سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایل‌بیگی:

بسیاری از آثار سینمای بلند درگیر موضوعات تکراری هستند

معاون ارزشیابی سازمان سینمایی گفت: متاسفانه بسیاری از آثار سینمای بلند درگیر موضوعات تکراری هستند ولی در فیلم کوتاه شاهد تنوع فرهنگی هستیم.

حبیب ایل‌بیگی، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی و عضو شورای سیاست‌گذاری سی و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاهتهران در حاشیه بازدید از جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران گفت: برگزاری جشنواره فیلم کوتاه تهران را به همه فیلمسازان، به خصوصخانواده فیلم کوتاه تبریک می‌گویم و فکر می‌کنم باید این فرصت‌های کمی را که هر سال برای فیلمسازان کوتاه پیش می‌آید، باید پاسبداریم و از آن مراقبت کنیم و تلاش کنیم این رویداد هر سال بهتر برگزار شود.

وی افزود: فیلمسازان زیادی در طول سال گذشته تلاش کردند فیلم خوبی بسازند تا به این جشنواره راه پیدا کنند و کارشان دیده شود، بهنظرم نباید این فرصت را از آن‌ها گرفت. بحث‌هایی مبنی بر شرکت نکردن در جشنواره معمولا از سوی کسانی مطرح می‌شود که خودشاندر جشنواره کاری برای ارائه ندارند. باید دوستانی را که در جشنواره شرکت کرده‌اند، درک کنیم؛ شاید این تنها فرصتی است که برایآن‌ها پیش آمده و شاید سال بعد این امکان و سرمایه برای آنها فراهم نشود که دوباره شرکت کنند و نباید این فرصت را از آن‌ها بگیریم.

ایل‌بیگی با اشاره به برگزاری جشنواره فیلم کوتاه تهران در سال‌های اولیه برگزاری گفت: جشنواره در طول این سی و نه دوره شرایطسخت‌تری از دوران جنگ و موشک‌باران را پشت سر گذاشته است؛ شرایطی بود که بسیاری از مردم از شهر بیرون می‌رفتند اماشرکت‌کنندگان و فیلمسازان با اعتقادی که به جشنواره داشتند، آن را برگزار می‌کردند. فکر می‌کنم نباید با هر اتفاق، راحت‌ترین راه راانتخاب کنیم و به جای دیگران تصمیم بگیریم. بسیاری از فیلمسازان برای حضور در جشنواره روزشماری می‌کردند و نباید این امکان ازآنها سلب می‌شد.

وی ادامه داد: جشنواره فیلم کوتاه تهران، محل گفت‌وگو و تعامل است و باید مسائل مان را با حرف زدن و طرح نظرات، در کنار هم پیشببریم. با حذف کردن، کنار گذاشتن و تصمیم‌گیری به جای دیگران، مسیر درستی نمی‌رویم. حتما بسیاری از فیلمسازان که اهل اندیشه وتفکر هستند می‌توانند پیشنهاد و راهکار ارائه دهند. چه بسا که بسیاری از فیلمسازان در آثار خود این حرفشان را می‌زنند و نقدمی‌کنند. البته گاهی تنها نقد عنوان می‌شود و یکی از اشکالات ما در سینمای اجتماعی این است که فقط به بیان مشکلات می‌پردازیم وراهکاری ارائه نمی‌دهیم.

این مدیر سینمایی تاکید کرد: من فکر می‌کنم باتوجه به تنوع تفکر فیلمسازان شهرهای مختلف و حضور آثارشان در جشنواره مسائل وراهکارهای متفاوتی می‌تواند مطرح شود که به ارتقای کیفیت زندگی کمک می‌کند. چه بهتر از این که در فضای فرهنگی دور هم جمعشویم و به شیوه متمدنانه به نگاه بهتری نسبت به مسائل برسیم.

وی با اشاره به مسائلی که در شورای سیاست‌گذاری سی‌ونهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران مطرح شد عنوان کرد: در جلساتی که درشورای سیاست‌گذاری جشنواره فیلم کوتاه تهران داشتیم بر تنوع آثار تاکید شد؛ معمولا دوست دارم در این جشنواره با فضا وداستان‌های شهرهای کشورمان آشنا شوم و به دنبال تنوعی هستم که معمولا درسینمای بلند و تلویزیون نمی‌بینم، این موضوع می‌تواندجذاب‌تر باشد. متاسفانه بسیاری از آثار سینمای بلند امروز درگیر موضوعات تکراری هستند و داستان‌ها بسیار به هم شبیه شده‌اند،ولی در فیلم کوتاه بیشتر شاهد تنوع فرهنگی هستیم که می‌تواند امیدبخش باشد و کمک می‌کند برداشت دقیق‌تری از مردم کشورمانداشته باشیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.