در بلوار طالقانی یزد دیگر جای سوزن انداختن نیست و این بلوار شلوغ و پر ازدحام به معضلی برای مردم و ساکنان آن تبدیل شده است.
کم عرض بودن خیابان، کمبود پارکینگ و تجمع مطبها و مراکز پزشکی، آزمایشگاهها، کلینیکهای تخصصی و فوق تخصصی و مراجعه بیماران بومی و غیربومی از جمله عوامل اصلی معضل ترافیک در این بلواراست.
سرهنگ زارع سرپرست پلیس راهور استان یزد گفت: عرض بلوار پاسخگوی جمعیت و ماشینهای ورودی به آن نیست و نبود پارکینگ و اضافه شدن مطب پزشکان باعث دوچندان شدن مشکلات این بلوار میشود.
او افزود: این ترافیک در روزهای اول هفته به ویژه در ساعات پایانی روز (پنج بعدازظهر به بعد) به حداکثر میرسد.
نیکونژاد رئیس کمیسیون نظارت شورای اسلامی شهر یزد گفت: معظلاتی از جمله ترافیک سنگین به دلیل کثرت مطبهای پزشکان در هسته مرکزی شهر، ایجاد شده است که همین خود باعث صدماتی به بیمار میشود.
او افزود: از طرف دیگر مشکلات زیست محیطی ایجاد شده، آرام و قرار را از مردم و کسبه آن منطقه گرفته و باعث نارضایتی آنها شده است.
به گفته او پزشکان نیز مطبهای خود را در محلهایی با کاربری مسکونی ایجاد کردند که باعث شده معماری خاص پزشکی و استاندارهای بهداشتی و درمانی در آنها رعایت نشود.
نیکونژاد بیان کرد: باتوجه به سرآمد بودن یزد در حوزه سلامت و پزشکی، بیمارانی نیز از شهرهای مختلف به این شهر مراجعه میکنند که بیشتر آنها برای اسکان و پرداخت هزینههای بالای آن مشکل دارند.
او تصریح کرد: تمامی این موارد باعث شد تا ایده ایجاد شهرک سلامت به عنوان راه حلی برای این مشکلات ایجاد شود و بتواند امید بیماران را نسبت به بهبودیشان افزایش دهد.
به گفته نیکونژاد معماری این شهرک باید به گونهای باشد که معماری ایرانی-اسلامی و معماری شفابخش از جمله نور مناسب، فضای سبز مناسب و... در آن اعمال شود واولویت ایجاد آن، تکریم بیماران و ارائه خدمات مطلوب به آنها باشد.
حبیب نیکوکار معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: شهرک سلامت ایدهای است که در چند شهر کشور داده شده و همراه با موفقیت بوده است.
او افزود: این شهرک به عنوان مجموعهای است که همه جوانب آن به سلامت نگاه میکند و از پزشک، پرستاری، مرکز خدمات درمانی وحتی محل اسکان، تفریح و خرید آن همگی در یک فضا متمرکز شده است.
نیکوکار بیان داشت: در استان یزد نیز علاوه بر نگاه گردشگری سلامت، برخی مسائل مانند شلوغی شهر در مراکز استقرار پزشکان، باعث ایجاد ایده شهرک سلامت شده است.
به گفته او باتوجه به فرآیند مشخص شدن مکان این شهرک، رضایت پزشکان برای حضور در این مکان و فراهم کردن تجهیزات پزشکی برای آن، احداث این شهرک زمان میبرد.
نیکوکار گفت:۴۰-۵۰ درصد بیماران بعضی مراکز درمانی، غیربومی هستند که با ایجاد شهرک سلامت تمامی خدمات را میتواند به صورت یکجا دریافت کند.