سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رشد اقتصادی یزد بالاتر از میانگین کشوری

معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد گفت: استان یزد اغلب رشد اقتصادی بالاتر از میانگین کشوری را تجربه کرده است.

جعفر رحمانی شمسی معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان در در دومین نشست آموزشی تبیین راهکار‌های توسعه استان بر مبنای برنامه تحولی یزد نوین، گفت: استان یزد اغلب رشد اقتصادی بالاتر از میانگین کشوری را تجربه کرده است.

او با بیان اینکه متوسط رشد اقتصادی کشور در دهه ۹۰ هجری شمسی، حدود یک درصد بوده است، اظهار داشت: استان یزد اغلب رشد اقتصادی بالاتر از میانگین کشوری را تجربه کرده، به طوری که بر اساس گزارش مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، رشد اقتصادی استان ۵.۱۳ بوده است.

رحمانی شمسی با اشاره به اینکه رشد اقتصادی کشور‌های توسعه‌ یافته به طور مستمر ۸ درصد بوده است، گفت: برنامه رشد اقتصادی طی ۴ سال آینده ۸ درصد تعریف شده است.

او بخش اصلی این رشد اقتصادی را پروژه‌های عمرانی زیرساختی با ۴۵۰ عنوان پروژه و اعتبار ۱۵ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: در بخش دیگر آن ۴۵۰ پروژه اقتصادی با ۴۵ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده که مسیر رسیدن به این رشد سرمایه‌گذاری بیشتر و بهره‌وری بالاتر است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تصریح کرد: بهره‌وری با فناوری و تغییر روش‌ها و آموزش نیروی انسانی، جذب سرمایه‌گذار و توسعه بازار به دست می‌آید.

رحمانی از دستگاه‌های اجرایی استان خواست تا مدیران به همراه مسئولان بخش‌های مختلف مشکلاتی که در جهت بهبود بهره‌وری آن دستگاه وجود دارد به همراه راهکار ارایه دهند.

او با بیان اینکه در آینده ضرورت بهره‌وری بیشتر مشخص خواهد شد، گفت: دولت ۱۰۰ میلیارد دلار در سال یارانه پرداخت می‌کند که ۲۰ میلیارد دلار آن را ا فروردین ماه در حوزه کلا‌های اساسی حذف کرده است.

ارزیابی شایستگی‌ها و مهارت‌های نرم لازمه انتصاب مدیران است

رحمانی درباره نوع گزینش مدیران برای دستیابی به بهره‌وری گفت: ارزیابی شایستگی‌ها و مهارت‌های نرم مانند تفکر انتقادی صحیح، همدلی مدیران دولتی و خصوصی از عوامل موثر و تعیین کننده در انتصاب مدیران است و از این به بعد برای گزینش مدیران مورد تاکید خواهد بود.

به عقیده وی، در شرکت‌های خصوصی واحد منابع انسانی برای جذب و نگهداشت اصولی نیروی انسانی وجود ندارد و همین باعث می‌شود نیرو‌های خوب را از دست بدهند.

مسیر توسعه صنعتی معدنی استان به مسیر فناوری و دانش‌بنیان تغییر خواهد کرد
سرپرست معاونت توسعه و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان به تغییر مسیر توسعه استان در سند آمایش سرزمین اشاره کرد و بیان داشت: براساس سند آمایش استان مسیر توسعه صنعتی معدنی استان به مسیر فناوری و دانش بنیان تغییر خواهد کرد تا مشکلات محیط زیستی و معضلات مهاجرت به استان کاهش یابد.

رحمانی ضمن تاکید بر نیاز به مدیران و افراد توسعه‌گرا برای رسیدن به رشد مورد نظر، درباره ضمانت اجرایی طرح یزد نوین، اعلام کرد: ضمانت اجرایی برنامه تحولی استان برگزاری جلسات هفتگی برای پیگیری روند اجرای پروژه‌های یزد نوین است.

جهش یزد در تولید پوشاک در دستور کار است

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد درباره محور پوشاک و نساجی به عنوان یکی از محور‌های برنامه‌های تحولی یزد نوین، توضیح داد: با توجه به اینکه استان یزد ۱۲ درصد ارزش افزوده بخش نساجی و کمتر از نیم درصد ارزش افزوده بخش پوشاک کشور را دارد و به این نتیجه رسیدیم که باید پوشاک مصرفی استان در داخل تامین شود چرا که بالغ بر ۶۰ درصد سود نساجی در تولید پوشاک است و تاکنون یزد با وجود تولید پارچه از این سود بی‌بهره بوده است.

