سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چند عامل مهم برای حفظ سلامت مغز همزمان با افزایش سن

مغز ما پیچیدگی های زیادی دارد که با افزایش سن عملکر آن کند می شود و حفظ سلامت آن باید به چند نکته اهمیت داد.

شکی نیست که ذهن انسان به طرز گیج‌کننده‌ای پیچیده است و نزدیک به ۱۰۰ میلیارد نورون با هم کار می‌کنند تا انسان را در تفکر چابک و سریع نگه دارند.

اما درست مانند بقیه بدن، زمانی که فرد کمی بزرگتر می‌شود مغز ممکن است در بهترین حالت خود نباشد و فرد متوجه شود که باید چیز‌هایی را یادداشت کند، قرار ملاقات‌ها را فراموش کرده یا نمی‌تواند گفتگو یا رویداد‌ها را بدون تأمل به یاد آورد.

با این وجود، یک مطالعه جدید توضیح داده است که خوشبختانه می‌توان مغز را تمرین داد و عملکرد آن را بهبود بخشید.

۳ عامل مهم برای سلامت مغز

پروفسور هرموندور زیگموندسون، استاد گروه روانشناسی در دانشگاه علم و فناوری نروژ NTNU می‌گوید: "کلید‌های سیستم عصبی ما ماده خاکستری و سفید است" که از نورون‌ها و دندریت‌ها تشکیل شده است، به گونه‌ای که ماده سفید اتصالات بین سلول‌ها (آکسون‌های نخاعی) را فراهم و به سرعت انتقال و توزیع سیگنال‌ها کمک می‌کند.

وی همچنین افزود: «اگر فردی بخواهد ذهن خود را در بهترین حالت نگه دارد، رعایت سه عامل ضروری است.

۱. داشتن فعالیت بدنی

فعالیت و حرکت شاید بزرگترین چالش برای بسیاری از ما باشد. همانطور که اگر بیش از حد روی مبل بنشینید بدن شما تنبل می‌شود، متأسفانه در مورد مغز شما نیز صدق می‌کند.

پروفسور زیگموندسون و همکارانش دراین خصوص اظهار داشته اند: "یک سبک زندگی فعال به توسعه سیستم عصبی مرکزی و مقابله با پیری مغز کمک می‌کند. "

بنابراین مهم است که فرد برای مدت طولانی ننشیند، اگرچه دستیابی به این توصیه مستلزم تلاش است، زیرا هیچ روش دیگری وجود ندارد که بتواند جایگزین آن شود.

اگر فردی کارپشت میز یا شغلی دارد که نیاز به تحرک فیزیکی فعال ندارد، پس از پایان کار باید با ورزش یا حداقل پیاده روی، خود را از نظر بدنی فعال کند.

۲. روابط اجتماعی

برخی از ما در تنهایی یا بودن در کنار افراد محدود خوشحال هستیم، اما از نظر علمی ثابت شده است که بهتر است فعالیت‌های اجتماعی خود را افزایش دهیم.

به گفته زیگموندسون، "روابط با دیگران و تعامل با آن‌ها به تعدادی از عوامل بیولوژیکی پیچیده کمک می‌کند که می‌تواند از کند شدن مغز جلوگیری کند"، به این معنی که بودن با افراد دیگر، برای مثال از طریق مکالمه یا تماس فیزیکی، از عملکرد خوب مغز پشتیبانی می‌کند.

۳. عاطفی بودن

آخرین مؤلفه می‌تواند با ماهیت شخصی ارتباط داشته باشد، زیرا پایه و اساس لازم و تمایل به یادگیری با عاطفه و شوق یا داشتن علاقه شدید به چیزی مرتبط است؛ زیرا می‌تواند عامل انگیزشی مهمی باشد که منجر به یادگیری چیز‌های جدید می‌شود.

در این زمینه، زیگموندسون توضیح داد که با گذشت زمان، تمایل یا اشتیاق به یادگیری چیز‌های جدید "بر توسعه و نگهداری شبکه‌های عصبی ما تاثیر می‌گذارد".

کنجکاوی، تسلیم نشدن وپرهیز از روزمرگی، از جمله مواردی است که باید برای حفظ سلامت مغز از آن‌ها مراقبت کنید. زیگموندسون خاطرنشان می‌کند که نیازی به تغییرات بزرگ و عظیم نیست، بلکه فرد می‌تواند به سادگی به یادگیری نواختن یک آلت موسیقی جدید روی بیارورد.

محققان در پایان مقاله خود با ذکر یک ضرب المثل در مورد مغز گفته اند: «یا از آن استفاده کن یا آن را از دست بده.» یعنی باید ذهن را تمرین داد تا کم کم دچار تنبلی نشود، زیرا رشد مغز ارتباط نزدیکی با سبک زندگی دارد.

در این زمینه، ورزش و روابط فیزیکی و عاطفی نقش بسزایی برای رشد و حفظ ساختار‌های اساسی مغز ما با افزایش سن دارند.

منبع: العربیه

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.