سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توسعه گردشگری روستایی؛ اولویت ردیف اول خراسان جنوبی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: در خراسان جنوبی به دلیل وجود روستا‌هایی با قابلیت‌های کم‌نظیر تاریخی، فرهنگی و طبیعی، تقویت گردشگری روستایی در اولویت‌های توسعه گردشگری است.

شاهوردی از افتتاح ۹ پروژه در هفته گردشگری با اشتغالزایی برای ۶۴ نفر خبر داد و گفت: اکنون ۳۸ رستوران بین راهی، ۲ مجتمع آبدرمانی، ۱۰ هتل، ۸۰ اقامتگاه بوم‌گردی، ۱۵ مهمان‌پذیر، ۱۳ مجتمع خدمات رفاهی بین‌راهی، ۳ مجتمع گردشگری، ۱۶ سفره‌خانه سنتی در استان فعال است.

او افزود: اعتبارات استانی حوزه گردشگری امسال ۸۰ درصد افزایش یافت که این اعتبار در سال جاری تاکنون ۱۰ میلیارد تومان بوده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی با بیان اینکه تقویم رویداد‌های گردشگری استان تدوین شده است، اظهار کرد: ۱۰۳ مورد در این تقویم طراحی شده و در تمام ماه‌های سال می‌توان برنامه تعریف کرد که در جهت توسعه گردشگری می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

او با اشاره به راه‌اندازی دفتر بررسی در اداره کل میراث فرهنگی استان، بیان کرد: تمام دفاتر گردشگری و سایرین برای ورود گردشگر باید تاییده دفتر بررسی داشته باشند در حالی که این کار در گذشته در استان خراسان رضوی انجام می‌شد.

شاهرودی از صدور ۶۲ فقره موافقت اصولی در حوزه گردشگری خبر داد و اظهار کرد: در یک سال گذشته، ۶۲ فقره موافقت اصولی از طریق سامانه موافقت اصولی برای ایجاد تأسیسات گردشگری صادر شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی بیابان لوت را یکی از جاذبه‌های منحصر به فرد بین سه استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان برشمرد و افزود: امسال نخستین بار ثبت زمینی دمای هوا در گرمترین نقطه زمین یعنی بیابان لوت را داشتیم؛ در حال حاضر با توجه به ثبت زمینی دما در ریگ یلان دهسلم نهبندان بیابان لوت که نخستین بار در کشور انجام شد، برای فاصله ۳۰ کیلومتری دسترسی به این نقطه نیاز به اعتبار داریم تا فضا برای گردشگران فراهم شود؛ این موضوع در کمیته امنیت کویر از حالت قرمز به نارنجی تغییر پیدا کرده و گردشگران با اخذ مجوز می‌توانند در منطقه حاضر شوند.

اجرای ۲۹ پروژه گردشگری و سرمایه‌گذاری طی سال گذشته

شاهوردی افزود: سال گذشته در استان خراسان جنوبی ۲۹ پروژه گردشگری و سرمایه‌گذاری اجرا شده که از این تعداد ۱۸ پروژه استانی با اعتبار ۲۲ هزار و ۹۰ میلیون ریال و ۱۱ پروژه ملی با اعتبار ۶۸ هزار و ۹۰ میلیون ریال بوده است.

او ادامه داد: بیشترین نوع پروژه‌های سرمایه‌گذاری استان اقامتگاه‌های بوم‌گردی و سپس سفره‌خانه سنتی و دفاتر خدمات مسافرتی بوده است؛ در این مدت یارانه سود و کارمزد تسهیلات بانکی به طرح‌های گردشگری بخش خصوصی به مبلغ ۱۳۸۰ میلیون ریال و از محل تبصره ۱۸ و برای طرح‌های نیمه تمام گردشگری بخش خصوصی مبلغ ۱۲۵۰۰۰ میلیون ریال پرداخت شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی از صدور و تمدید پروانه بهره‌برداری ۲۰ واحد تأسیسات گردشگری، بیان کرد: در سال گذشته صدور و تمدید پروانه بهره‌برداری ۲۰ واحد تأسیسات گردشگری در خراسان جنوبی انجام شده که شامل ۱۰ واحد اقامتگاه بوم‌گردی، ۲ واحد سفره خانه سنتی، شش مورد دفاتر خدمات مسافرتی و یک مورد هتل و یک مورد رستوران بوده است و برای پنج نفر اشتغال ایجاد شده است.

شاهوردی تصریح کرد: به منظور توسعه و تامین زیرساخت‌های گردشگری مورد نیاز در استان، مبلغ ۲۳۰ میلیارد تومان پروژه برای دور دوم سفر رئیس جمهور در نظر گرفته شده است.

او با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ اقامتگاه بوم‌گردی در استان فعال است که ۱۰ اقامتگاه بوم‌گردی در یک سال گذشته به بهره‌برداری رسیده است، تصریح کرد: توسعه گردشگری یکی از بهترین راه‌حل‌های رفع و کاهش معضل بیکاری و اشتغال در استان است.

شاهوردی با بیان اینکه بیشترین نوع پروژه‌های سرمایه‌گذاری استان اقامتگاه‌های بوم‌گردی و سپس سفره‌خانه سنتی و دفاتر خدمات مسافرتی بوده است، اظهار کرد: در این مدت یارانه سود و کارمزد تسهیلات بانکی به طرح‌های گردشگری بخش خصوصی به مبلغ ۱۳۸۰ میلیون ریال و از محل تبصره ۱۸ و برای طرح‌های نیمه تمام گردشگری بخش خصوصی مبلغ ۱۲۵ هزار میلیون ریال پرداخت شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.