سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مسئول ثبت و غربالگری سرطان‌های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

اصفهان رتبه دوم بُروز سرطان سینه را در کشور دارد

مسئول ثبت و غربالگری سرطان‌های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، استان اصفهان رتبه دوم کشوری را در بُروز موارد جدید سرطان سینه دارد.

زهرا روانخواه گفت: اصفهان در سال‌های اخیر همواره در رتبه‌های اول تا سوم سرطان سینه قرار دارد و بر اساس آخرین آمار مربوط به سال ۹۷، جایگاه دوم کشوری را در این زمینه به خود اختصاص داده است.

او اظهار داشت: بر این اساس در زمینه سرطان سینه، میزان بُروز سنی استاندارد شده جمعیت در استان اصفهان بین ۵۰ تا ۵۲ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.

مسئول ثبت و غربالگری سرطان‌های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه سرطان سینه وابسته به جنسیت بوده و بیشترین میزان ابتلای آن مربوط به زنان است، خاطرنشان کرد: برنامه‌های مختلفی توسط وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی به منظور شناسایی به موقع و درمان این نوع سرطان در حال اجراست که غربالگری یکی از مهمترین آنهاست.

روانخواه اضافه کرد: برای انجام هرچه بهتر غربالگری سرطان سینه در استان اصفهان، سه مرکز ماموگرافی دولتی با تعرفه پایین در بیمارستان‌های امید، الزهرا (س) و شهید بهشتی در شهر اصفهان و در برخی از شهر‌های استان مانند شهرضا، نایین و زرین شهر در حال ارائه خدمات به زنان است.

او با بیان اینکه مرکز نمونه برداری سینه با تعرفه دولتی نیز در بیمارستان امید اصفهان راه اندازی شده است، گفت: حدود ۸۰ درصد از زنانی که در مراکز بهداشت و درمان استان اصفهان زیر پوشش غربالگری سرطان سینه قرار گرفتند در مراحل اول و دوم این بیماری، شناسایی شدند که این مراحل قابل درمان و بهبود است.

مسئول ثبت و غربالگری سرطان‌های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان توضیح داد: سرطان چهار مرحله دارد که اگر در مراحل اول و دوم تشخیص داده شود، به درمان جواب می‌دهد و بقای عمر بیمار خوب است و به شرایط عادی می‌تواند بازگردد، اما اگر این بیماری در مراحل سوم و چهارم که توده‌های سرطانی بزرگتر شده و اعضای دیگر بدن را درگیر کرده است، تشخیص داده شود، هزینه‌های درمانی بالاتر می‌رود و پاسخ دهی آن به درمان کمتر است.

روانخواه به مطالعه‌ای که ۲ سال گذشته در استان اصفهان انجام شد، اشاره و اضافه کرد: بر اساس این مطالعه سرطان سینه در میان زنان شهری به دلیل مراجعه کمتر آن‌ها به مراکز بهداشتی و پایگاه‌های سلامت در مراحل پیشرفته شناسایی می‌شود درحالیکه این بیماری در بین زنان روستایی که برای برنامه‌های غربالگری و آموزشی به مراکز بهداشت مراجعه می‌کنند، در زمانی که توده‌های سرطانی سایز کمتری دارد، کشف می‌شود.

او با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی به زنان شهری برای مراجعه بیشتر به مراکز بهداشت و خدمات جامع سلامت به منظور غربالگری سرطان سینه، گفت: زنان می‌توانند به نزدیک‌ترین مرکز بهداشت به منزل خود مراجعه کنند و کارکنان آن مرکز موظف به ارائه خدمات به آن‌ها هستند.

مسئول ثبت و غربالگری سرطان‌های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه زنان باید علائم هشدار دهنده سرطان سینه را بطور کامل بشناسند، برخی از این علائم را احساس توده در سینه یا زیر بغل، تغییرات پوست سینه بصورت تورفتگی، زخم، پوسته ریزی و برجسته شدن عروق، غیر قرینه بودن سینه ها، ترشحات سینه از یک مجرا بصورت خونی و آبکی و تغییرات نوک سینه عنوان کرد.

سرطان سینه به رشد کنترل نشده سلول‌های پوشش داخلی مجرای شیری یا لوبول گفته می‌شود؛ از نشانه‌های آن می‌توان به وجود توده در هر ناحیه از سینه و زیر بغل، درد یا حساسیت در سینه، هر گونه تغییر شکل، رنگ و اندازه در سینه و هرگونه ترشح روشن یا خونی از سینه اشاره کرد.

منبع:ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.