سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشاورزی چهارمحال و بختیاری در مسیر سازگاری با خشکسالی

از ۱۲۰ هزار هکتار اراضی آبی چهارمحال و بختیاری، ۶۹ هزار هکتار معادل ۵۹ درصد اراضی به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: این سازمان از سال‌های اخیر تلاش کرد تا با بهره‌وری در مصرف آب این بخش را با شرایط خشکسالی سازگار کند به طوری‌که در سال ۹۸ با مصرف یک میلیارد و ۵۰ میلیون مترمکعب آب ۹۰۰ هزار تن محصول در استان برداشت شده است، اما در سال زراعی گذشته (۱۴۰۰-۱۴۰۱) با در اختیار داشتن کمتر از ۷۵۰ میلیون مترمکعب آب بیش از یک میلیون و ۵۵۰ هزار تن محصول تولید کرده است.

وی افزود: از ۱۲۰ هزار هکتار اراضی آبی استان، ۶۹ هزار هکتار معادل ۵۹ درصد اراضی به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده است در حالیکه متوسط کشوری این عدد ۴۵ درصد است.


بیشتر بخوانید


حسین برزگر با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری از استان‌های پیشرو کشور در اجرای سامانه‌های نوین آبیاری است، تصریح کرد: از ۱۲۰ هزار هکتار اراضی آبی استان، ۶۹ هزار هکتار معادل ۵۹ درصد اراضی به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده است در حالی که متوسط کشوری این عدد ۴۵ درصد است.

وی ادامه داد: در طول سال‌های اخیر توسعه کمی در بخش زراعت به ویژه در اراضی آبی نداشته‌ایم بلکه از ۸۷ هزار هکتار اراضی آبی به ۷۸ هزار هکتار کاهش یافته است، اما در توسعه باغات در اراضی شیب‌دار افزایش کمی داشته‌ایم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت اصلاح الگوی کشت در افزایش راندمان آب در بخش کشاورزی، اظهار داشت: دولت سیزدهم با تصویب سند اصلاح الگوی کشت گام بزرگ و مهمی را برای تحقق سازگاری با خشکسالی برداشته است.

برزگر، اجرای مطلوب این طرح را نیازمند همکاری تمام قوا و دستگاه‌هایی نظیر وزارت نیرو، دانشگاه‌ها و رسانه‌ها دانست و گفت: اگر بخواهیم این برنامه را به خوبی عملیاتی کنیم باید به معنای واقعی از کشاورز حمایت شود و تحقق این مهم می‌طلبد تا مجلس شورای اسلامی مشوق‌های قانونی برای این منظور درنظر بگیرد.

وی در ادامه به دیگر طرح‌ها برای سازگاری با خشکسالی در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: جهش تولید در دیم‌زار‌ها از مهمترین این طرح‌ها به شمار می‌رود و چهارمحال و بختیاری نیز یکی از ۱۶ استان پایلوت کشور در این بخش است و تعهد دارد تا در سال جاری ۳۰ هزار هکتار اجرا کند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری همچنین به اجرای طرح کشاورزی قراردادی در استان اشاره کرد و افزود: این طرح امسال با کشت غلات در استان آغاز شده است و از آنجا که قدرت ریسک‌پذیری کشاورزی را بالا می‌برد و نهاده‌ها از سوی پیمانکار به موقع تامین می‌شود می‌تواند باعث افزایش عملکرد شود.

برزگر حذف مطلوبیت صادرات محصولات آب‌بر با وضع عوارض را از دیگر طرح‌های جهادکشاورزی برای سازگاری با خشکسالی عنوان کرد و اظهار داشت: در این طرح نه تنها کشت سبزی و صیفی از فضای باز به گلخانه‌ها هدایت می‌شود بلکه با افزایش عوارض صادرات این نوع محصولات، کشت محصولات اساسی جایگزین آن می‌شود.

وی تاکید کرد: دولت با اجرای این مجموعه طرح‌ها درصدد است تا کشت محصولات کشاورزی را از ۱.۶ کیلوگرم به ازای هر مترمکعب آب در سالجاری به ۲.۷ کیلوگرم در سال ۱۴۰۴ افزایش دهد.

منبع:ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.