سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر بهداشت در همایش روز جهانی غذا:

رتبه نخست سلامت غذای منطقه به ایران تعلق دارد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در همایش روز جهانی غذا گفت: ایران در تمام شاخص‌های سلامت از جمله تولیدات غذایی سرآمد منطقه است.

دکتر بهرام عین اللهی گفت: هفته گذشته در اجلاس مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی در مصر با حضور ۲۲ وزیر بهداشت از ۲۲ کشور حضور یافتیم که در زمینه‌های مختلف بحث و تبادل نظر شد و خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران در همه شاخص‌های بهداشتی با فاصله زیاد نسبت به سایر کشور‌ها پیشتاز بود.

وی افزود: بسیاری از بیماری‌های واگیر که برخی کشور‌های این منطقه درگیر آن هستند همچون سل و فلج اطفال تقریبا در ایران ریشه کن شده و در نشستی که درباره غذا برگزار شد، ایران بهترین شاخص‌ها را داشت و در فاصله زیادی با سایر کشور‌های این منطقه قرار می‌گرفت.

او ادامه داد: برای توسعه سلامتی در جامعه توجه به سلامت غذا و سلامت هوا ضروری است. همه‌گیری کرونا نشان داد که یک ویروس از طریق انتقال هوایی تا چه حد می‌تواند آسیب رسان باشد و علاوه بر این مقوله‌ای که به خوبی می‌توان از عوارض آن پیشگیری کرد، غذاست.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: دسترسی آحاد مردم به غذای سالم، با کیفیت و مفید از تکالیف دولت هاست که می‌تواند از بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کند.

ضرورت توجه به سلامت و ایمنی غذایی مردم

دکتر عین اللهی بیان کرد: وزارت بهداشت وظیفه خود می‌داند مساله ایمنی و سلامت غذا را با جدیت دنبال کند. ما سازمان‌های مختلفی داریم که سازمان غذا و دارو با اختیارات قانونی کافی، از قدرتمندترین سازمان آنهاست و می‌تواند ایمنی و سلامت غذایی مردم را نظارت و پیگیری کند.

وی افزود: این سازمان باید آلایندگی مواد غذایی و همچنین بیماری‌های منتقله از غذا را به حداقل برساند که در این مسیر اولین و مهم‌ترین گام آموزش همگانی است.

وزیر بهداشت تصریح کرد: آموزش سبک زندگی سالم به مردم و این که چه غذایی را به چه میزان و چگونه مصرف کنند بسیار مهم است و از بسیاری بیماری‌ها پیشگیری می‌کند.

دکتر عین اللهی افزود: خوشبختانه تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی معاونت غذا و دارو دارند که مجهز به آزمایشگاه‌های پیشرفته و مرجع است و مطابق قوانین موجود، کار پایش و نظارت بر تولید موادغذایی را به بهترین شکل انجام می‌دهند؛ به طوری که استاندارد‌های آن‌ها در منطقه و دنیا کم نظیر است و مرجع محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: این معاونت‌ها باید کوچکترین انحرافات از قوانین را گزارش کنند و شبکه بهداشت و شبکه غذا و دارو در کنار هم پایش ایمنی و سلامت غذایی را روزانه انجام دهند.

او تصریح کرد: همایش روز جهانی غذا از سال ۸۶ برگزار می‌شود که نشان دهنده اهمیت موضوع ایمنی غذایی در کشور است. از همین رو این نشست‌ها باید به دستاورد‌های جدید علمی بپردازند و در بحث کنترل غذایی از هوش مصنوعی نیز بهره گرفته شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان از بزرگترین مزیت‌های ماست و این شرکت‌ها باید بتوانند در صنایع غذایی کشور، سرمایه گذاری و محصولات خود را صادر کنند.

وی در ادامه اظهار داشت: در دیدار با وزرای بهداشت کشور‌های منطقه اعلام شد که این کشور‌ها در انتظار رونق صادرات محصولات ایرانی هستند و از آن‌ها استقبال می‌کنند. ایران قادر است در صادرات دارو و مواد غذایی حرف نخست را بزند؛ به ویژه آن که افزایش صادرات موجب خودکفایی بیشتر می‌شود و افراد را به تولید بهتر و افزون‌تر ترغیب می‌کند.

