سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توصیه‌های پاییزی طب سنتی برای مقابله با سرماخوردگی و آنفولانزا

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: افراد دارای مزاج سرد و خشک، ممکن است در فصل پاییز، گوشه گیر‌تر شوند.

در برنامه ضربان شبکه سلامت، مجری برنامه میزبان دکتر محمود خداپرست، متخصص طب سنتی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بود و در خصوص تدابیر و توصیه‌های طب سنتی در فصل پاییز به گفت و گو پرداختند.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که تعریف مزاج چیست، گفت: طب ایرانی به طب مزاجی معروف است. از نگاه حکما، تمام عالم و آدم دارای مزاج هستند و وظیفه پزشک طب سنتی این است که با ایجاد تعادل مزاج در افراد، سلامتی آنان را حفظ کند.

 وی یادآور شد: اسباب صحت و سلامت افراد در شش اصل خلاصه می‌شوند. ۱-آب و هوا۲-خوردنی‌ها و آشامیدنی ها۳-خواب و بیداری۴-حرکت و ورزش۵-پاکسازی بدن از مواد زائد۶- اعراض نفسانی (دل خوش و ذهن آرام).

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اگر این ۶ اصل از تعادل خارج نشوند، اسباب صحت مهیا خواهد بود. بوعلی سینا هزار سال قبل به این واقعیت سلامت جسم توجه داشته است. اصل سلامت بر تعادل مزاج بنا شده است. او قدم اول را پیشگیری و درمان را منوط به رعایت این ۶ اصل دانسته است.

این متخصص طب سنتی گفت: فصول، مزاج مختص به خود را دارند. به طور مثال فصل تابستان مزاج گرم و خشک، فصل بهار مزاج گرم و تر، فصل زمستان مزاج سرد و‌ تر و فصل پاییز دارای مزاج سرد و خشک است.

وی گفت: افراد دارای مزاج سرد و خشک، ممکن است در فصل پاییز، گوشه گیر‌تر شوند و احساس افسردگی و ناخوشایندی را تجربه کنند. این افراد برعکس در فصل بهار که مزاج گرم و‌ تر دارد، احساس بهتری را تجربه می کنند. این افراد باید در فصل پاییز از غذا‌های سرد و خشک پرهیز کرده و به سمت غذا‌های گرم و‌ تر بروند. مصرف آش و سوپ‌ها به شرط آن که به آن‌ها ادویه جات گرم اضافه شود، توصیه مناسبی در این فصل است. آش دارای طبع مرطوبی است و هر چیزی که طبع مرطوب دارد، باید با چاشنی‌های گرم اصلاح شود.

خداپرست گفت: در فصل پاییز به دلیل اختلاف دمایی که در زمان‌های مختلف روز و شب وجود دارد، تعادل در بدن کمتر می‌شود. در نتیجه، یک سری بیماری‌ها مانند آنفولانزا، سرماخوردگی و آلرژی‌ها بیشتر مشاهده می‌شوند.، در این فصل توصیه می‌شود صبح‌ها و شب‌ها که هوا سردتر است، حتماً از کلاه استفاده کنند و لباس مناسب با فصل بپوشند. باید مصرف گوشت گاو و غذا‌های تند و تیز را در این فصل کاهش داد.

کارشناس برنامه گفت: توصیه می‌شود خواب شبانه خوبی داشته باشیم؛ زیرا خواب کامل به آرامش و سرحالی ما کمک می‌کند.

وی گفت: اگر خواب شبانه بهتری داشته باشیم، هضم بهتری نیز خواهیم داشت. خواب خوب تولید رطوبت بدن را بیشتر می کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: از بین شش اصل گفته شده، مهم‌ترین آن ها که باعث حفظ سلامتی می شود، ورزش است. پس در فصل پاییز به طریق اولی، به تحرک بیشتری نیاز است.

او گفت: پیاده روی روزانه از بهترین ورزش ها است. به خصوص پیاده روی در فضای مفرح کوه و... .

کارشناس برنامه یکی از توصیه‌های ساده و آسان برای جلوگیری از سرماخوردگی را مصرف نوعی شربت به جای آب دانست.

او گفت: این شربت باعث پاکسازی مداوم بدن می شود. مواد اولیه شربت شامل نصف لیوان آب، نصف لیوان گلاب، نصف قاشق چای‌خوری تخم بالنگو و یک قاشق چای خوری عسل است. در مصرف این شربت مداومت کنید تا به افزایش ایمنی بدن منجر شود.

وی همچنین شربت لیمو ترش تازه و عسل در آب جوش که یک قاشق چای‌خوری زردچوبه و نصف قاشق چای‌خوری زنجبیل به آن اضافه شده باشد را از دیگر نوشیدنی‌های مناسب فصل پاییز دانست. این نوشیدنی به صورت ناشتا برای جلوگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا، توصیه می شود.

او همچنین بخور پیاز رنده شده در آب جوش را از بازکننده‌های خوب مجاری تنفسی دانست.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۳۱ ۱۰ آبان ۱۴۰۱
پائیز = بدترین فصل سال
ناشناس
۰۸:۴۴ ۱۰ آبان ۱۴۰۱
فقط کافی هست در فصل سرما بیرون می‌رویم ماسک بزنیم ماسک زدن در فصل سرما هوای سرد وآلوده تنفس نکنی بیمار نمیشویم
ناشناس
۲۱:۲۸ ۰۹ آبان ۱۴۰۱
فرهنگ عامیانه را به نام علم و طب به خورد مردم ندهیم!
ناشناس
۲۱:۰۳ ۰۹ آبان ۱۴۰۱
تنها راه زدن ماسک ان 95
ناشناس
۱۹:۰۷ ۰۹ آبان ۱۴۰۱
تمام توصیه ها خوب بود غیر از مورد استفاده عسل در آب جوش !!!
عسل را هیچگاه در آب جوش وارد نکنید چون آنزیمهای موجود در عسل به درجه حرارت بالای 45 درجه حساسند و از بین میروند !!!
ناشناس
۱۳:۰۴ ۰۹ آبان ۱۴۰۱
سلام خانواده ما اصلا کرونا نگرفتیم،غذاهای سنتی همراه باهمه ادویه جات،استفاده می کنیم،وقتی ازبیرون وارد منزل میشیم نکات بهداشتی را رعایت کرده،وسریعا پیاز رنده شده را،چندبارعمیق بو می کنیم طوری که احساس سوزش دربینی وحلق،می کنیم،اگه ویروس یا میکروبی باشه ازبین میره،خجالت از بوی پیاز نکشید همیشه یک پیاز کوچک خرد کنید،وتوی اتاق روی میز یا روی اپن آشپزخانه ،بگذارید تاهوای،اتاق ضدعفونی بشه،موفق باشید
ناشناس
۱۲:۵۰ ۰۹ آبان ۱۴۰۱
دل‌خوش و ذهن‌آرام بلا استثنا همگی داریم.موند بقیه موارد