کتاب «رژیم موقت مفهوم و پژوهشهای تخصصی» که توسط مرکز مطالعات و پژوهشهای الاتحاد تالیف و منتشر شده، در مباحثی تخصصی به بررسی پدیده فروپاشی رژیم موقت صهیونیستی پرداخته است.
این کتاب در فصل اول مفهوم رژیم موقت و اذعان شخصیتهای مختلف بینالمللی و صهیونیستی به این موضوع را مورد اشاره قرار داده و در فصلهای بعدی به بررسی ساختارهای امنیتی و تشکیلاتی سرویسهای جاسوسی و نظامی رژیم صهیونیستی پرداخته و در ادامه بحرانهای فراروی اسرائیل که منجر به این فروپاشی میشود را برشمرده است.
نقش سرویسهای جاسوسی در تصمیمسازیهای تلآویو
-نقش سرویس اطلاعات نظامی امان
سرویس اطلاعات نظامی امان بزرگترین سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی است که بزرگترین بخش بودجه کابینه را به خوداختصاص داده است. این سرویس اطلاعاتی اسرائیل که همانند سایر مراکز و موسسات وابسته به کابینه و ارتش رژیم صهیونیستی یک سرویس جاسوسی محسوب میگردد ارزیابیها واطلاعات راهبردی در اختیار کابینههای مختلف این رژیم قرار میدهد و نقش اساسی در تصمیمگیریهای اسرائیل دارد. اطلاعاتی که توسط امان ارائه میشود نقش اساسی در انجام عملیاتهای جاسوسی دارند و این اطلاعات محرمانه هستند. اما بخشی از آنها به شکل خام توسط کارشناسان اسرائیلی فاش میگردد. اطلاعات مذکور در اختیار وزیر جنگ و نخستوزیر رژیم صهیونیستی و دیگر تصمیمگیرندگان این رژیم قرار میگیرد و گزارش ارزیابی اطلاعاتی سالانه اسرائیل نیز توسط امان صادر میشود.
-نقش سرویس اطلاعات و امنیت عمومی (شاباک)
با وجود اینکه شاباک کوچکترین سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی محسوب میگردد، اما در عین حال امنیتیترین سرویس این رژیم بوده و تاثیر زیادی بر عملیات تصمیمگیری در نهادهای سیاسی و نظامی اسرائیل دارد و نمیتوان نقش آن را با سایر سرویسهای امنیتی این رژیم مقایسه کرد.
همه منابع و رسانههای صهیونیستی اتفاق نظر دارند که اگر توصیههای سایر سرویسهای امنیتی اسرائیل با اطلاعات شاباک مغایرت داشته باشد، کابینه اسرائیل توصیههای مذکور را رد میکند. در جریان انتفاضه الاقصی فلسطینیان در سال ۲۰۰۰ شاباک مسئول ترسیم سیاستهای سرکوبگرانه علیه فلسطینیان بود و این سیاستهای رژیم نژادپرست صهونیستی را تشدید میکرد. این نفوذ گسترده شاباک در محافل تصمیمگیری تلآویو به اندازهای است که «ناحوم برنیگ» کارشناس امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی در روزنامه یدیعوت آحارانوت میگوید رئیس شاباک حاکم واقعی اسرائیل است.
-نقش سرویس امنیت خارجی (سرویس جاسوسی موساد)
موساد نقش مهمی در ترسیم سیاستهای خارجی رژیم صهیونیستی دارد و این سرویس جاسوسی از طریق «یوسی کوهن» رئیس سابق خود روابط با کشورهای عربی را سازماندهی میکرد و در راس پروژه عادیسازی و توسعه مناسبات با اعراب بود تا از این طریق کشورهای عربی را وادار کند که با اسرائیل به عنوان یک «کشور» رسمی تعامل داشته باشند.
-نقش مرکز مطالعات سیاسی (مماد)
مرکز مطالعاتی مماد وابسته به وزارت خارجه رژیم صهیونیستی است که در زمینه ارزیابی مواضع سیاسی در سایه اطلاعات رسیده به آن کار میکند. این اطلاعات شامل اطلاعات امنیتی و سیاسی از دفاتر و کنسولگریهای تابع مماد در کشورهای مختلف است. این مرکز صهیونیستی نسبت به مراکز وابسته به امان و موساد نقش کمتری در تصمیمگیریهای تلآویو داردو از مطالعات آن در زمینه فعالیتهای سیاسی وزارت خارجه اسرائیل استفاده میشود. کارشناسان و پژوهشگران مماد گاهی در نشستهای کابینه رژیم صهیونیستی برای ارزیابی مواضع امنیتی حاضر شده و توصیهها و پیشنهادات خود را در عرصههای مختلف ارائه میدهند.
این مرکز از مهمترین مراجع ایجاد شبکه روابط گسترده با مسئولان سیاسی و نظامی و امنیتی و دیپلماتیک با کشورهای عربی و دیگر کشورهای جهان است. مماد نقش مهمی در توسعه مناسبات بین رژیم صهیونیستی و کشورهای اروپایی و آسیایی و به طور خاص کشورهای آفریقایی دارد. این مرکز همچنین نقش مهمی در برگزاری مباحثات میان سیاستمداران اسرائیلی و عرب طی دهههای گذشته داشته است.
