سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وقتی نقش آفرینان فتنه در خارج سنگر می‌گیرند / ضرورت تعامل با اینترپل برای استرداد بازیگران آشوب

پلیس بین‌الملل ایران می‌تواند با همکاری اینترپل، جهت استرداد یا دستگیری ایرانی‌های مقیم خارج که آشوب‍ها را مدیریت می‌کنند، اقدام کند.

پس از انقلاب ۵۷، ج. ا. ا در بزنگاه‌های مختلف درگیر فراز و نشیب‌های سیاسی بوده، که از راه دور و خارج از مرز‌ها توسط ایرنیان خارج نشین که در لباس اپوزیسیون ایفای نقش می‌کردند؛ مدیریت شده است. اما در سال‌های اخیر به لطف رشد تکنولوژی و شبکه‌های اجتماعی مدیریت افکارعمومی داخل کشور توسط براندازان کاری به مراتب راحت‌تر و آسان‌تر از گذشته شده است. اپوزیسیون خارج از کشور با ادبیات اقناع پذیر بر ذهن جامعه تاثیرات کوچک و بزرگ می‌گذارند، اما هدف اصلی براندازان تاثیر برروی افکار جامعه نوجوان و جوان است، چراکه آنان از ناپختگی و بی‌تجربگی رنج می‌برند.


بیشتربخوانید


همین فرآیند براندازان که هر دهه با شکل و ظاهر جدید نمود بیرونی در کشور ایران پیدا می‌کند، این بار پس از فوت خانم مهسا امینی، رسانه‌های معاند از جمله اینترنشنال، بی‌بی‌سی فارسی، رادیو فردا، من و تو و ... از طرق مختلف ارتباطی، بویژه رسانه‌های اجتماعی سیل گسترده‌ای از مسائل فمنیستی که در سیاست‌های داخلی ج. ا. ا سرکوب می‌شود.

با شعار «زن، زندگی و آزادی» و «مرد، میهن و آبادی» که برگرفته از گروه تروریستی مارکسیست-لنینیست پژاک با رهبری عبدالله اوجالان، که برای اهداف خود به‌طور سیستماتیک از ترور و وحشت برای رسیدن به اهداف خود استفاده می‌کنند؛ در افکار عمومی جامعه گستراندند؛ که این امر مطالبات، دغدغه‌ها و اعتراضات به حق مردم در حوزه‌های اقتصادی و فرهنگی را در مسیر آشوب و اغتشاشات قرار داد.

اغتشاشات مهر و شهریور ۱۴۰۱ کنترل و کشور از لحاظ امنیتی در حال برگشتن به حالت نرمال خود است. اما امکان دارد افرادی که این آتش را در وسط جامعه پرتاب کردند، مجدد با شکل و ظاهری جدید و موضوعی متفاوت، افکار عمومی را دوباره در مسیر اشتباه هدایت کنند؛ به همین خاطر مسؤولان و مدیران سیاسی مربوطه نظام باید برای جلوگیری از چنین اتفاقات تلخ و هزینه‌بر، مسببان جریان‌ساز اغتشاشات را از لحاظ قوانین لحاظ شده در نظام بین‌الملل استرداد و یا به کشور بازگردانند.

لازم به ذکر است فارغ از شیطنت رسانه‌های معاند فارسی زبان، گروه‌های هکری وابسته به جریان‌های برانداز در سیتم نهاد‌ها و سازمان‌های دولتی در این ایام اختلال ایجاد می‌کردند، که البته همچنان به این کار ادامه می‌دهند، که در این حوزه قوانینی جهت استرداد این افرد هم وجود دارد که در ادامه به آن پرداخته می‌شود. گفتنی است که، افرادی که این روز‌ها تلاش زیادی در آن سوی مرز‌ها برای برانگیخته کردن احساسات جوانان بی‌تجربه جهت حرکت در مسیری مخالف سیاست‌های نظام داشتند عبارتند از؛ امیرعباس یا سیاوش فخرآور «فعال سیاسی ایرانی»، علی جوانمردی «مجری صدای آمریکا و کنشگر سیاسی»، معصومه علی‌نژاد قمیکلایی که با نام مسیح علی‌نژاد شناخته می‌شود «خبرنگارو طراح جنبش چهارشنبه‌های سفید»، فرداد فرحزاد «مجری شبکه اینترنشنال» و گروه‌های هکری که با حملات سایبری خود سیتم‌های رایانه‌ای نهاد‌های دولتی را به اختلال انداختند عبارتند از؛ گروه هکری عدالت علی، گروه هکری انانیموس، گروه هکری بختک و غیره، در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت که مسؤولان مربوطه نظام چگونه باید برای اقدامات قانونی و استرداد این افراد و گروهک‌ها به کشور جهت محاکمه در دادگاه‌های داخلی بپردازند.

* اینترپل یا پلیس بین‌الملل

جنایات امروزی به طور فزاینده‌ای بین‌المللی و فرامرزی هستند. بسیار مهم است که بین همه بازیگران مختلف در حفظ یک معماری امنیتی جهانی هماهنگی وجود داشته باشد. از آنجایی که INTERPOL یک سازمان جهانی است، می‌تواند این بستر را برای همکاری فراهم کند. این امر سبب می‌شود تا پلیس مستقیماً با همتایان خود حتی بین کشور‌هایی که روابط دیپلماتیک ندارند کار کند ولذا صدایی برای پلیس در صحنه جهانی فراهم کرده است و با دولت‌ها در بالاترین سطح تعامل می‌کند.

