سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اوپک پلاس رئیس‌جمهور آمریکا را ناامید کرد

کاخ سفید اعلام کرد بایدن در پی تصویب کاهش تولید نفت در نشست اوپک پلاس از این ائتلاف ناامید شد.

کاخ سفید اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از تصمیم «کوته فکرانه» اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت ناامید شده است.

براساس گزارش الجزیره کاخ سفید در ادامه گفت:  ما با کنگره در ارائه ابزار و قدرت‌های اضافی برای کاهش کنترل اوپک بر قیمت انرژی گفتگو خواهیم کرد. تصمیم اوپک پلاس یادآوری نیاز به کاهش وابستگی ما به سوخت‌های فسیلی از منابع خارجی است.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی و برایان دیس، مدیر شورای اقتصاد ملی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کردند: «رئیس جمهور از تصمیم کوته‌بینانه اوپک پلاس برای کاهش میزان تولید نفت ناامید است، زیرا این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده است که اقتصاد جهانی با تداوم تأثیر منفی حمله روسیه به اوکراین در حال مقابله است.»

این بیانیه می‌افزاید: «حفظ میزان عرضه جهانی انرژی بسیار مهم است، زیرا این تصمیم بیشترین تأثیر منفی را بر کشور‌های با درآمد پایین و متوسط ​​که در حال حاضر از قیمت‌های بالای انرژی رنج می‌برند، خواهد داشت.»

این دو مقام گفتند که بایدن به وزیر انرژی دستور داده است تا هرگونه اقدام لازم را برای ادامه افزایش تولید داخلی در کوتاه مدت بررسی کند. علاوه بر این، دولت با کنگره درباره ابزار‌ها و اختیارات اضافی برای کاهش سیطره اوپک بر بازار انرژی مشورت خواهد کرد.

کشور‌های عضو اوپک پلاس موافقت کردند تا تولید نفت را از ماه نوامبر به میزان ۲ میلیون بشکه در روز کاهش دهند و سطوح مورد توافق برای ماه آگوست را به عنوان پایگاه مرجع در نظر بگیرند.

این اقدام، نشان دهنده تمایل کشور‌های تولیدکننده نفت برای جلوگیری از کاهش اخیر قیمت‌های جهانی است.

کاهش تولید نفت نشان می‌دهد لابی‌های جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که در ماه‌های اخیر در تلاش برای مذاکره با کشور‌های خلیج فارس در راستای افزایش تولید نفت بوده، تاثیری نداشته است.

چندی پیش کشور‌های عضو اوپک پلاس به منظور دستیابی به تعادل در بازارها، در بحبوحه نگرانی از کاهش تقاضا به دلیل رکود احتمالی اقتصادی در جهان، توافق کردند تولید نفت را در ماه اکتبر به ۱۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهند. این تعداد تنها ۰.۱ درصد تقاضای جهانی است.

در اوایل سال جاری میلادی پس از حمله روسیه به اوکراین، غرب با اعمال تحریم‌های شدید علیه مسکو، بدترین بحران عرضه انرژی از دهه ۱۹۷۰ را به وجود آورد، و از همین رو قیمت‌ها به بالاترین حد خود یعنی ۱۴۷ دلار در هر بشکه افزایش یافت اما طی هفته‌های اخیر به دنبال کاهش تقاضا از ترس رکورد اقتصادی در چین و کشورهای اروپایی قیمت نفت نیز کاهش پیدا کرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.