سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمان، ظرفیت توسعه گیاه کینوا را دارد

مدیر زراعت استان کرمان با اشاره به اینکه سطح زیر کشت کینوا در استان کرمان ۴۰ هکتار است، گفت: کرمان ظرفیت توسعه گیاه کینوا را دارد.

فریدون آهنگری گفت:کینوا (Quinoa) گیاهی با دانه‌های خوراکی است که در کشور‌های غربی مصرف آن به عنوان جایگزین سالم‌تر غلاتی از جمله گندم مورد استفاده قرار می‌گیرد و محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

او با بیان اینکه کشت این گیاه که به خاویار گیاهی هم معروف است چند سالی وارد ادبیات کشاورزی کشور شده و در استان کرمان نیز رواج یافته است، افزود: کینوا، جزو محصولاتی است که در حال حاضر و در آینده، کشش بازار خوبی خواهد داشت و منفعت خوبی برای کشاورزان کرمانی دارد.

مدیر زراعت استان کرمان بیان داشت: سطح زیر کشت کینوا در استان کرمان ۴۰ هکتار است که عمده کشت این محصول در شهرستان‌های کرمان و ریگان می‌باشد.

او با بیان اینکه محصول کینوا کم آب بر بوده و نسبت به مناطق مختلف استان کرمان مقاوم است و از طرفی دوره رشدی این محصول حدود ۳ و در پار‌های از مناطق ۷ ماه است، افزود: زمان شروع کاشت این گیاه در مناطق معتدل و سرد هفته دوم تیر ماه و در مناطق گرم هفته آخر مرداد ماه است و برداشت این محصول در مناطق سرد در اوایل آبان ماه و در مناطق گرم آذر ماه می‌باشد.

آهنگری با بیان اینکه بیشتر اراضی کشاورزی استان و کشورمان خشک و محدودیت آبی دارند، گفت: با توجه به اینکه نیاز آبی کینوا ۴ هزار متر مکعب در هکتار است و در طی مدت زمان کشت تا برداشت، دوره آبیاری هر ۲۰ روز یک مرتبه انجام می‌گیرد، می‌توان با ترویج این گونه محصولات از کشت محصولات با مصرف آب بیشتر جلوگیری کرد و محصولات کم آب بر را جایگزین کرد.

او به وظیفه تولیدکننده در بررسی ذائقه مصرف کننده تاکید کرد و بیان داشت: در گذشته آرد فقط از ۲ محصول گندم و جو تولید می‌شد و در حال حاضر علاوه بر این ۲ از ذرت، کینوا و … نیز استفاده می‌شود.

به گفته مدیر زراعت استان کرمان کینوا به صورت جایگزین برنج و همچنین به صورت سالاد مورد مصرف قرار می‌گیرد که برای درمان بیماران دیابت نوع ۲ و بیماران سیلیاکی آلرژی دار به صورت یک درمان مورد استفاده قرار می‌گیرد و خوشبختانه علاوه بر مصرف داخلی به اروپا و آسیا نیز صادر می‌شود.

او با اشاره به اینکه عملکرد محصول در واحد سطح با توجه به اقلیم استان از یک تا ۳ تن در هکتار متغیر است، افزود: حداکثر تولید در واحد سطح در استان کرمان، ۳ تن در هکتار است.

آهنگری گفت: بذر کینوا از موسسات تحقیقات یزد تهیه و در اختیار کشاورزان قرار می­ گیرد و ارقام کشت شده کینوا در استان کرمان، شامل تی تی کاکا، سجاما، کیو ۲۷ و ۲۶ است که به ازای هر هکتار ۳ تن کینوا تولید می‌شود.

او افزود: برای حمایت از تولید کنندگان، شرکت‌های خصوصی با کشاورزان قرار داد منعقد کرده و محصولشان را قراردادی خریداری می­ کنند.

این محصول دارای پروتئین‌های فراوانی است و تقریبا ۵ برابر گندم و برنج مواد مقوی دارد و به راحتی می‌تواند جایگزین بسیاری از غلات شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.