بارزترین ابزارهای جمعآوری اطلاعات در سرویسهای جاسوسی اسرائیل
سرویسهای اطلاعاتی و جاسوسی در سراسر جهان برای کسب اطلاعات جهت انجام عملیاتهای خود از ابزارهای متعددی بهره میگیرند که در این میان روشهایی که صهیونیستها به این منظور پیش گرفتهاند متفاوتتر از دیگر سرویسهای اطلاعاتی و جاسوسی دنیاست:
-عنصر انسانی: جذب جاسوسان و استفاده از آنها
با وجود اینکه ابزارهای متعددی برای جمعآوری اطلاعات از اهداف جاسوسی وجود دارد مانند: دستگاهها و تسلیحات مدرن در عرصه هوایی و زمینی و دریایی، ابزارهای پیشرفته اطلاعاتی و رسانه ای، سرویسهای ماهوارههای پهپادهای جاسوسی، شبکههای اینترنتی و... که در اختیار سرویسهای جاسوسی اسرائیل قرار دارد، اما هنوز هم عنصر انسانی مهمترین ابزار عملیاتهای جاسوسی این رژیم محسوب میگردد؛ چرا که عنصر انسانی قدرت تجزیه وتحلیل و برقراری ارتباط میان اطلاعات را دارد و همچنین با بهرهگیری از امکانات عقلی و فکری میتواند اطلاعات مفیدی ارائه دهد و همچنین اطلاعات عنصر انسانی قابل اعتمادتر است؛ بنابراین سرویسهای جاسوسی رژیم صهیونیستی فعالیتهای خود را با هدف جذب جاسوس روز به روز افزایش میدهند و روشهای متعددی به این منظور به کار میگیرند. از جمله بارزترین روشهای سرویسهای جاسوسی اسرائیل برای جذب مزدور میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-سوءاستفاده از مسائل جنسی: سرویسهای جاسوسی رژیم صهیونیستی از تمایلات جنسی افراد به ویژه جوانان در سراسر جهان برای جذب آنها استفاده میکنند. در این روش قصه از آنجا شروع میشود که یک زن جوان با طعمههای سرویسهای جاسوسی اسرائیل تماس تلفنی برقرار میکند یا در شبکههای اجتماعی با آنها ارتباط میگیرد. این ارتباط چندین ماه به شکل عادی ادامه پیدا میکند و سپس روابط نامشروع آغاز میگردد و افرادی که طعمه سرویسهای جاسوسی رژیم صهیونیستی شدهاند احساس میکنند همه چیز عادی است و به مرور در این روابط غرق میشوند و در مرحله پایانی، زن جوانی که مامور به دام انداختن افراد مذکور است آنها را برای همکاری تحت فشار و باجخواهی قرار میدهد.
-سوءاستفاده از نیازهای انسانی مانند درمان و تحصیل و کار: سرویسهای جاسوسی رژیم اشغالگر از این روش بیشتر علیه ملت فلسطین به ویژه در نوار غزه که تحت محاصره شدید قرار دارد استفاده میکند. این سرویسها از این راه کثیف فلسطینیان را تحت باجخواهی و فشار قرار داده و از نیازهای انسانی آنها سوءاستفاده میکنند؛ به این صورت که از خلال ارتباط مستقیم یا تماس تلفنی، افرادی را که نیاز شدیدی به خدمات انسانی همچون درمان خود و خانوادههایشان در خارج دارند مورد هدف قرار میدهند و به آنها وعده میدهند که در صورت همکاری با این سرویسها امکانات لازم برای پایان دادن به درد و رنج آنها را فراهم میسازند. این روش از جمله کثیفترین ابزارهای رژیم اشغالگر برای جذب مزدور است. نهادهای جاسوسی این رژیم همچنین افرادی را که نیاز به تحصیل در خارج از کشور دارند طعمه قرار میدهند و آنها در همه جا و حتی در خارج از فلسطین از طریق دفاتر جاسوسی موساد تحت نظر هستند.
-سوءاستفاده از وضعیت اقتصادی: در این روش موسسات جاسوسی رژیم صهیونیستی افرادی را که نیاز مالی شدید دارد مورد هدف قرار داد و با تحریک و فریب آنها سعی در جذبشان دارند. سرویسهای جاسوسی اسرائیل به این منظور طعمههای خود را تحت فشار قرار داده و مدام به آنها اصرار میکنند و یک زندگی رویایی به آنها وعده و قول میدهند که همه مشکلات مالیشان را حل کنند. از این روش اغلب در خارج از فلسطین و کشورهای مورد هدف استفاده میشود و افرادی که طعمه شدهاند بعد از مدتی متوجه میشود دست به یک جنایت بزرگ زده و به کشور خودشان خیانت کردهاند.
-جذب جاسوس در شبکههای اینترنتی: افسران نهادهای جاسوسی اسرائیل سعی در هماهنگی شبکههای اینترنتی برای به دام انداختن جوانان دارند و فریبکاری آنها در این عرصه شامل موارد زیر میشود:
-فریب الکترونیکی
-فریب عاطفی
-فریب جنسی
-فریب اطلاعاتی
-مهندسی اجتماعی: در این روش طعمه مورد نظر بدون اینکه بداند به طرق مختلف همانند ارتباط مستقیم یا تلفنی یا در فضای مجازی اطلاعاتی را در اختیار افرادی قرار میدهد که در ظاهر برای امور سازگار با ماهیت طبیعی انسان همچون درخواست کمک و ... به او نزدیک شدهاند و اعتماد وی را جلب میکنند. به عنوان مثال افسران نهادهای جاسوسی اسرائیل در این روش از طریق شبکههای اجتماعی با علایق افراد مختلف آشنا شده و شروع به برقراری روابط با آنها میکنند. در برخی موارد این افسران خود را نماینده شرکتها و موسسات دولتی معرفی کرده و بعد از ارتباط با طعمههای خود از آنها دعوت به همکاری در شرکتها و موسسات خاص یا انجمنهای بشردوستانه میکنند.
منبع: تسنیم