سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس کمیسیون صنایع مجلس عنوان کرد:

احیای واحدهای صنعتی راکد؛ سرفصل کاری اولویت‌دار در دولت سیزدهم

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: امروز در کشور دو اولویت مدنظر است یکی سرمایه گذاری در بخش تولید و دیگری احیا واحدهای غیر فعال است که دولت مورد دوم را در دستور کار ویژه قرار داده است.

طاهری  در حاشیه بازدید از واحد‌های تولیدی فردوس گفت:در این شهرستان متاسفانه مشکلاتی در برخی واحد‌ها وجود دارد که سرمایه گذاری انجام شده، سوله خریداری شده و زیرساخت‌ها فراهم است، اما واحد تولیدی راکد مانده است.

او افزود: بیشتر این واحد‌ها به دلایل حقوقی و مشکلات بانکی متوقف شده که اگر بخواهند معادل تورم امسال سرمایه گذاری صورت گیرد چندین هزار میلیارد اعتبار نیاز دارند.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مسیر احیا این واحد‌ها در فردوس طی شده و امروز دو واحد تولیدی با همین شرایط فعالیت خود را از سر گرفته است.

مدیر عامل شهرک‌های صنعتی کشور گفت: تلاش می‌کنیم با احیا دو واحد تولیدی بزرگ شهرستان و به کارگیری سرمایه‌های راکد شهرستان، زمینه اشتغال دو هزار نفر فراهم شود.

طاهری با بیان اینکه برای توسعه صنعت در مناطق کمتر توسعه یافته برنامه‌های مثبت زیادی داریم افزود: یکی از این برنامه‌ها بحث مالیات است، بدین صورت که در مناطق محروم، میزان معافیت مالیاتی ۱۳ درصد، یعنی ۲ و نیم برابر دیگر مناطق، برای سرمایه گذار در نظر گرفته شده است.

او  عنوان کرد: در عین حال در تبصره ۱۶ و ۱۸ که منابع بانکی برا تسهیلات است، عموما برای توسعه مناطق محروم و اشتغالزایی تسهیلات ویژه دیده شده است.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: باید با برنامه ریزی‌های که استان انجام می‌دهد و توجه به پتانسیل‌های موجود، این منابع را در این راستا جذب کرد و کمبود‌ها و اشتغالی که بر اثر خشکسالی در استان خراسان جنوبی ایجاد شده، جبران کرد.

حجت الاسلام مجید نصیرایی، نماینده مردم شهرستان‌های فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس شورای اسلامی نیز در حاشیه این بازدید اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم و ظرفیت‌های مهمی که حوزه‌ها و منطقه غرب خراسان جنوبی دارد، ظرفیت عظیم معادن است که از همان ابتدای فعالیت به عنوان نماینده مردم این منطقه، در دستور کار قرار گرفته است. یکی از اهداف مهم ما احیا فرصت‌ها و ظرفیت‌های فراوانی است که در حوزه صنایع و معادن داریم.

او گفت: با حضور مسئولان وزارت صمت، معاونین و مدیران این وزارتخانه در منطقه تلاش کردیم تا از نزدیک در جریان این ظرفیت‌ها و مشکلات پیش رو قرار بگیریم و در راستای استفاده بهینه از این ظرفیت‌ها کارگشا باشند.

حجت الاسلام نصیرایی افزود: امید داریم با دنبال کردن برنامه‌های ویژه در این حوزه، شاهد شکوفایی معادن و توسعه آن‌ها در منطقه باشیم.

اعتبارات استانی نباید برگشت بخورد

معاون امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی نیز در حاشیه این بازدید تصریح کرد: در این استان تاکید شده که اعتبارات تبصره ۱۸ به هیچ عنوان نباید برگشت داده شود که در این زمینه کمیته اقتصاد و دارایی روی این موضوع متمرکز شده و طرح‌های ارائه شده مورد راستی آزمایی و توجیه فنی و اقتصادی قرار می‌گیرد بنابراین برای پرداخت نظارت‌های کافی روی آن‌ها صورت می‌پذیرد.

او گفت: ارائه منبع تسهیلات بانکی از جمله منابع تبصره ۱۸ در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی، معدن و ... به منظور حمایت از واحد‌های تولیدی که می‌خواهم توسعه یابند و واحد‌های غیر فعال و راکد، دو سال است در استان پرداخت می‌شود.

اشرفی افزود: برای سرمایه ثابت نرخ ۱۰ درصد و برای تسهیلات سرمایه در گردش نرخ ۱۲ درصد پرداخت می‌شود.

معاون امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: امسال پیش بینی می‌شود در سال ۱۴۰۱، رقم دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سرانه کل استان خواهد بود که در مقایسه با سال گذشته که ۶۰۰ میلیارد تومان بوده، رشد چشمگیری داشته است.

اشرفی ادامه داد: اولویت با واحد‌های است که ۵۰ درصد رشد داشته باشند و بخواهند به چرخه تولید بازگردند، کمک‌ها نیز در قالب رونق تولید، بر اساس آنچه واحد تولیدی درخواست دهد و میزان گردش مالی وی در بانک‌های سراسر استان است.

او بیان کرد: در سطح استان ۱۰۷ درصد از منابع سال قبل، تسهیلات به واحد‌های تولیدی پرداخت شده است.

معاون امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: انباشت تقاضای تسهیلات واحد‌های تولیدی از سال‌های گذشته است و اگر بخواهیم برای همه تسهیلات در نظر بگیریم، ممکن است با کمبود منابع مواجه شویم، لذاتلاش می‌کنیم با اولویت بندی تسهیلات مورد نیاز به واحد‌های تولیدی پرداخت کنیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.