سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فعالیت ۷۹ درصدی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در مناطق روستایی

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد چهارمحال و بختیاری گفت: ۷۹ درصد این کانون‌ها در مناطق روستایی فعالیت دارند بنابراین رسالت کانون‌های مساجد در روستا‌ها به مراتب بسیار بیشتر از شهر‌ها است.

محمدرضا مظاهری اظهار داشت: ۴۵۴ کانون فرهنگی هنری شامل ۱۹۳ کانون شهری و ۲۵۹ کانون روستایی در مساجد سطح چهارمحال و بختیاری فعال و ۱۶۷ کتابخانه و سه خانه دیجیتال نیز در دل مساجد فعال است که در کانون‌ها مشغول خدمت‌رسانی هستند.

وی افزود: ۷۹ درصد کانون‌های مساجد در روستا‌ها فعالیت دارند و باتوجه به اینکه در این مناطق کمترین مؤسسات و نهاد‌های فرهنگی مستقر هستند، نقش و رسالت کانون‌های مساجد پررنگ می‌شود و می‌توان گفت که نقش‌آفرینی و رسالت کانون‌های مساجد در روستا‌ها به مراتب بسیار بیشتر از شهر‌ها است.

مظاهری با اشاره به فعالیت ستاد کانون‌های مساجد استان به عنوان دبیر مشورتی منطقه هفت کشور، اضافه کرد: این ستاد در بین نهاد‌های فرهنگی عناوین و جایگاه‌های خوبی را کسب کرده است از جمله اینکه در نخستین رویداد ملی فهما، کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان توانستند رتبه اول کشور را در حوزه فعالیت‌های قرآن و عترت (ع) کسب کند، در دومین رویداد نیز بعد از استان قم رتبه دوم را در طرح ایران قوی کسب کردند، ضمن اینکه پارسال نیز استان ما به دلیل فعالیت‌های پررنگ و قوی به‌عنوان نامزد پایتخت فرهنگی و هنری مساجد در کنار استان‌های قم، خراسان رضوی، گلستان و اردبیل معرفی شد.


بیشتر بخوانید


وی بیان کرد: در طی این سه سال از برگزاری رویداد فهما، کسب رتبه اول در رواق نمایش از سوی کانون انصارالمهدی گوجان، رتبه دوم کشور از سوی گروه سرود نسیم صبای لردگان و ۱۴ رتبه کشوری دیگر از دیگر افتخارات کانون‌های فرهنگی هنری مساجد هستند.

مظاهری تصریح کرد: ستاد کانون‌های مساجد استان به‌عنوان دبیر دهه کرامت و مسئول کمیته مساجد ستاد دهه فجر فعالیت‌های خوبی انجام داده است؛ همچنین ما به‌عنوان تنها استان محروم هستیم که در تمامی مناطق محروم و سخت گذر استان طی ۱۵ مرحله توزیع گوشت نذری از سوی کانون‌های مساجد و با همکاری برنامه سمت خدا و مؤسسه حضرت خدیجه (س) توزیع شده است.

وی گفت: طرح اطعام غدیر با پیوست فرهنگی نیز با همکاری این برنامه تلویزیونی فقط در استان ما اجرا شد که طی آن، هشت هزار پُرس غذای گرم در منطقه بازفت توزیع شد.

مظاهری برگزاری سلسله گفتمان‌های نماز با عنوان شیوه‌های دعوت نوجوانان به نماز به‌صورت هفتگی و در دو کانون فرهنگی هنری مسجد را موفق ارزیابی کرد و توضیح داد: این برنامه که با مشارکت ستاد اقامه نماز استان آغاز شده با پیوستگی و خروجی خوب در حال اجراست.

وی افزود: امسال همچنین برای نخستین بار، شش کانون فرهنگی هنری مساجد استان در نمایشگاه اسوه سپاه و بسیج محلات حضور داشت که توانمندی‌ها و فعالیت‌های خود را به نمایش گذاشتند.

مظاهری به تشکیل هیئت شهدای گمنام کانون‌های مساجد و اجرای نخستین برنامه این هیئت از سوی کانون شهید چمران مسجد و حسینیه اعظم شهرکرد در تپه نورالشهدا اشاره و اضافه کرد: با توجه به تأکیدات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر معرفی دفاع مقدس به نسل جدید، این هیئت شهدایی ماه گذشته تشکیل شد که کارویژه‌های متنوع و متعددی را در سطح تعریف و اجرایی می‌کند.

وی بیان کرد: اعداد و ارقام و تخصیص اعتبارات و تجهیزات به کانون‌های مساجد بسیار ناچیز است و رقمی که دست ما را می‌گیرد بسیار ضعیف بوده و این گلایه را داریم که نگاه حمایتی به مساجد باید ویژه باشد.

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان عدم برون‌سپاری واقعی برنامه‌ها از سوی دستگاه‌ها به جوانان و نوجوانان مسجدی را دیگر مشکل کانون‌های مساجد عنوان کرد و توضیح داد: جوانان اگر میدان‌دار باشند می‌توانند با تقلیل هزینه‌ها کار‌های خوبی را پیش ببرند و از آنجا که مسجد فی‌نفسه تربیت‌کننده و تعالی‌بخش است، سپردن امور و برنامه‌ها به بچه‌های مسجد منشأ خیرات خواهد بود.

مظاهری افزود: تعدد نهاد‌های متولی مسجد را نباید به دیده تهدید نگاه کرد بلکه تعدد نهاد‌ها اگر موجب تکثر فعالیت‌ها شود رشد و ارتقا در ساحت فرهنگ و هنر مسجد نیز تحقق می‌یابد.

وی توجه رسانه‌ها به فعالیت‌های این کانون‌ها را یکی از انتظارات در جهت دیده شدن و تشویق و ترغیب این مجموعه‌ها دانست و اضافه کرد: این امر سبب ایجاد انگیزه در فعالان کاتون‌ها می‌شود؛ همچنین انتظار می‌رود که مدل حکمرانی فرهنگی مردمی از مسیر مسجد اتفاق بیفتد و هر گونه حمایت مادی و معنوی مردم و مسئولان که در جهت باز بودن و رونق مساجد باشد، موضوعیت دارد و به جا است.

مظاهری ادامه داد: اگر هر نهادی با توجه به رویکرد‌ها و ظرفیت و تخصص خود به کار بپردازد، اتفاقاً این تکثر نهاد‌ها و برنامه‌ها سبب رشد می‌شود؛ کانون‌های مساجد تمرکز خود را بر کارویژه‌های سرود، نمایش، مباحث قرآنی و شهدایی قرار داده و به فعالیت می‌پردازد و اگر این برنامه‌ها در پیوند و هماهنگی با دیگر فعالیت‌های مسجد پیش برود و هر بخش نیز اگر رسالتش را در حیطه تخصص خود به خوبی انجام دهد، قطعاً هم‌افزایی اتفاق می‌افتد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.