سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تفسیر وارونه غرب از قطعنامه ۲۲۳۱؛

قطعنامه شورای امنیت درباره فروش تسلیحات ایران چه می‌گوید؟

ادعای ارسال پهپاد از طرف ایران به روسیه برای جنگ اوکراین جدیدترین هجمه آمریکا و متحدان اروپایی‌اش برای تحریم ایران است.

آغاز اغتشاشات در ایران و حمایت‌های چندباره مقامات اروپایی و آمریکایی از خشونت‌های خیابانی، فرصت مناسبی را برای دشمنان ایران فراهم کرد تا بتوانند با بر هم زدن میز مذاکرات،  از گفت‌وگوهای هسته‌ای فرار و بهانه‌های جدیدی علیه ایران مطرح کنند.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با طرح این ادعا که تلاش‌ها برای احیای توافق هسته‌ای به بن‌بست دیگری رسیده است، اذعان کرد که دولت آمریکا دیگر بر مذاکرات با ایران متمرکز نیست و به جای آن بر حمایت از اغتشاشگران متمرکز شده است! اظهاراتی که پرد از نیت و میل اساسی آمریکا بر می‌دارد. یعنی اولویت آمریکا مذاکره با ایران نبوده و نیست بلکه اصرار بر نابودی اصل جمهوری اسلامی ایران دارد. و اینکه حضور در میز مذاکرات با طرف ایرانی نشان می‌دهد که به توان و قدرت جمهوری اسلامی اعتراف می‌کند و گاهی، درست زمانی که به باطل تصور می‌کند قدرت جمهوری اسلامی کم شده، نیت اصلی خود را بازگو می‌کند. همزمان با اغتشاشات در ایران هجمه دیگری در دستورکار کاخ سفید و اروپایی‌ها قرار گرفت و آن ادعای ارسال پهپاد از طرف ایران به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین بود.

اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران

جان کربی سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید در یک نشست خبری گفت: ما ارزیابی می‌کنیم که پرسنل نظامی ایران در کریمه حضور داشتند و در این عملیات به روسیه کمک کردند، ایرانی‌ها در کریمه مربیان و کارکنان پشتیبانی فنی هستند و روس‌ها در حال هدایت پهپاد‌هایی هستند که به زیرساخت‌های اوکراین آسیب قابل توجهی وارد کرده است.

اتحادیه اروپا به تبع آمریکا ۳ فرمانده ارشد و یک نهاد ایرانی را بر پایه ادعا‌های اثبات نشده درباره استفاده روسیه از پهپاد‌های ایران در اوکراین در فهرست تحریم قرار داد.

انگلیس هم سه شخصیت نظامی و یک سازنده تجهیزات دفاعی ایران را به دلیل آنچه تامین پهپاد‌های روسیه جهت حمله به اهداف غیرنظامی و زیرساختی در اوکراین خواند، تحریم کرد.

به گزارش وب‌سایت وزارت خارجه انگلیس، تحریم‌های انگلیس شامل «محمدحسین باقری» رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح ایران، «سردار سید حجت‌الله قریشی» مسئول تأمین و تحقیقات وزارت دفاع ایران و «سرتیپ سعید آقاجانی» فرمانده واحد پهپادی نیروی هوا‌فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و صنایع هوایی شاهد، می‌شود.

سازمان ملل از سوءاستفاده از قطعنامه ۲۲۳۱ جلوگیری کند

آمریکا و اتحادیه اروپا به طور هماهنگ اعلام کرده‌اند ارسال پهپاد از طرف ایران به روسیه نقض قطعنامه ۲۲۳۱ است. امری که با واکنش امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک همراه بود.

وی در نامه‌ای به دبیرکل و رئیس شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد محدودیت‌های ذکر شده در پاراگراف ۶ ضمیمه B قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در اکتبر ۲۰۲۰ پایان یافته است و از آن زمان هیچکدام از اقدامات ایران در جهت تامین، فروش یا انتقال سلاح یا مواد مرتبط به آن به دیگر کشور‌ها تحت قطعنامه ۲۲۳۱ نبوده است.

ایروانی تاکید کرد: پاراگراف ۴ ضمیمه B قطعنامه ۲۲۳۱ به صورت روشن به محدودیت‌های اقلام، مواد تجهیزات، کالا و تکنولوژی در ارتباط با توسعه سیستم موشک‌های دارای سلاح هسته‌ای اشاره می‌کند. در این رابطه نیز ایران هرگز نه تامین کرده و نه قصد دارد اقلام، مواد، تجهیزات، کالا‌ها و تکنولوژی که به توسعه سلاح‌های هسته‌ای کمک می‌کنند را تامین کند. به ویژه در خصوص دولت‌های دارنده سلاح هسته‌ای که اساسا به این اقلام مواد تجهیزات، کالا‌ها و فناوری اصلا احتیاجی ندارند.

وی تاکید کرد: ایران از دبیرکل سازمان ملل می‌خواهد که از هرگونه سوءاستفاده از قطعنامه ۲۲۳۱ در ارتباط با جنگ اوکراین جلوگیری شود.

