سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

صید پول از استخر‌های دومنظوره/ کشاورزان ماهی بیاورند

پرورش ماهی در استخر‌های دو منظوره، دو سر سود است؛ کشاورزان خراسان جنوبی هم ماهی پرورش می‌دهند و هم آب غنی شده استخر را روانه زمین‌ها می‌کنند.

مدتی است که در خطه کویری خراسان جنوبی ماهی‌های گرمابی و سردآبی پرورش می‌یابند به طوری که هم اکنون ۶۷۲ نفر در استان استخر پرورش ماهی دارند.

اهالی خراسان جنوبی علاقه خاصی به پرورش ماهی دارند و در زیر آفتاب سوزان، ماهی‌های زیادی را در استخر‌ها و حتی بند‌های خاکی خود پرورش می‌دهند.

این استان کویری با آن که از دریا‌ها دور است و رودخانه دائمی نیز ندارد، اما به دلیل داشتن آب‌های شور که مورد علاقه برخی آبزیان است، فرصت مناسبی را برای پرورش و تولید ماهی پیش روی بهره برداران این صنعت قرار می دهد.

صید ۱۰۱ تن ماهی از دل کویر

هم اکنون ۷۸۲ استخر دومنظوره در استان وجود دارد که ماهی‌های سردآبی و گرمابی در این استخر‌ها در حال پرورش است که پارسال از این استخر‌ها ۶۵ تن و ۵۰۰ کیلوگرم ماهی سردآبی و ۳۶ تن ماهی گرمابی صید شده است.

در کناراستخر‌های دومنظوره نیز ۹ سد استان برای پرورش ماهیان گرمابی استفاده می‌شوند به طوری که پارسال ۴۶۱ تن ماهی گرمابی از از این سد‌ها صید شده است.

ماهی گرمابی تولید شده در خراسان جنوبی از نوع کپور و آمور و سردابی از نوع قزل آلا است که ماهی کپور به استان‌های سیستان و بلوچستان و خوزستان ارسال می‌شود.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در خصوص صید ماهی درامسال گفت: هزار و ۲۷ تن ماهی گرمابی و سردآبی در ۶ماهه نخست امسال در استخر‌های دو منظوره کشاورزی استان تولید شد که ۶۰ تن انواع ماهی سردآبی و ۹۶۷ تن انواع ماهی گرم آبی بوده است.

سورگی افزود: این میزان نسبت به پارسال که ۹۵۰ تن بود ۷۷ تن افزایش داشته است.


بیشتر بخوانید


او با بیان اینکه روند تولید ماهیان در استان افزایشی است اظهار کرد: شهرستان‌های طبس، قاین، بشرویه و نهبندان به ترتیب بیشترین پرورش ماهی در استان هستند.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: با وجود اینکه در استان درگیر تنش آبی هستیم، اما بازهم در پرورش ماهی پیشرو هستیم و موفق به پرورش ماهی در این استان شده ایم.

یک تیر و ۲ نشان پرورش ماهی در استخر‌های دو منظوره

حالا در خراسان جنوبی در کنار پرورش ماهی در استخرها، کشاورزان نیز پای کار آمده اند و در استخر‌ها و بند‌های خاکی خود ماهی نیز پرورش می‌دهند.

اکبری از کشاورزان شهرستان نهبندان به ما می‌گوید: چند سالی است که تصمیم به پرورش ماهی در بند خاکی خود گرفته ام، با اینکه از دور و نزدیک شنیده بودم که سود زیادی دارد، اما به عینه ندیده بودم تا اینکه خودم در این بند خاکی ماهی ریختم.

او با اشاره به اینکه پارسال در نهبندان باران بسیار خوبی بارید، افزود: از استان تهران بچه ماهی‌ها را به قیمت هزار و ۲۰۰ تومان به نهبندان آوردم و داخل بند خاکی خود آن‌ها را پرورش داده ام و تقریبا یک ماه پیش آن‌ها را در شهر‌های نهبندان و زاهدان و زابل به فروش رساندم.

این شهروند نهبندانی می‌گوید: کار من کشاورزی است، اما امسال حدود ۱۰ هزار ماهی گرمابی با وزن نزدیک به ۲ کیلو به قیمت کیلویی ۶۰ هزار تومان به فروش رساندم و خداروشکر سود خوبی کرده ام.

