سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۵ علت نخست منجر به فوت در فارس مشخص شد/مرگ بیش از ۷۰ نفر در روز

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با تاکید بر اهمیت نظام ثبت وقایع حیاتی، توجه به این امر را در برنامه ریزی‌های سلامت بسیار مهم دانست.

دکتر عباس رضائیان زاده مهم‌ترین منبع اطلاعاتی سازمان‌های بهداشتی از جامعه را آمار حیاتی عنوان کرد و گفت: آمار حیاتی، اطلاعات به دست آمده از ثبت منظم، دقیق و مستمر وقایع حیاتی را شامل می‌شود که عمده‌ترین جزء آن «فوت» است؛ فوت یک واقعه شفاف و بدون تفسیر است که می‌تواند آینه تمام نمایی از وضعیت سلامتی – بیماری در هر جامعه باشد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: اطلاعات دقیق از دلایل فوت در جوامع انسانی نقش اساسی در برنامه ریزی مرتبط با ارتقای سطح سلامت در جوامع دارد.

او گفت: در حال حاضر «برنامه ثبت و طبقه بندی دلایل فوت کشور» به عنوان مرجع رسمی برای ارائه اطلاعات و شاخص‌های مرگ و میر مورد پذیرش قرار گرفته است و بر اساس اطلاعات سامانه کشوری نظام ثبت و طبقه بندی دلایل فوت، به طور متوسط در هر شبانه روز بیش از ۷۰ نفر در شهرستان‌های زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز جان خود را از دست می‌دهند که این تعداد در هر ماه؛ حدود دو هزار و ۱۵۰ نفر است.

این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با برشمردن پنج علت نخست منجر به فوت در استان فارس گفت: در این زمینه می‌توان به ترتیب از بیماری ‏های قلبی عروقی با حدود ۴۰ درصد موارد، بیماری‌های عفونی و انگلی که سهم عمده آن فوت ناشی از بیماری کووید۱۹ بوده با حدود ۲۱ و نیم درصد موارد، سرطان ‏ها و تومور‌ها با حدود ۱۰ و هفت دهم درصد موارد، حوادث ترافیکی با حدود چهار و هفت دهم درصد و بیماری‌های تنفسی با چهار و نیم درصد موارد نام برد.

کارشناس نظام ثبت و طبقه بندی علت‌های مرگ در گروه آمار معاونت بهداشت دانشگاه نیز در این زمینه گفت: در سال ۱۴۰۰، فوت ۲۶ هزار و ۵۳ نفر در شهرستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در سامانه کشوری نظام ثبت و طبقه بندی علل فوت ثبت شده که میانگین سنی فوت آن‌ها ۶۵ سال بوده است.

مریم جان فدا، سهم فوت مردان از این تعداد را ۵۷ و چهار دهم درصد و سهم فوت زنان را ۴۲ و ۶ دهم درصد عنوان کرد و گفت: همچنین شاخص نسبت جنسی حاصل از رویداد فوت در استان ۱۳۵ است؛ به این معنی است که در مقابل هر ۱۰۰ فوت ثبت شده برای زنان، ۱۳۵ فوت برای مردان به ثبت رسیده است.

او در ادامه میزان مرگ وقوع یافته در نقاط شهری استان فارس را ۷۶ درصد و در مناطق روستایی ۲۴ درصد اعلام کرد و با تاکید بر اهمیت بررسی دلایل مرگ در گروه ‏های سنی و جنسی مختلف گفت: ۵۱ و ۳ دهم درصد مرگ‏‌ها در گروه سنی ۷۰ سال به بالا اتفاق افتاده است و پس از آن در گروه سنی ۶۹-۳۰ سال شامل ۴۰ و یک دهم درصد بوده و پس از آن در گروه‏‌های سنی پائین‏تر، میزان مرگ ‏و میر کاهش می‏ یابد.

جان فدا گفت: بر اساس اطلاعات ثبت شده، ۵۷ درصد فوت‌ها در بیمارستان‌های سطح شهرستان ها، ۳۷ درصد در منزل و سایر فوت‌ها در معابر و اماکن عمومی، مراکز درمان سرپایی و آسایشگاه‌ها رخ داده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.