سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فراهم شدن امکان تهیه الگوی پراش الکترون‌های بازگشتی از نمونه‌های صنعتی در اصفهان

امکان تهیه الگوی پراش الکترون های بازگشتی بر روی نمونه‌های صنعتی و دانشگاهی کشور با راه‌اندازی سیستم نوین "EBSD" در دانشگاه صنعتی اصفهان فراهم شد.

دانشگاه صنعتی اصفهان اعلام کرد: یکی از پیشرفته‌ترین و به‌روزترین روش‌های مشخصه یابی در دنیا برای شناسایی ساختار مواد، روش پراش الکترون‌های بازگشتی (Electron Back Scatter Diffraction) است.

علیرضا نجفی رییس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه با توجه به پیچیدگی‌های تخصصی اپراتوری، حساسیت و هزینه‌های بالای این تجهیز، تا کنون در داخل کشور امکان تهیه این الگو‌ها برای محققان میسر نبود، گفت: امروز این امکان فراهم شده است که از آشکارساز "EBSD" میکروسکوپ الکترونی پیشرفته انتشار میدانی (FESEM) برای شناسایی ساختار مواد و نمونه‌های صنعتی و دانشگاهی کشور استفاده شود.

متخصص و کارشناس آشکار ساز (EBSD) دانشگاه صنعتی اصفهان نیز اظهار داشت: این روش به تهیه الگوی مشخصی از الکترون‌های پراش یافته از نمونه‌ها در زاویه‌های خاص منجر می‌شود.

رئوف رحیم‌زاده ادامه داد: دانش فنی تنظیمات و پارامتر‌های دستگاهی تهیه الگو از نمونه‌های مختلفی از جمله فولادها، سوپر آلیاژ‌های پایه نیکل، آلیاژ‌های آنتروپی بالا، آلیاژ‌های پایه کبالت با مصارف پزشکی و قطعات تولیده شده با روش‌های پیشرفته پرینت سه بعدی، فرایند‌های ترمومکانیکال و ریخته گری که تا پیش از این نیاز به انجام این آزمون برای آن‌ها در خارج از کشور بود، در دانشگاه صنعتی اصفهان به‌دست آمده است.

بر اساس این گزارش، مطابق الگوی تهیه‌شده در روش پراش الکترون‌های بازگشتی، ساختار دانه‌ها و جهت‌گیری آن‌ها با رنگ‌های مختلف مشاهده می‌شود که می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار محققان و صنعتگران قرار دهد.

در روش پراش الکترون‌های بازگشتی، الکترون‌های تولید شده با زاویه ۷۰ درجه به نمونه تابیده می‌شود، برگشت می‌یابد و الکترون‌های برگشت یافته، اطلاعاتی از صفحه‌های اتمی، ساختار کریستالی و بافت ماده در اختیار محققان قرار می‌دهد.

ساختار بیشتر مواد از جمله فلزات از دانه‌ها و کریستال‌های مختلفی تشکیل شده‌است که اندازه، شکل و جهت‌گیری کریستالی آن‌ها تأثیر زیادی در خواص مختلف از جمله خواص فیزیکی و خواص مکانیکی دارد.

دانشگاه صنعتی اصفهان با حدود ۱۰ هزار دانشجو و ۵۰۰ عضو هیات علمی یکی از دانشگاه‌های برتر کشور است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.