به دلیل آنکه آب موجود دربند خاکی از سیلاب است دیگر حتی ماهی‌ها نیاز به غذا هم ندارند، زیرا مواد سیلاب نیاز غذایی ماهی را تأمین می‌کند و یا اگر فرد بخواهد غذا هم به ماهی بدهد با مقدار کمی می‌تواند نیاز ماهی را برطرف کند.

این کشاورز نهبندانی در خصوص محصولات هندوانه و خربزه کاشته شده در پایین دست بند خاکی خود نیز اینچنین گفت: خداروشکر امسال وضعیت هندوانه و خربزه نیز خوب شده است، زیرا کود ماهی یا همان اوره موجود در فضولات ماهی باعث افزایش عملکرد در تولید محصولات کشاورزی می‌شود.

پیشنهاد این کشاورز به افرادی که دارای بند خاکی هستند این است که در زمان بارندگی اگر تصمیم به پرورش ماهی بگیرند در پایان نتیجه خوبی خواهند گرفت، زیرا پرورش ماهی در استخر کشاورزی، از هر دو سر سود است، زیرا در پایان، هم محصول با کیفیت تری برداشت می‌کنند و هم می‌توانند ماهی‌های پرورش یافته را به فروش برسانند.

پرورش دهندگان ماهی نیاز به حمایت دولت دارند

سازمان جهاد کشاورزی سال‌های گذشته، غذای یارانه‌ای برای ماهی‌ها را توزیع می‌کرد، اما امسال توزیع غذای یارانه‌ای ماهی صورت نگرفته است.

حسینی یکی از پرورش دهندگان ماهی استان می‌گوید: ۵ سال است که ماهی سردآبی در یک استخر پرورش می‌دهم و تقریبا راضی هستم، اما قیمت غذا‌های ماهی سرسام آور شده است و نیاز به غذای یارانه‌ای برای ماهی‌ها داریم.

در خصوص قیمت ماهی و توزیع نشدن غذا ماهی از پرسیدیم که او گفت: قیمت خوراک ماهی متفاوت است بعضی از غدا‌ها شاید ۲۰۰ گرم آن ۷۵ هزار تومان باشد وآنقدرهم جوابگوی نیاز غذایی ماهی نیست و برای فرد پرورش دهنده هم صرفه ندارد.

در این میان اگر جهاد کشاورزی پای کار بیاید و غذای یارانه‌ای ماهی را مانند قبل توزیع کند و سهمیه شان را بیشتر کند بدون شک پرورش دهندگان ماهی در استان نیز افزایش می‌یابند و سود بیشتری هم خواهند برد.

در کنار کشاورزی، ماهی پرورش دهید

هم اکنون ۶۷۲ پرورش دهنده ماهی در استان فعالیت می‌کنند و نیاز است تا مردم به خصوص کشاورزان بیشتر به سمت سوی پرورش ماهی در کنار استخر‌ها و بند‌های خاکی خود بروند.

پرورش ماهی صرفاً در یک استخر در خراسان جنوبی که جزو یکی از استان‌های کویری و کم آب است به صرفه نیست و نیاز است تا از استخر‌های دومنظوره و بند‌های خاکی استفاده شود تا بهره برداری و سود بیشتری نصیب بهره برداران آن‌ها شود.

گزارش از زهرا رضوانیان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۵۹ ۲۹ مهر ۱۴۰۱
یه سوال...
خود ماهی انواع بیماری های و باکتری های خودشو داره اونوقت از این آب برای کشاورزی استفاده میشه مشکل پیش نمیاد؟!...
ناشناس
۱۵:۰۴ ۲۹ مهر ۱۴۰۱
ماهی هایی که بوی گند میدن تنقدر ابشان کثیفه که حیوانها میمیرن صید نمیشن
ناشناس
۱۳:۲۶ ۲۹ مهر ۱۴۰۱
کو آب؟
ناشناس
۱۲:۳۵ ۲۹ مهر ۱۴۰۱
تو این بی آبی؟
ناشناس
۱۱:۵۹ ۲۹ مهر ۱۴۰۱
درآمد کشاورزان از هر طریقی با زحمت و رنج همراه است .امیدوارم این قشر از جامعه سلامت و تندرست باشند .