تمام اقدامات  از نظر سیاسی بی طرف و در محدوده قوانین موجود در کشور‌های مختلف انجام می‌شود. در هر کشور، یک دفتر مرکزی ملی اینترپل (NCB) نقطه مرکزی تماس دبیرخانه کل و سایر NCB‌ها را فراهم شده. یک NCB توسط مقامات پلیس ملی اداره می‌شود و معمولاً در وزارت دولتی مسئول پلیس است. باتوجه به افرادی که به عنوان رهبر اغتشاشات شهریور و مهر ۱۴۰۱ را هدایت می‌کردند و موجب سلب آرامش جامعه و امنیت کشور شدند؛ به دوگروه تقسیم می‌شوند، گروه اول افرادی که با ایجاد فساد گسترده موجب تضعیف سیاسی و اقتصادی در جامعه شدند و گروم دوم به اخلال درآوردن سایت‌ها و سیتم‌های رایانه‌ای نهاد و سازمان‌های دولتی است، در ادامه بررسی می‌کنیم که آیا اینترپل به این دو گروه جرم تضعیف سیاسی در جامعه و حملات سایبری به دستورالعمل یا مواردی اشاره کرده است.

* مبارزه با فساد و تضعیف سیاسی از طریق اینترپل

در بخش جرایم اینترپل قسمت مرکز جنایت و مبارزه با فساد (IFCACC)، به اثرات فساد گسترده از جمله  تضعیف ثبات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، که در نهایت امنیت و امنیت جامعه را به عنوان کل تهدید می‌کند اشاره شده است. در واقع افرادی که در خارج از مرز‌های کشور خود مرتکب آشوب، از بین بردن نظم کشور و اختلال در امینت ملی می‌شوند، از این طریق می‌توان این افراد را تحت بررسی و تعقیب قرار داد و دستگیر کرد. بر همین اساس، پلیس بین‌الملل فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران موظف است، براساس اتفاقات و رویداد‌های تلخ این روز‌های اخیر، از طریق پلیس بین‌الملل یا اینترپل برای دستگیری این مجرمان اقدام کنند،   پلیس  جمهوری اسلامی ایران با اعلان قرمز برای افراد آشوب‌گر مهر و شهریور ۱۴۰۱ می‌تواند این افراد تحت پیگرد بین‌المللی قرار دهد.

* بررسی و تحت نظر قرار گرفتن حملات سایبری از طریق اینترپل

امروزه، جهان بیش از هر زمان دیگری به صورت دیجیتالی متصل شده است. مجرمان از این تحول آنلاین برای هدف قرار دادن نقاط ضعف در سیستم‌ها، شبکه‌ها و زیرساخت آنلاین دولت‌ها استفاده می‌کنند. تأثیر اقتصادی و اجتماعی گسترده‌ای بر دولت‌ها، مشاغل و افراد در سراسر جهان وجود دارد. جرایم سایبری مرز ملی نمی‌شناسند. مجرمان، قربانیان و زیرساخت‌های فنی حوزه‌های قضایی متعددی را در بر می‌گیرند. گروهک سایبری از جمله عدالت علی، انانیموس، بختک و ... در اغتشاشات مهر و شهریور ماه ۱۴۰۱ در سیتم‌های رایانه‌ای نهاد و سازمان‌های نهاد دولتی ج. ا.  اسلامی اختلال ایجاد کردند. پلیس بین‌الملل فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران می‌تواند براساس جرایم سایبری درنظر گرفته شده در پلیس بین‌الملل، گروهک‌های هکری که در روز‌های اخیر حملات سایبری داشتند، را از طریق اینترپل تحت بررسی و تعقیب قرار بدهند، تا هویت پشت صحنه این گروهگ‌ها آشکار شود.

* اهمیت چابکی پلیس

به گزارش مرکز مقابله با شایعات سایبری سازمان فضای مجازی سراج، باتوجه به اتفاقاتی که در سال‌های ۷۷، ۸۸، «دی ۹۶ و آبان ۹۸» و اغتشاشات اخیر مهر و شهریور ۱۴۰۱ افتاده است، اپوزیسیون ایرانی خارج کشور ثابت کردند، که در بزنگاه‌های مختلف سیاسی رویداد‌های جزئی را به یک آشوب بزرگ می‌کشانند، برهمین اساس پلیس ایران باید همکاری خود را با اینترپل بیش از پیش زیاد کند، تا مجرمانی که امنیت ملی را مورد تضعیف قرار دادند دستگیر ولذا افرادی که احتمال دارد در سال‌های آتی با شکل و شمایل نو و موضوعی  جدیدی را به آشوب تبدیل کنند، تحت نظارت و تعقیب قرار دهند.

منبع: مرکز مقابله با شایعات سایبری سازمان فضای مجازی سراج

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۵:۰۰ ۲۲ مهر ۱۴۰۱
اللهم عجل لولیک الفرج.....
میاریمشان....