سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توزیع آرد در روستا‌های چهارمحال و بختیاری از طریق شرکت‌های تعاونی

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری گفت: در محل‌هایی که آرد شهری و یارانه‌ای توزیع می‌شود و نانوایی وجود دارد اجازه توزیع آرد خام و روستایی وجود ندارد و توزیع آرد در روستا‌ها نیز از طریق تعاونی روستایی صورت می‌گیرد.

نعمت‌الله تقی‌زاده اظهار داشت: در حال حاضر ۷۵۵ نانوایی از اداره کل غله آرد دریافت می‌کنند که ۷۳۲ نانوایی مجهز به کارت‌خوان و ۱۵ نانوایی در حال نصب کارت‌خوان هستند همچنین هشت نانوایی متخلف با نانوایی جدید جابه‌جا شده‌اند.

وی افزود: در طرح هوشمندسازی نان نظارت سیستمی بر خرید نان و سهمیه آرد صورت می‌گیرد و مواردی از قبیل فروش نان با قیمت‌های نامتعارف و یا استفاده از یک کارت بانکی چندین بار در طول روز کنترل می‌شود.

تقی‌زاده اضافه کرد: طرح خرید نان با همین دستگاه‌های هوشمند هنوز اجرایی نشده است که اگر اجرا شود قیمت آرد تغییر می‌کند و یک نوع آرد میان همه نانوایی‌ها توزیع می‌شود.


بیشتر بخوانید


وی گفت: توزیع آرد در دو نوع اول و دوم، صنعت و فانتزی و خشکه‌پز و آرد روستایی و عشایر توزیع می‌شود که آرد نوع اول یارانه ندارد و در محل‌هایی که آرد شهری و یارانه‌ای توزیع می‌شود و نانوایی وجود دارد اجازه توزیع آرد خام و روستایی وجود ندارد توزیع آرد در روستا‌ها نیز از طریق تعاونی روستایی صورت می‌گیرد.

تقی زاده با بیان اینکه مصرف استان هشت هزار و ۷۰۰ تن گندم و هفت هزار و ۸۰۰ تن آرد است، تصریح کرد: بیش از پنج هزار تن شکر سفید و حدود دو هزار تن برنج موجود در استان است که پاسخگوی نیاز مردم است.

وی افزود: حفظ موجودی و توزیع چهار محصول استراتژیک گندم، برنج، روغن و شکر بر عهده اداره کل غله است که اکنون هیچ مشکلی در راستای تامین کالا‌های اساسی نداریم.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه امسال خرید گندم طی دو مرحله انجام شد، اضافه کرد: مرحله اول در اردیبهشت‌ماه صورت گرفت که مقدار سه هزار و ۴۰۰ تن گندم باقی مانده از پارسال نزد کشاورزان خریداری شد و در تیرماه مرحله دوم صورت گرفت که ۲۴ هزار و ۴۰۰ تن گندم امسال خریداری شد.

وی ادامه داد: در مجموع امسال، ۲۵ هزار و ۸۰۰ تن گندم از کشاورزان خریداری شد که پارسال مقدار خرید تضمینی گندم ۱۷ هزار و ۶۰۰ تن بود که این آمار معادل ۴۷ درصد افزایش خرید گندم نسبت به پارسال است.

تقی‌زاده با اشاره به اینکه ذخیره گندم استان تا کنون به زیر دو ماه نرفته است، بیان کرد: با توجه به وضعیت آب‌وهوایی استان امکان ذخیره گندم تا ۱۵۰ تن ظرفیت برای یک سال در سیلو‌ها وجود دارد و موجودی گندم امسال ۲۵ درصد نسبت به زمان مشابه پارسال افزایش دارد که سهمیه استان را تا چهار ماه آینده تکمیل می‌کند.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان با بیان اینکه توزیع کالای استراتژیک در استان تنها با هدف تنظیم بازار صورت می‌گیرد، اظهار داشت: برنج‌های تایلندی، هندی و پاکستانی در انبار‌های استان ذخیره است که برنج تایلندی با قیمت ۱۱ هزارتومان، هندی با قیمت ۱۷ هزار تومان و پاکستانی با قیمت ۱۹ هزارتومان به انباردار‌ها داده می‌شود که هر کیلو برنج برای مصرف‌کننده یک هزار و ۵۰۰ تومان افزایش قیمت دارد.

تقی‌زاده ادامه داد: کیفیت آرد توزیعی استان در حد عالی با ۱۲ درصد سبوس است که با ترکیب ۴۰ درصد بومی و ۴۰ درصد وارداتی توزیع می‌شود و اگر کیفیت نان در استان متغیر است به نوع پخت برمی‌گردد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.