در این زمینه در استان همدان برپا می شود نیز شرکت می کنم.
اوبا تاکید بر اینکه به هیچ عنوان پشتیبانی و حمایتی از سوی ارگان های دولتی از ما نمی شودگفت: دنبال این روند بوده ایم اما تنها در حد حرف است و اصلاً پیگیری نمی شود.
اسکندری با گلایه مندی گفت: به هیچ عنوان راهی پیش روی من و حمایتی از من باز نشده و قدمی در این مسیر برنداشته اند، تنها راهی که در این مسیر از ما شده در برپایی یک نمایشگاه چندروزه صنایع دستی در محل باغ نظری همدان خلاصه بوده است.
این بانوی هنرمند با بیان اینکه تسهیلات کرونا را گرفته ایم اما در شرایط کرونا که هیچ فروشی نداشتم به سختی می توانم این تسهیلات و وام را پرداخت کنم گفت: به ما وعده داده شد بود که جایی ثابت را برای فروش تولیدات هنرمندان دارای بیماری خاص، در نظر می گیرند اما این موضوع محقق نشده است.
اسکندری در بخش پایانی گفت گو گفت: قرار بود وام هایی با درصدهای کمتر نیز برای ما در نظر گرفته شود اما این امر نیز محقق نشده است و به راستی این روزها با مشکلات بسیاری روبرو هستیم، از سویی زمانی که قرار است تسهیلاتی به ما اعطا شود، آن قدر ضوابط آن سفت و سخت است که نمی توانیم حتی همان تسهیلات با درصدهای بالا را نیز بگیریم و بخشی از کارهایمان را پیش ببریم.
او گفت :ایجاد بازارچه ای دائمی برای فروش صنایع دستی، وام های کم بهره با بازپرداخت های مناسب، حمایت از کارگاه های صنایع دستی، ورود جدی تر به بحث بازارچه های مجازی و مواردی از این دست می تواند نوش دارویی باشد پیش از مرگ صنایع دستی
این هنرمند در پایان صحبت های خود گفت :در حالی که صنایع دستی پایتخت تاریخ و تمدن می تواند راه ورود دوباره همدان به بازارهای جهانی باشد اما در وضعیتی هستیم که هنرمندان صنایع دستی پایتخت تاریخ و تمدن هم چنان چشم انتظار حمایت اند.
با گسترش هنر مینا کاری ۵۲۰ بانوی خانه دار شاغل شد
خانم فاطمه کریمی یکی از جهادگران همدانی است که توانسته با گسترش هنر مینا کاری ۵۲۰ بانوی خانه دار شاغل کندبا این بانوی کارآفرین همدانی در مورد فعالیتش به گفتگو نشستم.
این بانوی جهادگر گفت: حدود ۱۰ سال است که در هنر مینا کاری مشغول هستم که در ۲ سال اول در خانه کار می کردم.
اودرباره آشنایی خود با این هنر گفت: ده سال پیش زمانی که به منزل یکی از دوستانم رفتم او را در خانه مشغول این کار دیدم و به این حرفه علاقمند شدم.
کریمی گفت: با کمک دوستم کم کم شروع به کار کردم و زمانی که اشتیاق بانوان خانه دار به این حرفه را دیدم به فکر افتادم کارگاه کوچکی ایجاد کنم.
بانوی کارآفرین همدانی گفت: کار را با دو نفر شروع کردم و حالا حدود ۵۲۰ نفر مشغول به کار هستند که آنها را آموزش داده و حالا هر کدام مستقل شده و کارگاه های کوچکی دارند.
کریمی با اشاره به بیماری کرونا و شیوع بیماری آنفلوانزا گفت: متاسفانه تمام کسب و کارها به علت کرونا درگیر شده اند و حداکثر ۷۰ نفر در حال حاضر مشغول کار هستیم.
جهادگر همدانی گفت: خوبی هنرهای خانگی به این است که یک خانم هم مادر خانواده و در کنار فرزندانش است و از طرف دیگر کسب درآمدی اندک برای خود دارد.