طبق قطعنامه ۲۲۳۱ تحریم‌های تسلیحاتی ایران منقضی شده است

در صفحات پایانی قطعنامه ۲۲۳۱ یک اعلامیه وجود دارد که در بند پنجم آن ذکر شده کلیه دولت‌ها می‌توانند در فعالیت‌های ذیل مشارکت داشته و اجازه آن‌ها را صادر کنند، مشروط به اینکه شورای امنیت از قبل به صورت مورد به مورد تصمیم به تایید آن‌ها گرفته باشد:

«عرضه، فروش و یا انتقال مستقیم یا غیرمستقیم هرگونه تانک جنگی، خودرو‌های رزمی زرهی، سامانه‌های توپخانه‌ای سنگین، هواپیما‌های رزمی، بالگرد‌های تهاجمی، ناو‌های جنگی، موشک‌ها و یا سامانه‌های موشکی، آن گونه که در نظام ثبت سلاح‌های متعارف ملل متحد تعریف شده است یا تجهیزات مرتبط، شامل قطعات یدکی به ایران یا برای استفاده در داخل ایران و یا در جهت منافع ایران از داخل و یا از طریق قلمرو‌های تحت حاکمیتشان و یا توسط اتباع آن‌ها و یا افراد تحت حاکمیت آن‌ها یا با استفاده از هواپیما‌ها و یا کشتی‌های حامل پرچم‌های آنها، اعم از اینکه از قلمروی‌شان نشأت گرفته یا خیر و ارائه آموزش فنی، منابع یا خدمات مالی، مشاوره، دیگر خدماتی که کمک‌های مرتبط با تأمین، فروش، انتقال، تولید، نگهداری و یا استفاده از سلاح‌ها و تجهیزات مرتبط مشروح در این بند فرعی به ایران توسط اتباع این دولت‌ها و یا از داخل یا از طریق قلمرو‌های تحت حاکمیتشان».

این بند تا تاریخ ۵ سال پس از روزقبول توافق برجام یا تا تاریخی که آژانس گزارشی در تأیید نتیجه گیری گسترده‌تر ارائه دهد، هرکدام زودترحادث شود، اعمال خواهد شد.

آمریکا و اروپا که از ابتدا به برجام پایبند نبودند بار دیگر مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ را نادیده گرفته و با تفسیر وارونه آن معتقدند تحریم تسلیحاتی ایران را همچنان باید ادامه داد. در صورتی که مدت زمان پنج سال به پایان رسیده است.

آمریکا: تحریم‌های تسلیحاتی تمام نشده است!

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شده که تاریخ تحریم تسلیحاتی علیه ایران تمامش منقضی نشده و علاوه بر این، ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، محدودیت‌ها علیه انتقال برخی تسلیحات پابرجاست و این محدودیت تسلیحات غیر از تسلیحاتی هستند که تحت تحریم تسلیحات متعارف قرار دارند. از نظر ما، این پهپاد‌ها که از ایران به روسیه منتقل شده و توسط روسیه در اوکراین استفاده شده‌اند، از جمله تسلیحاتی هستند که همچنان ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ مشمول ممنوعیت می‌شوند.

کارشناس سیاست خارجی: ادعای آمریکا علیه ایران ایرادهای چند لایه دارد

رضا نصری از کارشناسان سیاست خارجی در رشته توئیتی در پاسخ به جیمز کاریوکی سفیر بریتانیا در جلسه شورای امنیت سازمان ملل در مورد ادعای ارسال پهپاد به روسیه توسط ایران نوشته است: ادعا‌های شما در چند لایه ایراد دارد: «هیچ مدرک محکمی برای تصدیق این ادعا که ایران به روسیه پهپاد ارسال کرده است وجود ندارد، اما فرض کنیم برای پیش‌برد بحث که چنین کرده است. باز محدودیت‌های سازمان ملل در ارتباط با معاملات تسلیحاتی در سال ۲۰۲۰ لغو شده است، اما فرض کنیم برای پیش‌برد بحث که علیرغم این محدودیت‌های «دیگری» همچنان برقرار است باز آن محدودیت‌ها ضمن اینکه تشویقی است و نه الزام‌آور شامل حال «پهپاد»‌های سبک نمی‌شود و صرفا مربوط به انتقال فن‌آوری موشک‌هایی است که برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده باشند، اما فرض کنیم برای پیش‌برد بحث که این محدودیت‌ها شامل حال پهپاد هم می‌شود باز مسئولیت حقوقی اخذ مجوز از شورای امنیت برای انتقال این کالا بر دوش واردکننده (روسیه) است و نه برعهده ایران که (به ادعای شما) صادر کننده است».

تفسیر به رای قطعنامه ۲۲۳۱ باعث شده تا قبل از اینکه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره نقض ادعایی این قطعنامه تصمیم بگیرد آمریکا و متحدان اروپایی‌اش دست به اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران بزنند تا از این طریق بتوانند سیاست‌های ضد ایرانی خود را ادامه دهند.

