سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۷ غذای قطری برای تماشاگران جام جهانی ۲۰۲۲ + تصاویر

در آستانه جام جهانی یک سایت خبری اقدام به معرفی غذا‌های موجود در مکان‌های توریستی و رستوران‌های کشور قطر برای جام جهانی کرده است.

با نزدیک شدن به جام جهانی و هجوم هزاران نفر به قطر، طبیعی است که بسیاری بخواهند از غذا‌های این کشور لذت ببرند.   

کارگران و سرمایه‌گذاران در دهه ۱۹۵۰ شروع به ورود به این شبه جزیره کوچک کردند، ابتدا برای ساخت قطر و سپس ماندن و کار در آن‌جا. این کشور با ۱۳۲ کیلومتر مربع مساحت یکی از کوچک‌ترین کشور‌های جهان و امروزه نیز یکی از ثروتمندترین کشور‌های جهان است.


بیشتربخوانید


رستوران‌ها و کافه‌های زیادی در قطر هستند که می‌توانند تماشاگران حاضر در جام جهانی را به خود جلب کنند.  غذایی برای همه سلیقه‌ها و بودجه‌ها.

غذا‌هایی که در قطر طبخ می شوند غالباً با استفاده از مواد اولیه‌ای که تاجران برای اولین بار از سفر‌های خود به این کشور آورده‌اند همراه شده است مانند فلفل سیاه از هند، دارچین از سریلانکا و زعفران از ایران.

 ۱. مجبوس
 

این غذای ملی قطر است، ادعایی که توسط کشور‌های همسایه مانند بحرین، کویت و امارات نیز مطرح شده است و آن‌ها نیز این غذا را غذای ملی خود می‌دانند. هرچند که هر کدام تغییرات جزیی خود را دارند. برنج  همراه با مرغ یا گوشت بره، ماهی یا حتی شتر در این غذا است.

این غذا با سیر، زنجبیل، فلفل و ترکیبی از ادویه‌های قطری معروف به بیزار وارد قابلمه می‌شود.

ترکیبی از زیره، گشنیز، زنجبیل، دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه به همراه لومی، ماده منحصر به فردی که از عمان به قطر وارد شده است در غذا وجود دارد که باعث می‌شود کمی مزه غذا ترش شود. پس از پخته شدن غذا، آن را با مقداری آب لیموترش سرو می‌کنند تا ترشی لومی را تکمیل کند.

۲- خوبس

"خوبس رگگ" نوعی نان پهن کاغذی است که از آرد، آب و نمک تهیه می‌شود. خمیر را ورز می‌دهند و سپس پهن می‌کنند تا پخته شود. این نان ترد می‌تواند به عنوان غذای خیابانی در مکان‌های توریستی در دوحه سرو شود. یک رستوران معتبر قطری این غذا را با تخم مرغ  سرو می‌کند و آن را با ذائقه مشتریان تطبیق می‌دهد.

۳. ثارید


این غذا نام خود را از یک گلدان سفالی بزرگ گرفته است که به طور سنتی برای تهیه این غذا استفاده می‌شد. این غذا یک خورش مقوی از آب مرغ یا گوشت گوسفند و سس گوجه فرنگی است که روی اجاق با سبزیجات فصلی، اغلب شامل سیب زمینی، هویج، پیاز و نخود پخته می‌شود.

۴. هریس
 

هسته اصلی این غذا گندمی است که آسیاب شده است. صبح آن را روی آتش می‌گذارند تا به مدت پنج تا شش ساعت آرام بپزد، با تکه‌های مخلوط بره یا مرغ، گاهی اوقات هر دو. سپس دارچین و زیره را به آن اضافه می‌کنند و  با روغن زیتون سرو می‌کنند. خانواده‌های قطری معمولاً مقداری  از آن را به همسایه‌های خود نیز می‌دهند، مخصوصاً در ماه رمضان.

۵- مادروبا

این غذا را می‌توان یک فرنی معطر و ادویه‌دار توصیف کرد که روی آن پروتیین انتخابی شما اضافه شده است. برنج را ساعت‌ها در شیر و کره می‌پزند و با هل طعم می‌دهند و تقریباً شبیه پودینگ می‌شود. اما افزودن گوشت یا مرغ آهسته پخته شده همه چیز را تغییر می‌دهد.

همچنین می‌توان حبوبات را به ظرف اضافه کرد و سپس با قاشق چوبی آن را هم زد.

۶-  بلالیت

یک غذای مقوی که دارچین، زعفران و هل طعم خاصی به آن می‌دهند. هم‌چنین می‌شود گلاب یا زردچوبه به آن اضافه کرد. می‌توان آن را به صورت گرم برای صبحانه یا سرد به عنوان دسر سرو کرد، اما به عنوان میان وعده نیز در هر زمانی از روز مصرف می‌شود.

