سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند:

خراسان جنوبی کانون بیماری سالک نیست

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه ۱۸ استان درگیر بیماری سالک هستند، گفت: در حال حاضر خراسان جنوبی کانون بیماری سالک نیست.

 سالک یک بیماری انگلی می‌باشد که بیشتر در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری بروز می‌کند. این بیماری به علت عفونت ناشی از انگل لیشمانیا رخ می‌دهد.

انگل لیشمانیا با گزش پشه خاکی آلوده ایجاد می‌شود و پس از گذشت ماه‌ها از گزش، نشانه‌های بیماری به تدریج ظاهر می‌شود.

مهم‌ترین علائم سالک پوستی، ایجاد زخم‌هایی روی پوست است که معمولاً دردی ندارند. این زخم‌های پوستی ممکن است یک یا چند هفته و در برخی موارد تا سال‌ها باقی بمانند. این زخم‌ها معمولاً بر روی بینی، لب و دهان است.

چند وقتی است که زنگ خطر این بیماری در بیشتر استان‌های کشور به صدا درآمده است به طوری که مدیر گروه بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: ۱۹ استان در کشور با بیماری سالک درگیر هستند.

شناسایی ۱۷ مورد در خراسان جنوبی 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در رابطه با وضعیت بیماری سالک در خراسان جنوبی گفت: تعداد موارد سالک در خراسان جنوبی در سال گذشته ۳۵ مورد و در شش ماه ابتدای امسال ۱۷ مورد شناسایی شده است.

 شایسته افزود: خراسان جنوبی فعلاً کانون سالک نبوده و موارد مشاهده شده همگی وارده می‌باشند.

او در مورد راه‌های پیشگیری از این بیماری اظهار کرد: پیشگیری از بیماری در گرو حفاظت فردی از تماس نی پشه خاکی است که این کار با استفاده از توری، پشه بند آغشته به حشره کش، حشره کش‌ها و همچنین دفع صحیح زباله‌ها جهت کاهش تولید مثل پشه خاکی و بهسازی محیط زیست انجام می‌شود.

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در نوع روستایی مبارزه با جوندگان و در نوع شهری بیماریابی و درمان بیماران اهمیت دارد و یکی از مهم‌ترین اقدامات جهت جلوگیری از گسترش بیماری پوشاندن زخم‌ها توسط بیمار می‌باشد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.