سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از ابتدای سال صورت گرفت؛

پذیرش ۵۳۲ معتاد متجاهر در خراسان جنوبی

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال ۵۳۲ معتاد متجاهر با پذیرش در مراکز ماده ۱۵ درمان شده اند یا در حال گذراندن روند درمان هستند.

شرفی مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال ۵۳۲ معتاد متجاهر با پذیرش در مراکز ماده ۱۵ درمان شدند یا در حال گذراندن روند درمان هستند که از این تعداد ۱۰۳ نفر زن هستند.

او افزود:  بیش از ۵۰۰ معتاد متجاهر از سوی دستگاه قضایی و قضات به بهزیستی معرفی و در مراکز درمان اعتیاد پذیرش شدند.

راه‌اندازی مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ چه شد؟

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به دستورالعمل چندجانبه راه‌اندازی مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ گفت: صدور موافقت اصولی راه‌اندازی مرکز ماده ۱۶ برعهده بهزیستی است، پروانه فعالیت از سوی دانشگاه علوم پزشکی صادر می‌شود و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر نیز مسئول تأمین و تجهیز مکان است.

او افزود: تاکنون در خراسان جنوبی مکانی با استاندارد‌های لازم از جمله داشتن ایمنی خاص معرفی نشده و مکانی که قبلا معرفی کردند نیز مورد تأیید نبود.

شرفی با تأکید بر اینکه برای پذیرش معتادان متجاهر مشکلی نداریم تصریح کرد: زمانی راه‌اندازی مرکز ماده ۱۶ برای خراسان جنوبی ضروری است که مراکز ماده ۱۵ ظرفیت پذیرش نداشته باشند، ولی هم اکنون این ظرفیت برای همه شهرستان‌ها فراهم است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برای ایجاد مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ نیاز به صدور مجوز برای ۲ شخص است گفت: یک شخص باید تجربه مدیریت کمپ و درمان معتادان را داشته و شخص دیگر هم باید پزشک باشد که نیاز به مجوز از دانشگاه علوم پزشکی دارد.

او اظهار کرد: افراد دارای صلاحیت راه‌اندازی مرکز ماده ۱۶ که از بهزیستی مجوز می‌گیرند را می‌توان به‌راحتی یافت، اما بخش دیگر مجوز دانشگاه علوم پزشکی است که شرایط خاص خود را دارد.

مکان مناسب باید تجهیز شود

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: در صورتی که مکان مناسب تأمین و تجهیز شود برای صدور مجوز از سوی بهزیستی مشکلی وجود ندارد.

او افزود: سرانه درمان معتاد متجاهر در ماه یک میلیون و ۵۰ هزار تومان است که براساس طول درمان تخصیص پیدا می‌کند و سرفصل اعتباری آن از سوی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر تأمین می‌شود.

شرفی ادامه داد: براساس آمار‌هایی که بهزیستی از معتادان پذیرش شده ارجاع می‌دهد این سرانه در قالب اعتبار پایان سال تأمین و پرداخت می‌شود.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه امسال ۳۰۰ میلیون تومان برای درمان معتادان متجاهر در مراکز ماده ۱۵ برآورد هزینه شده است عنوان کرد: تاکنون از این میزان هزینه، ۸۷ میلیون تومان پرداخت شده و مابقی نیز تا پایان سال پرداخت می شود.

او با تأکید بر اینکه ورود و خروج معتادان متجاهر با دستور قضایی است گفت: زمان ترخیص معتادانی که به شکل داوطلب به مراکز ترک اعتیاد مراجعه می‌کنند نیز اختیاری است، اما در خصوص معتادان متجاهر فقط زمانی حق خروج دارند که به‌طور کامل پاک شده باشند و مقام قضایی اجازه خروج دهد.

شرفی بیان کرد: پذیرش از طریق ماده ۱۵ حمایت‌هایی از جمله تسهیلات اشتغال و بیمه دارد که در تکمیل روند درمان موثر است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.