۷-لقمات

لقمات هم در واقع یک نوع دسر و شیرینی است که اکثرا در ماه رمضان طبخ می‌شود.  این دسر‌های سرخ شده را می‌توان در شربت شکر، عسل یا حتی شربت خرما آغشته کرد.  این دسر از یک خمیر کلاسیک بدون شکر درست می‌شود: شیرینی آن کاملاً از شربتی است که روی آن پوشانده شده است، و آن را به یک غذای آسان تبدیل می‌کند. برخی انتخاب می‌کنند که هل و زعفران را به خمیر اضافه کنند تا طعم کلاسیک قطری به آن بدهد. غذای نهایی یک توپ است که از بیرون ترد و از داخل نرم و مطبوع است.

منبع: ایسنا

مطلب فوق صرفا از ایسنا بازنشر شده و  انتشار آن دلیل بر تایید محتوای آن نمی‌باشد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۴۸ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
نگران نباشید اصلا کل قطر مال ایرانه نه فقط غذاهاش!!!@@
ناشناس
۲۲:۲۴ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
گوشت گوشت گوشت
ناشناس
۲۰:۴۱ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
فقط اولین غذا محبوس فک کنم قابل خوردنه غذا های ما کجا این غذاها کجا
ناشناس
۲۰:۲۹ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
آخری که بامیه خودمونه
ناشناس
۲۰:۲۸ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
عربها همه آرزو میکنن بیان ایران غذای ایرانی بخورن من چیز جدیدی تو این غذاها ندیدم همشونو داریم...
ناشناس
۱۹:۴۲ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
تمام غذاهای به اصطلاح عربی غذاهای مناطق جنوبی ایران و تمام غذاهای به اصطلاح ترکیه ای کپی غذاهای عربی و اروپایی و مناطق مختلف ایران
ناشناس
۱۷:۵۸ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
از غذاهای ایران هم اونجا ارائه بدید
ناشناس
۲۲:۱۵ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
اینا آبگوشت و حلیم و زرشک پلو با مرغ و سوپ هست . زبانشان فرق میکنه معده و روده شون فرقی نداره
ناشناس
۲۳:۲۸ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
لابد خورشت سبزی که اینقدر جوشیده که نصف ویتامیناش از بین رفته
ناشناس
۱۶:۳۹ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
نتیجه:غذای قطری=غذای ایرانی با ادویه های متفاوت
ناشناس
۱۶:۲۶ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
تمامی غذاهای معرفی شده در جنوب کشور مخصوصا در شهر بندرعباس با کیفیت بالا وجود داره،
ناشناس
۱۵:۵۳ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
بلالیت هم از غذاهای مناطق جنوبی استان فارس هست که با تخم و مرغ و عسل خورده می شود. در این شهرها رسم بر اینست که در صبح عید فطر و بعد از نماز عید بعنوان یک وعده صبحانه استفاده شود.
ناشناس
۱۵:۴۰ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
این ها همش از ایران و شامات مصر هستند

خوبس که همان نان است . ما را با این حرف هوس نیافتد که به قطر برویم و غذا بخوزیم هیچ جا ایران نمیشه !
ناشناس
۱۶:۴۰ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
خخ فک کنم خوبس اصالتا اصفهانیه
ناشناس
۱۵:۱۴ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
شماره دو که نان تَنُکْ خودمان هست تقریبا در تمام استانهای جنوبی ،مرکزی در دهات و شهرستانهای کوچک میپزند ،خصوصا در استان فارس در اطراف سروستان ،مهارلو ،جهرم ،نیریز ،خفر،کوار ،فسا ،نوبندگان ،ششده و قربلاغ،داراب ،استهبان و ایج همچنین در استانهای کرمان و یزد و کهکلیویه و بویر احمد و بختیاری....همچنین خوراک اصلی عشایر فارس و .......هم هست ،بهمراه نان بریزه و پنیر خیگی .
چهارمی هم که تقریبا همان حلیم خودمان هست ،
ناشناس
۱۸:۰۶ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
پنیر خیکی (مَشک)رو خوب اومدی.عالیست.
عباسی کیشی
۱۴:۵۷ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
این نوع غذاها در کیش ما موجود هست ها ولله و همش غذاهای ایرانی هستند
غلامرضا خضری
۱۴:۲۵ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
مجبوس و بلالیت و هریسه غدای کاملا ایرانی و از جنوب ایران است در معرفی دقت کنید
ناشناس
۱۴:۳۵ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
لقمات و رگاگ هم ایرانیه
ناشناس
۱۴:۲۵ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
آقا رگاگ نان ملی قطر نیست این نان یکی از نان های اصیل و محلی هست که در شهرهای جنوبی استان فارس و هرمزگان مثلا گراش و لار و ... پخت می شود و معمولا هم با عسل پنیر یا یک نوع سس گه از ماهی تهیه می شود بنام مهیاوه سرو می گردد. اسم این نان لیتک هست که به آن رگاگ هم گفته می شود.
ناشناس
۱۴:۳۶ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
من هم دوست دارم
ناشناس
۱۳:۳۹ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
نوش جوون اونهایی که می خورن