سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توصیه‌ برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های شایع در فصل پاییز

معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه با شروع فصل پاییز و ایجاد تغییرات دما، رطوبت و فشار هوا، برخی بیماری‌های ویروسی و فصلی شیوع پیدا می‌کند، توصیه‌هایی برای پیشگیری از این بیماری‌ها ارائه کرد.

دکتر کامران راسخ با اشاره به اینکه بیشتر بیماری‌های فصلی قابل پیشگیری هستند، گفت: هر چند که بیمار شدن ربطی به روز، ماه و یا فصل خاصی ندارد، اما برخی بیماری‌ها در فصل‌های خاصی از سال مانند پاییز شیوع بیشتری دارند.

او یادآور شد: تب، لرز، درد بدن و سرفه می‌تواند نشانه‌های ابتلا به سرما خوردگی، آنفلوآنزا، حساسیت‌های فصلی و یا کرونا باشد.

این پزشک متخصص بیماری‌های داخلی با بیان اینکه نشانه‌های بیماری آنفلوآنزا به مراتب شدیدتر از سرماخوردگی است و شروع سریع تری دارد، گفت: از نشانه‌های آنفلوآنزا می‌توان به گلودرد، تب، سردرد، درد عضلانی، گرفتگی بینی و سرفه و در مواردی بروز با استفراغ و اسهال اشاره کرد.

نقش تغذیه در پیشگیری و درمان بیماری‌های فصلی

دکتر راسخ گفت: عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش موثری در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی از جمله کووید۱۹، آنفلوآنزا و سرماخوردگی دارد.

او عامل ابتلا به بسیاری از بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، بیماری‌های ریوی و بیماری‌های قلبی را سوء تغذیه و نداشتن رژیم غذایی مناسب دانست.

این پزشک متخصص بیماری‌های داخلی گفت: رژیم غذایی مناسب در پیشگیری و درمان بیماری‌های ویروسی و تقویت سیستم ایمنی بدن، نقش موثری دارد.

مصرف مواد غذایی لبنی، تخم مرغ و پروتئین ها، انواع سبزی و مرکبات، مایعات فراوان و پرهیز از غذا‌های حاوی چربی بالا، از جمله مواردی بود که دکتر راسخ برای پیشگیری از بیماری‌های فصلی به آن اشاره کرد.

این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به بازگشایی مدارس و حضور دانش آموزان در کلاس‌های درس یادآور شد: با توجه به اینکه در شرایط خطر شیوع آنفلوآنزا قرار داریم، استفاده مداوم دانش آموزان از ماسک و شست و شوی دست‌ها عامل مهمی در جلوگیری از ابتلای آنان به برخی بیماری‌های تنفسی و فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا محسوب می‌شود.

توجه به وعده غذایی صبحانه دانش آموزان به عنوان یک غذای اصلی و استفاده از میان وعده‌های سالم از دیگر توصیه‌های مدیر امور بیماری‌ها و مراکز تشخیصی و درمانی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز به خانواده‌ها بود.

دکتر راسخ تاکید کرد: با توجه به اینکه خطر انتشار بیماری‌های تنفسی در محیط‌های بسته از جمله فضای آموزشی زیاد است، به مسئولان مدارس توصیه می‌شود نسبت به ایجاد تهویه مناسب در کلاس‌ها تمهیدات لازم اندیشیده شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در نشست ستاد دانشگاهی مدیریت بیماری کووید۱۹، از افزایش مراجعه مبتلایان دارای علائم تنفسی به مراکز تشخیصی و درمانی دانشگاه خبر داد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.