رحمانی یکی از ۱۵ محور برنامه تحولی یزد نوین را محور فرهنگی و سامان خانواده عنوان کرد و افزود: در این محور دو برابر شدن ازدواج در استان و کاهش ۵۰ درصدی طلاق طی چهار سال آینده دنبال خواهد شد.

او در ادامه به محور و پروژه‌های بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: در آینده تاکید استان بر تولید بذر، نهال و نشا بوده و به هیچ عنوان افزایش سطح در کشاورزی مورد تاکید نیست چرا که کیفیت دارای اهمیت بالاتری است.

۲۰۰ هزار گردشگر خارجی و ۴ میلیون گردشگر داخلی افق پیش‌روی محور گردشگری یزد نوین
او با اعلام اینکه ۲۰۰ هزار گردشگر خارجی و ۴ میلیون گردشگر داخلی افق پیش‌روی محور گردشگری در یزد نوین است، گفت: حوزه حمل و نقل و رفع مشکلات شرکت هواپیمایی به عنوان زیرساخت مهم در دستور کار قرار گرفت، ۴ فروند هواپیما خریداری شده و تا پایان امسال این شرکت هواپیمایی راه‌اندازی می‌شود.

او با توجه به اینکه بالغ بر ۴۰ درصد بار ریلی کشور از یزد تردد دارد و در پنج راه تردد ریلی کشور هستیم، اظهار داشت: بهره‎برداری باری راه‌آهن یزد - اقلید در این حوزه تا پایان سال تکمیل خواهد شد همچنین ظرفیت ساخت واگن در یزد وجود دارد علاوه بر آن مرکز تعمیر لکوموتیو هم در بافق فعال است که نیاز به توسعه بیشتری دارد.

ساخت چندین بیمارستان خصوصی در یزد با هدف گردشگری سلامت

سرپرست معاونت توسعه و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان در خصوص پروژه‌های حوزه بهداشت و درمان یزد نوین به توسعه گردشگری سلامت و تولید دارو به عنوان محور‌های مورد تاکید استان اشاره کرد و گفت: چند بیمارستان خصوصی در استان حال ساخت است که فقط در صورت تحقق گردشگری سلامت می‌توانند درآمد لازم و کافی را داشته باشند.

او رحمانی افزود: باید به اینکه توجه داشت که هنوز گردشگری سلامت در یزد با این تعریف که مسافر در هتل اقامت کند و توانایی هزینه کردن داشته باشد را نداریم.

غفلت از قطعه‌سازی؛ صنعتی پر سود برای استان یزد

رحمانی در حوزه اقتصاد و بازرگانی به قطعه‌سازی به عنوان صنعت پر سود که تاکنون از آن غفلت شده است، یاد کرد و گفت: استان یزد با توجه به تولید حجم بالای فولاد و کنسانتره باید به سمت صنعت قطعه سازی برای کسب سود واقعی از تولیدات خود، حرکت کند.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد درباره فعالیت‌های معدنکاری و تاکید بر دانش معدنی، معدنکاری سبز و ارزش افزوده بالا، گفت: فعالیت‌های معدنکاری باید با فناوری تلفیق شود ضمن اینکه امروزه دنیا به سمت تامین نیاز‌های خود از باطله‌های معدنی رفته است، چون عناصر نادر زیادی از باطله‌ها استخراج می‌شود.

رحمانی اضافه کرد: از این رو استان یزد می‌تواند بزرگترین مرکز مشاوره معدن در بخش اکتشاف، استخراج، تعمیر ماشین آلات و فناوری معدنی در کشور باشد.

دومین نشست آموزشی تبیین راهکار‌های توسعه استان بر مبنای برنامه تحولی یزد نوین، در راستای اجرای برنامه‌های تحولی استان یزد مبتنی بر اسناد ملی و استانی آمایش سرزمین و تشکیل مرکز راهبردی پیشرفت و عدالت با لزوم همکاری دستگاه‌های اجرایی در اجرای برنامه تحولی یزد نوین برگزار شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.