حسن وحید معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور روز جمعه در آیین روز روستا و عشایر که در روستای تقی آباد بخش زاغه برگزار شد اظهار کرد: بر اساس نتیجه ارزیابیهایی که در مجموعه سازمان منابع طبیعی کشور انجام و پروژههای شاخص استانها انتخاب شد لرستان در بسیاری از مباحث مربوط به منابع طبیعی جزو استانهای پیش رو میباشد.
وحید گفت: عدم اجرای طرحهای آبخیزداری یکی از معضلات و مشکلات زیست محیطی لرستان بوده است که طی سالهای اخیر با برنامههای هدفمند و اساسی بیش از ۷۵۰ هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی استان تحت پوشش عملیات آبخیزداری قرار گرفت.
او بیان کرد: بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی لرستان نیازمند آبخیزداری میباشد که سال گذشته عملیات آبخیزداری در بیش از ۲۵ هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی این استان انجام و امروز به عنوان یک پروژه شاخص افتتاح شد، اما امید میرود سطح آبخیزداری استان ۲ برابر افزایش یابد.
معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: در راستای دستور رییس جمهور مبنی بر مردمی کردن دولت در سطح روستاها، پروژههای آبخیز متعددی وجود دارد و این اختیار به ادارات کل منابع طبیعی استانها داده شده است که بتوانند شرکتهای فراگیر را تشکیل و به آنها رتبه دهند.
وی اظهار کرد: برداشت ۲۵ درصد علوفه از عرصههای منابع طبیعی سبب ایجاد مشکلات زیست محیطی شده همچنین یکی از مهمترین مشکلات موجود در حوزه منابع طبیعی، فرسایش خاک است.
وحید ادامه داد: با توجه به معضلات زیست محیطی کشور همچون سیلاب، خشکسالی، تغییر اقلیم، خشکیدگی جنگل و فرسایش سالانه ۱۶ تن خاک در هکتار، اما عملا انسجام بخشی در برنامههای سازمانی وجود ندارد به همین منظور دستورالعمل مدیریت جامع حوزه آبخیز صادر شده است.
او گفت: انسجام بخشی سازمانی در پروژههای دولت اجرا میشود که در این راستا جذب مشارکت مردم ضروری است تا بتوانیم مدیریت عرصههای منابع طبیعی را به این قشر واگذار کنیم.
در این آیین، ۱۱ پروژه آبخیزداری با اعتبار ۳۲۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات سفر رییس جمهور در سطح ۲۵ هزار هکتار عرصههای ملی لرستان افتتاح شد.
همچنین ۳۱۳ طرح عمرانی و اقتصادی روستایی لرستان باحضور ویدئو کنفرانسی رییسجمهور، با ۱۸ هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال و سه هزار ۸۰۰ فرصت شغلی افتتاح شد.