سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایجاد کشتارگاه صنعتی نیاز مهم شبکه دامپزشکی در گناباد است

رئیس شبکه دامپزشکی گناباد گفت: شرکت تعاونی گاوداران این شهرستان از حدود هفت ماه گذشته پیگیر احداث کشتارگاه صنعتی دام است.

محمدرضا متقی  رئیس شبکه دامپزشکی گناباد  گفت: وجود کشتارگاه دام در داخل گناباد در ۳۰ سال گذشته به یکی از مشکلات و دغدغه‌های شهروندان تبدیل شده بود و بعد از احداث کشتارگاه جدید در خارج از محدوده شهری در ۲ سال گذشته به این مکان انتقال یافت، ولی زیرساخت‌های کشتارگاه فعلی هم تکمیل نیست و نیازمند توجه بیشتر مسئولان ذیربط و سرمایه گذاران برای احداث کشتارگاه مجهز و صنعتی ضروری است.

او افزود:در نیمه نخست امسال ۲۷۴ هزار و ۵۶۲ راس دام سبک و سنگین این شهرستان طی نیمه نخست امسال بر علیه بیماری‌های مختلف دام و مشترک انسان و دام شامل بیماری‌های آبله، تب برفکی، قانقاریا، طاعون نشخوار کنندگان کوچک، هاری، تب مالت واکسینه شده اند.

رئیس شبکه دامپزشکی گناباد ادامه داد: تست بیماری سل و رصد و پایش و خونگیری هفت هزار و ۵۹ راس دام سبک و سنگین برای تشخیص بیماری‌های مختلف از دیگر اقدامات شبکه دامپزشکی گناباد به شمار می‌رود.

متقی بیان کرد: امسال حدود ۸۵۴ هزار قطعه طیور و ۶ هزار و ۷۴۵ لاشه دامی بعد از کشتار در کشتارگاه‌ها مورد بازرسی بهداشتی قرار گرفت و یک هزار و ۲۱۴ مورد هم از مراکز عرضه گوشت قرمز و سفید در این شهرستان بازدید به عمل آمد.

او تصریح کرد: با وجود ظرفیت‌های مختلف و متنوع گناباد در زمینه تولید دام و طیور، اکنون شبکه دامپزشکی این شهرستان برای نظارت مطلوب بر این بخش با مشکل کمبود نیروی انسانی مواجه است.

رئیس شبکه دامپزشکی گناباد تاکید کرد: گرچه تا حد امکان تلاش می‌شود که این مساله خللی در روند اجرای طرح‌های نظارت بر تولید دام و طیور ایجاد نکند، ولی کمبود نیروی انسانی متخصص موجب فشار و افزایش حجم کاری پرسنل موجود می‌شود و توجه بیشتر مسئولان مربوطه به رفع تنگنای فوق ضروری است.

متقی اظهار کرد: شبکه دامپزشکی گناباد به دلیل کمبود اعتبارات هزینه نظارت بر واحد‌های دامی را از محل اعتبارات جاری و هزینه‌ای خود تامین می‌کند.

 او افزود: با توجه به ارتباط مستقیم نظارت‌های دامپزشکی و تولید فرآورده‌های دامی در تامین سلامت عمومی هر اندازه به این بخش بیشتر توجه شود، بیماری در بین آحاد جامعه کاهش می‌یابد، در حالیکه کمبود نیروی انسانی متخصص در دامپزشکی گناباد موجب افزایش ریسک خطر بیماری‌های دامی و واگیر بین انسان و دام و در نتیجه به خطر افتادن سلامت آحاد جامعه به دلیل مصرف فرآورده‌های خام دامی ناسالم می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.