سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرپرست فرمانداری اردکان:

فضای کتاب و کتابخوانی در اردکان رضایت بخش نیست

حسین سبزواری با اشاره به اینکه فضای کتاب و کتابخوانی و سواد آموزشی در اردکان رضایت بخش نیست، گفت: راه اندازی کتابخانه سیار در این شهرستان ضروری است.

حسین سبزواری سرپرست فرمانداری اردکان در نشست مشترک انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان اردکان با  مدیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان یزد گفت: این طرح به منظور ترویج فرهنگ اجتماعی مطالعه در جامعه به ویژه نسل کودک و نوجوان و مناطق کم برخوردار اجرایی می‌شود.

او با بیان اینکه هر چند از نهاد کتابخانه‌های عمومی استان انتظاراتی است، ولی باید تک به تک اعضای جامعه دست در دست هم بدهند تا فرهنگ مطالعه رواج پیدا کند، تصریح کرد: اردکان دارای ۲۵ هزار دانش آموز و هفت هزار دانشجوست که ظرفیت بسیار مناسبی در این حوزه هستند.

سبزواری اظهار داشت: فرهنگ کتاب و کتابخوانی از دوره کودکی و نوجوانی در افراد نهادینه می‌شود وقتی این افراد تاثیرات لازم را نپذیرند در مدیریت جامعه دچار مشکل و حقوق شهروندی زیر سوال می‌رود.

او با اشاره به اینکه نشست‌های کتابخوان در سطح شهرستان رواج یابدتا فرهنگ مطالعه تقویت پیدا کند یادآور شد: در این خصوص نگاه کلیشه‌ای نداشته باشید، امروز در اردکان شاهد قومیت‌های مختلف هستیم که لازم است که فرهنگ کتابخوانی افزایش یابد تا کمتر شاهد آسیب‌های اجتماعی باشیم.

سرپرست فرمانداری گفت: اردکان در روزگاران گذشته دارای ساختار فرهنگی مناسب بوده است حضور علما و مجتهدان زمینه الگوپذیری دیگر افراد مهیا می‌کرد و این است که افراد دغدغه‌مند باید حضور پررنگ تری در جامعه داشته باشند.

سبزواری با اشاره به اینکه آنچه مهم است و اغلب نادیده گرفته می‌شود این است که به نفس کتابخوانی پرداخته شود، تاکید کرد: کتابخانه‌ها باید فضا‌هایی را ایجاد کنند که جوانان به  محیط‌های امن و سالم مراجعه کنند.

محمد محسن رفیعی مدیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان یزد  گفت: برای فرهنگ سازی صحیح همیشه باید از سنین پایه شروع کرد لذا در بحث نهادینه شدن فرهنگ مطالعه در استان نیز لازم است تا از همان دوران کودکی این فرهنگ با روش‌های مختلف به کودکان انتقال داده شود و در سطح بالاتر یعنی مدرسه نیز باید تا با برنامه‌ریزی مسوولان آموزشی و فرهنگی همانند افزودن زنگ مطالعه آزاد و... دانش‌آموزان با اهمیت مطالعه آشنا شوند.

او  با بیان اینکه زندگی روزمره انسان بدون مطالعه و یادگیری بی‌مفهوم خواهد بود بنابراین هر فرد معمولی در زندگی خود روزانه باید حداقل یک ساعت مطالعه داشته باشد که این موضوع قطعا باید از سنین ابتدایی به کودکان گوش‌زد شود اظهار داشت: مدیران و معلمان مدارس در شکل گیری شخصیت کودکان و نوجوانان تاثیر زیادی دارند تصریح کرد: آن‌ها می‌توانند دانش آموزان را با محیط کتابخانه‌ها آشنا سازند و انس ایجاد کنند.

رفیعی عنوان داشت: برگزاری یک کلاس آموزشی در کتابخانه، ارزش دادن به کتاب و مهم جلوه دادن امر کتابخوانی از سوی معلم می‌تواند در دانش آموزان ایجاد انگیزه کند.

او اظهار داشت: هیچ موفقیتی به جزء در سایه همت و تلاش همگانی میسر نخواهد شد.
اردکان دارای ۱۴ باب کتابخانه و ۲۰۰ هزار نسخه کتاب است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.