سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه مطرح کرد؛

وقف نوین؛ بستری برای ایجاد تناسب میان ظرفیت‌های وقف و نیاز‌های اجتماعی

حجت الاسلام خاموشی گفت: وقف نوین کارآمد درصدد ایجاد تناسب میان ظرفیت‌های وقف و نیاز‌های اجتماعی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان این که وقف نوین کارآمد درصدد ایجاد تناسب میان ظرفیت‌های وقف و نیاز‌های اجتماعی است، بیان کرد: مسئله مهم در وقف، مقوله نظارت مالی اثربخش بر موقوفات است که هدف از نظارت، ایجاد شفافیت مالی موقوفات است و در این راستا، پیشنهاد می‌شود نظارت مالی بر روند اداره موقوفات و بهبود شیوه حسابرسی تقویت پیدا کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، گفت: وقف به عنوان بخش چهارم اقتصادی محسوب می‌شود و در آن جایی‌که بازار در ارائه خدمات با نارسایی‌هایی مواجه است، بخش وقف می‌تواند این نارسایی‌ها را جبران کند.

به گفته حجت الاسلام خاموشی، در طول تاریخ، واقفین به دنبال رساندن خیر و منفعت، توسعه دانش بشری و حل مشکلات بوده‌اند و توسعه رفاه و رفع نیاز‌های ضروری مردم از اهداف وقف محسوب می‌شود و در عصر حاضر، وقف تأثیر مهمی در توسعه اقتصادی دارد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، با بیان این که هدف از سیاستگذاری اقتصادی وقف، ایجاد نظام راهبری اقتصادی موقوفات است و در این راستا باید توسعه اقتصادی وقف با رعایت مصلحت آن مدنظر قرار گیرد، ادامه داد: «تدوین نظام جامع راهبری اقتصادی وقف از سوی نهاد‌ها و دستگاه‌های سیاستگذار وقف»، «تدوین نظام فقهی و حقوقی حوزه اقتصادی وقف»، «طراحی و تدوین نظام توسعه اقتصادی وقف مبتنی بر بودجه موقوفاتی» و «آمایش سرزمینی موقوفات» در زمره اقدامات کلانی است که در حوزه وقف قرار دارد.

او با اشاره به بهره‌وری موقوفات تأکید کرد: هدف از این سیاست، افزایش بهره‌وری موقوفات است. لذا باید بهره‌برداری از ظرفیت وقف در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور افزایش یابد و ضروری است در این زمینه، طراحی و تدوین نظام بهره‌وری موقوفات و تدوین نظام علمی و اجرایی شیوه ارزیابی دارایی‌های موقوفات در دستور کار قرار بگیرند.

حجت الاسلام خاموشی بیان کرد: حفاظت از دارایی‌های موقوفات، موضوع حائز اهمیت دیگری است که هدف از این مسئله، توسعه پایدار موقوفات است. بنابراین، حفظ و صیانت از اصل و ارزش موقوفات بایستی مدنظر مسئولان و مرتبطان با وقف باشد و ضروری است که در این راستا، امکان‌سنجی ظرفیت‌های موقوفات کنونی کشور و نیاز‌های وقف جدید برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی، طراحی سازوکار تسهیل‌گری جذب منابع بین‌المللی و توسعه بازاریابی بین‌المللی برای انجام وقف جدید و سرمایه‌گذاری در موقوفات مهم انگاشته شود.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، با اشاره بر نظارت مالی به موقوفات گفت: مقوله نظارت مالی اثربخش بر موقوفات هم مهم است که هدف از نظارت، ایجاد شفافیت مالی موقوفات است و در این راستا، پیشنهاد می‌شود نظارت مالی بر روند اداره موقوفات و بهبود شیوه حسابرسی تقویت یابد و با انجام اقداماتی از قبیل «تدوین الگوی نظارت و بازرسی عملکرد مالی موقوفات براساس پیمایش میدانی»، «تدوین الگوی حسابرسی مالی موقوفات براساس الگوی ارزش سرمایه و مدیریت ضریب ریسک»، «تدوین الگو‌های مناسب رسیدگی مالیاتی به موقوفات متناسب با وقف»، «فراهم کردن بستر حضور نهاد‌های نظارتی قضایی برای کاهش فساد اقتصادی در موقوفات» و «ایجاد زیرساخت‌های فناورانه لازم و برون‌سپاری خدمات نظارتی و اقدامات مؤثر علیه پول‌شویی» نظارت‌ها را تقویت کرد.

خاموشی ادامه داد: ماندگاری اصل موقوفات مسئله مهمی است که باید به آن توجه شود و در این راستا، حفظ و حراست از اصل موقوفات مدنظر قرار دارد و ضروری است که با ایجاد ساز و کار فقهی، حقوقی و علمی موقوفات فاقد کاربری به احسن تبدیل شوند و همچنین، در برابر بلایای طبیعی با در نظر گرفتن راهکار‌های مؤثر از آن‌ها صیانت به عمل آید. به طور کلی، برای حفظ ارزش دارایی موقوفه در مقابل نوسانات قیمتی و تورم باید برنامه‌ریزی‌هایی انجام شود. 

او با بیان این که وقف نوین در عصر حاضر مطرح شده است، افزود: وقف نوین کارآمد از دیگر اصول وقف است که هدف از بیان وقف نوین، ایجاد تناسب میان ظرفیت‌های وقف و نیاز‌های اجتماعی است. لذا، بهره‌گیری از نوآوری‌های کارآمد برای توسعه توان وقف مدنظر است. البته در این راستا، اقداماتی از سوی سازمان اوقاف صورت گرفته است که ایجاد طرح هادی موقوفات، خدمات مشاوره فقهی و تکمیل حلقه‌های بازار وقف برپایه الگوی نیازسنجی وقف در عرصه‌های گوناگون، بخشی از این اقدامات محسوب می‌شوند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.