سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دهیار روستای پیوه ژن عنوان کرد؛

عدم توجه مسئولین استانی و میراث فرهنگی به روستای تاریخی پیوه ژن

هاشمی گفت: مسئولین استانی و میراث فرهنگی خراسان رضوی نسبت به روستای پیوه ژن و آثار ثبت شده ملی آن کم لطفی می کنند.

علی هاشمی دهیار روستای پیوه ژن اظهار کرد: روستای تاریخی پیوه ژن در دامنه کوه بینالود و ۶۵ کیلومتری شهر مقدس مشهد واقع شده و از طولانی‌ترین روستا‌های استان خراسان رضوی محسوب می‌شود.

وی گفت: با توجه به تردد زائرین مضجع شریف امام هشتم (ع) از مسیر جاده نیشابور به سمت مشهد وجود روستای پیوه ژن می‌تواند علاوه بر بحث زیارتی به قطب گردشگری تاریخی نیز تبدیل شود. 

هاشمی  افزود: در این روستا دو امامزاده از نوادگان امام سجاد (ع) مدفون می‌باشند که سالیانه پذیرای تعداد زیادی از مردم از شهر‌ها و روستا‌های اطراف بخصوص مشهد می‌باشد.



دهیار پیوه ژن اشاره‌ای به مشکلات زائرین و گردشگران این روستا کرد و گفت: با توجه به اینکه پیوه ژن روستای زیارتی و گردشگری است٬ زائرین و مردم از نبود باجه بانکی ودستگاه Atm ونبود اینترنت در روستا گله‌مند و ناراضی هستند٬ البته بحث موافقت افزایش پهنای باند صورت گرفته، ولی در بحث تامین سخت افزار کاری انجام نشده است.

هاشمی تصریح کرد: شبکه مخابرات روستا فرسوده است و نیاز فوری به تعمیر و بهینه سازی دارد٬ البته آنتن دهی دو اپراتور همراه اول و ایرانسل نیز بطور کامل با مشکل مواجه است.

وی به بحث مشکل آب در روستا اشاره کرد و گفت: خط انتقال آب روستا پیوه ژن مربوط به چهل سال قبل است که دچار فرسودگی و نیاز به بهینه سازی دارد.

هاشمی  به نبود دکتر ثابت در روستا اشاره کرد و افزود: در روستای پیوه ژن خانه بهداشت دایر است، اما پزشک ثابت در آن حضور ندارد واز طرفی داروخانه و نیروی ماهر در بحث تزریقات وجود ندارد.

دهیار پیوه ژن در ادامه گفت: در روستا هیچ مکان ورزشی برای آقایان و بانوان وجود ندارد و باعث مشکلات و نارضایتی‌های بسیاری شده است.

هاشمی درباره وقوع سیل در پیوه ژن و عدم توجه شرکت منابع آب مشهد هشدار داد و افزود: به دلیل سیل خیز بودن روستا و جلوگیری از مخاطرات طبیعی باید هرچه سریعتر لایروبی در رودخانه این روستا انجام شود. چراکه در حال حاضر رودخانه مملو از آثار سیلاب سال‌های گذشته است.

وی تصریح کرد: متأسفانه به دلیل عدم وجود خانه عالم روحانیون که جهت اجرای مراسمات مذهبی به روستا دعوت می‌شوند با مشکلات زیادی مواجه هستند البته متولی این امر سازمان تبلیغات اسلامی است.



هاشمی  اشاره به تعداد اهالی روستا کردو گفت: در حال حاضر ۳۱۰ خانوار در روستا پیوه ژن سکونت و زندگی می‌کنند و تعداد کل جمعیت بالغ بر هزارو یکصد نفر می‌باشند.

دهیار پیوه ژن درباره آثار تاریخی و گردشگری روستا گفت: در این روستا سه اثر بزرگ تاریخی که هر کدام قدمتی بالغ بر ۳۵۰ سال دارند وجود دارد که شامل حمام٬ شهر زیر زمینی و برج دیده بانی که هرکدام دارای شماره ثبت آثار ملی می‌باشند٬، اما به دلیل بی توجهی سازمان میراث فرهنگی مشهد در حال تخریب می‌باشند.

هاشمی درباره اجرای طرح هادی در روستا گفت: بعضی از منازل پیوه ژن از چندین دهه از ساخت آن‌ها می‌گذرد و باتوجه به تعهد نهاد‌های قانونی از جمله بنیاد مسکن متأسفانه تا امروز کاری انجام نشده است.

وی در پایان اشاره‌ای به مشاغل موجود در روستا کرد و گفت: در پیوه ژن با توجه به شرایط جغرافیایی٬ اقلیمی و فرهنگی سه حوزه دامداری٬ تولید عرقیات گیاهی و باغداری که شامل تولید میوه‌های آلو٬ گردو٬ بادام٬ انگور٬ سیب و هلو فعال می‌باشد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.