سیاستی که نشان می‌دهد غربی‌ها دوباره توان نظامی کشورمان را هدف گرفته‌اند تا در روز‌هایی که آمریکا اعلام کرده است احیای توافق هسته‌ای به بن‌بست دیگری رسیده است بتوانند تحریم‌های تسلیحاتی را به قبل توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۵ برگردانند و به خیال خام خود ایران برای رفع تحریم تسلیحاتی تن به برجام‌های دیگری بدهد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۰۳ ۲۹ مهر ۱۴۰۲
جاده یکطرفه امریکا تمام شد
ناشناس
۰۷:۰۵ ۳۰ مهر ۱۴۰۱
اولویت آمریکا مذاکره با ایران نبوده و نیست بلکه اصرار بر نابودی اصل جمهوری اسلامی ایران از هر طریق غیر منطقی و نامعقول دارد.
ناشناس
۰۶:۴۰ ۳۰ مهر ۱۴۰۱
چرا آنها فروش نه کشورهای مظلوم افغانستان عراق لیبی سوریه ووو بمباران کنند بقیه حق دفاع از خود را هم ندارند؟؟
عبدالهی
۰۶:۳۸ ۳۰ مهر ۱۴۰۱
مگر تا حالا شورای امنیت به خاطر اینقدر فروش سلاح شیمیایی و میکربی غرب جلسه گرفت و مگر همه کشورهای صادر کننده صلاح محدود شدند و مهمتر اینگه به ظن و گمانی بیخود و خیالی باطل و توهمی نمیشود دولت و در واقع ملتی را تحریم کرد
ناشناس
۰۶:۳۱ ۳۰ مهر ۱۴۰۱
به گمان و توهم نمیشود کشور و ملتی را تحریم کرد این تحریمها چه بسا تحریم کشتیرانی غرب را در بر داشته باشد
ناشناس
۰۵:۱۳ ۳۰ مهر ۱۴۰۱
آب که از سر گذشت چه یک وجب چه صد وجب.
مبارز
۰۵:۰۰ ۳۰ مهر ۱۴۰۱
پیمان های منطقه ای و فرا منطقه ای ایران با کشورهای موثر در اقتصاد جهانی ، تیر خلاصی شد بر پیکره ی مزمحل شده ی آمریکا و باطل کننده ی تئوری توطئه و تحریم غرب وحشی.
ناشناس
۲۱:۵۹ ۲۹ مهر ۱۴۰۱
چرا اول غربی ها برای توافق شرط میزان و هرکه با غرب بود به حق هست و هرکه با غرب نبود باطل هست حتی اگر منافعش هم در خطرباشد باید اول به فکر غرب باشد و دوم بهفکرخودش
ما باید بیشتر به روسیه کمک کنیم تا غربی ها را متلاشی کند و بعدش غربی ها زانو بزنند و بگویند ما به برجام برمیگردیم و شما هم به روسیه سلاح ندهید
ناشناس
۲۱:۵۵ ۲۹ مهر ۱۴۰۱
خدا لعنت کنه روسیه را که ما را کشید وسط بازی
آخرش هم بیچاره میشیم
باز با طناب پوسیده روز ها رفتیم تو چاه
ناشناس
۲۲:۱۸ ۳۰ مهر ۱۴۰۱
تو به فکر سرما باش
ناشناس
۲۱:۳۹ ۲۹ مهر ۱۴۰۱
روسیه به هدف خودش در به سرانجام نرسیدن برجام و تحریم بیشتر ایران و البته وابستگی ایران به این کشور منفور را فراهم کرد. روسیه خوشحالی خودش در تحریم ایران بطور رسانه ای اعلام کرده است. ایا واقعا در بین مسئولان و تصمیم گیران مملکت ما ادم عاقلی وجود ندارد که چنین روزی را پیش بینی کند؟ تحریم بیشتر یعنی فشار بر روی مردم....
ناشناس
۲۱:۰۸ ۲۹ مهر ۱۴۰۱
باید کشورهای اسیایی یکدست شوند و در مقابل تحریمها مقابله بمثل کنند ،سیستم مالی را جدا و سرمایه های خود را از غرب بیرون بکشند
ناشناس
۲۲:۲۰ ۳۰ مهر ۱۴۰۱
این آقا زاده ها و پدرانشون وابسته به دلار غرب هستند جونشون درمیاد واسه اونا ، اونوقت تو میگی سرمایشون رو بکشن بیرون؟
ناشناس
۲۱:۰۵ ۲۹ مهر ۱۴۰۱
باکمک کشورهای دیگر حرکتی بزنید تا تحریمهای هر کشوری قبل از تایید سازملن ملل الزام اور نباشد و تحریم کننده مسوول جبران ضرر باشد ،تحریمهای گذشته هم بازبینی و ابلاغ شود
علی
۲۰:۲۴ ۲۹ مهر ۱۴۰۱
هرگز ایران نباید زیر بار این زور برود امریکا و کشورهای اروپایی غلط می کنند