۲۰۰ بیماری ناشی از ناایمنی غذایی

دکتر عین اللهی افزود: هدف ما این است که غذای مردم ایمن باشد؛ زیرا غذای ناایمن ۲۰۰ بیماری از بیماری‌های ساده گرفته تا سرطان‌ها را ایجاد می‌کند.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: سالانه حدود ۶۰۰ میلیون نفر در جهان از غذای آلوده و ناایمن آسیب می‌بیننند و این بدین معنی است که از هر ۱۰ نفر در جهان یک نفر از این مساله دچار آسیب می‌شود.

وی بر نقش مهم مواد غذایی در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر تاکید کرد و افزود: سالانه ۱۱۰ میلیارد دلار در دنیا هزینه درمان بیماری‌های ناشی از غذای آلوده و ناایمن می‌شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دیابت، فشار خون و بیماری های قلبی متاثر از مصرف مواد غذایی ناسالم است و اگر مصرف مواد غذایی اصلاح شود، بسیاری از بیماری ها کنترل خواهد شد؛ مثلا با کاهش مصرف نمک می توان از فشار خون بالا جلوگیری کرد.

دکتر عین اللهی یادآور شد: ما باید علاوه بر افزایش کیفیت تولید مواد غذایی، شاخص های دیگری مثل مصرف نمک، قند و چربی ها را کاهش دهیم؛ چرا که این اقدامات موجب کاهش هزینه های سلامت می شود.

وی افزود: تامین سلامت، کاری جمعی و بین بخشی است و توجه به شاخص ها و مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت بسیار مهم است. وزارت جهادکشاورزی یکی از دستگاه های اصلی در این عرصه است که خوشبختانه در سال جاری همکاری های بسیار خوبی بین دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و بهداشت شکل گرفته است.

وزیر بهداشت با اشاره به ضرورت خروج و تبدیل کشاورزی از حالت سنتی به مدرن و مکانیزه، افزود: با مدرن شدن کشاورزی، استفاده از سموم، آفت کش ها و کودهای شیمیایی در تولیدات غذایی کشاورزی کاهش می یابد.

دکتر عین اللهی بیان داشت: سال گذشته اثر همه گیری کووید۱۹ بر تولیدات و قیمت مواد غذایی موجب رکود اقتصاد جهانی شد؛ اما خوشبختانه با اقدامات وزیر جهاد کشاورزی در کشور، شاهد تولید بیشترین گندم طی سال اخیر در ایران بوده ایم که دستاوردی نویدبخش است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: هماهنگی سازمان غذا و دارو با تولیدکنندگان بسیار مهم است؛ کارخانجات و شرکت های تولید موادغذایی وظیفه خطیری دارند و باید با کاهش بوروکراسی مشکلات آنها را کاهش داد.

دکتر عین اللهی بر افزایش صادرات مواد غذایی تاکید کرد و گفت: وزارت بهداشت از تولیدکنندگان مواد غذایی به صورت جدی پشتیبانی می کند ولی در مقابل تخلفات و تقلبات به طور جدی می ایستد؛ زیرا سلامت مردم برای ما اهمیت بسیار دارد.

ضرورت تصویب مالیات بر دخانیات توسط مجلس

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: تنها شاخصی که سایر کشورهای منطقه در آن از ما پیشی گرفته اند و باید در ارتقای آن بکوشیم، مالیات بر دخانیات است.

وزیر بهداشت با اعلام اینکه ۱۳ درصد مرگ و میر در ایران طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی متاثر از مصرف دخانیات است، گفت: ارزانی سیگار عامل افزایش مصرف آن است و در جایی که صنعت دخانیات از افزایش فروش سود می برد، عوارض آن بر سلامتی مردم میلیاردها تومان به نظام سلامت آسیب می رساند.

دکتر عین اللهی یادآور شد: دولت با مالیات بر دخانیات موافق است و امیدواریم امسال مجلس شورای اسلامی این مالیات را تصویب کند.

وی با اشاره به این که تقریبا تمام حوزه های داخلی از افزایش مصرف دخانیات متاثر بوده و ضرر می کنند به افزایش ریسک بیماری های ریوی در مصرف کنندگان مواد دخانی اشاره کرد و بیان داشت: سیگار تمام بیماری ها را تشدید می کند و لازم است درباره کاهش مصرف آن در جامعه از طریق افزایش مالیات، تصمیم جدی گرفته شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.