مهرداد قلی پور مدیرعامل اتحادیه کیلکای مازندران گفت: فصل صید کیلکا در دریای خزر اگرچه آغاز شده، اما حجم بالای رسوبات در رودخانه بابلرود سبب بروز مشکلات زیادی برای صیادان از جمله به گل نشستن برخی شناورها شده است.
او افزود: بر اساس آمار بیش از ۲ میلیون متر مکعب رسوب فقط در رودخانه بابلرود انباشت شده است.
قلی پور ادامه داد: مشکل انباشت رسوبات در رودخانه بابلرود که اسکله صیادان کیلکا در مصب آن قرار دارد مشکلی قدیمی است و شهریور ماه سال ۱۳۸۶ نیز چهار شناور غرق شده بودند.
مدیرعامل اتحادیه کیلکای مازندران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: این مشکل چند روز قبل نیز برای یکی از شناورهای کیلکاگیر با ۱۲ صیاد افتاد و با تلاش چندین ساعته این شناور از گل و رسوبات بیرون کشیده شد.
او گفت: لایروبی نکردن رودخانه بابلرود سبب میشود تا یکی دو سال دیگر حتی قایقهای کوچ تفریحی و ورزشی هم امکان تردد در این رودخانه را نداشته باشند.
قلی پور راهکار نهایی برای حل این معضل دیرینه را خرید یک دستگاه لایروب کاترساکشن اعلام کرد و افزود: این دستگاه حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان قیمت دارد که با اعتبارات شهرداری بابلسر امکان خرید آن وجود ندارد.
مدیرعامل اتحادیه کیلکای مازندران افزود: این دستگاه در بنادر جنوب وجود دارد و اجاره آن نیز برای لایروبی هر متر مکعب حدود ۲۰۰ هزار تومان است که با توجه به وجود بیش از ۲ میلیون متر مکعب رسوب در رودخانه بابلرود، اجاره این دستگاه معادل قیمت خرید آن است.
او گفت: ۱۰ رودخانه مهم در استان وجود دارد که همه آنها با مشکل انباشت رسوبات دست و پنجه نرم میکنند و اگر یک دستگاه لایروب کاترساکشن برای استان تهیه شود مشکل همه رودخانههای استان را میتوان حل کرد.
قلی پور افزود: پاکسازی رودخانههای استان از رسوبات نه تنها حیات را دوباره به این منابع آبی برمی گرداند بلکه سبب توسعه اشتغال هم خواهد شد.
مدیرعامل اتحادیه کیلکای مازندران ادامه داد: ۱۵۰۰ نفر اکنون در یک اسکله ۱۲۰ متری در رودخانه بابلرود با جابجایی مسافر و گردشگر در حال امرار معاش هستند و اگر این رودخانه احیا شود امکان ایجاد اشتغال دو برابری فقط در حاشیه این رودخانه وجود دارد.
او گفت: رسوباتی که از کف این رودخانهها برداشت میشود هم با توجه به وجود مواد آلی میتواند بجای کود و سموم شیمیای برای توسعه بخش کشاورزی بکار گرفته شود.
قلی پور افزود: با توجه به حضور میلیونها گردشگر در مازندران، رودخانههای این استان متعلق به یک شهر و استان نیست بلکه منفعت ملی و همگانی است و همه باید در احیای آن مشارکت کنند.