سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تخلیه موقوفاتی که از پرداخت اجاره‌ بها با رقم واقعی امتناع می‌ورزند

مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال‌وبختیاری گفت: مستاجرانی که از پرداخت اجاره‌بهای موقوفه با رقم واقعی امتناع ورزند با حکم قضایی تخلیه می شوند.

حجت‌الاسلام حسن امیری گفت: در مورد موقوفاتی که مستاجران از پرداخت اجاره‌بهای با رقم واقعی امتناع می‌ورزند با حکم قضایی تخلیه شده و موقوفات آزاد شده در جهت سرمایه‌گذاری برای انجام کار‌های اقتصادی و درآمدزا استفاده می‌شوند؛ مثلاً در موقوفه حاج سلیمان بروجن با پرداخت حق نسق، حدود ۴۰ هکتار را آزاد کردیم و پنج هکتار از این مساحت زیر کشت ذرت رفت که به مرحله درآمدزایی رسیده است.

وی ادامه داد: تلاش شده است که موقوفات را از سیستم صرفاً اجاره‌ای خارج کرده و در مورد موقوفاتی که مستاجران تمکین نمی‌کنند، به مرحله سرمایه‌گذاری اقتصادی برسانیم که راه‌اندازی صنعت پرورش ماهی، کشت محصولاتی، چون بادام و گندم دانش‌بنیان و یا کشت دیم و ... در این اماکن اتفاق افتاده و به مرحله درآمدزایی رسیده است. در تمامی این موقوفات از موقوفه شیخ رجب گرفته تا حاج سلیمان و دستگرد امامزاده و یا امامزاده حمزه‌علی یک امین موقوفه گماشته شده است که بر طبق قرارداد از یک تا چهاردرصد سود موقوفه به امین پرداخت می‌شود.


بیشتر بخوانید


حجت‌الاسلام حسن امیری با بیان اینکه اجاره‌بهای موقوفات استان سال‌های سال با فرمول‌های اشتباه در وضعیتی نابسامان بوده است، بیان کرد: اگرچه این اقدامات اوقاف بازتاب منفی رسانه‌ای داشت و مشکلات بعضاً اجتماعی و حتی امنیتی ایجاد کرد، اما اوقاف در ساماندهی این وضعیت مصر بوده و این رویکرد همچنان با نزدیک به ۲۰۰ پرونده قضایی که باز است، ادامه دارد؛ امروز در میزان اجاره‌بهای به‌روز شده موقوفات از ۳۰۰ درصد تا یک‌هزار درصد افزایش اجاره‌بها اتفاق افتاده است اگرچه، چون پایه اجاره‌بها بسیار اندک یعنی در حدود سه هزار تومان در ماه بوده است، اجاره‌ها هنوز با ارقام واقعی بسیار فاصله دارند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان در خصوص وضعیت درآمدزایی موقوفات و امامزادگان و بقاع متبرکه استان، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ درآمد بقاع متبرکه در مقایسه با سال پیش از آن، ۱۴۷ درصد رشد داشت، اما در حوزه درآمد موقوفات رشد منفی ۱۰درصد را تجربه کردیم؛ در شش ماهه امسال که زحمات چند ساله اوقاف در جراحی وضعیت موقوفات به تدریج در حال به بار نشستن است، در حوزه امامزادگان ۱۵۸ درصد نسبت به سال گذشته رشد نذورات را داسته‌ایم و در حوزه موقوفات نیز تا کنون، ۱۳۰ درصد رشد اتفاق افتاده است.

امیری با تأکید بر اینکه در مجموع، در شش ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، درآمد اوقاف استان در حوزه بقاع متبرکه و موقوفات ۱۴۲ درصد رشد را نشان می‌دهد، گفت: تمهیدات انجام شده برای این میزان رشد در دو محور عمده یعنی تعدیل اجاره‌ها و سرمایه‌گذاری اقتصادی در پیرامون امامزادگان و بقاع متبرکه و موقوفات بوده است.

امیری با تأکید بر اینکه در مجموع، در شش ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، درآمد اوقاف استان در حوزه بقاع متبرکه و موقوفات ۱۴۲ درصد رشد را نشان می‌دهد، گفت: تمهیدات انجام شده برای این میزان رشد در دو محور عمده یعنی تعدیل اجاره‌بها و سرمایه‌گذاری اقتصادی در پیرامون بقاع متبرکه و موقوفات بوده است.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان چهارمحال و بختیاری گفت: نزذیک به یک درصد موقوفات کشور در استان ما قرار دارد که از این حیث استان سی‌ام کشور هستیم.

وی اظهار کرد: حدود ۱۷۵۰ موقوفه و ۳۷۰۰ رقبه ثبت شده در استان وجود دارد که قریب به ۱۴۰۰ مورد مسجد و حسینیه هستند، همچنین تعداد ۱۰۱ امامزاده در سامانه جامع موقوفات کشور ثبت شده است که از این حیث نیز استان بیست و سوم کشور هستیم.

حجت الاسلام امیری با بیان اینکه اوقاف و امور خیریه استان تولیت ۹۵ درصد موقوفات استان را در دست دارد، ادامه داد: چهار درصد موقوفات نیز غیرمتصرفی هستند یعنی تولیت خاص اعم از فرزندان واقف را دارند و یک درصد نیز اشتراک‌التولیه بوده و تولیت مشترک دارند یعنی هم اوقاف و هم خانواده واقف تولیت وقف را بر عهده دارند، ۵۹ درصد موقوفات استان مسجد، ۱۸ درصد حسینیه، ۲۱ درصد نیز موقوفات دیگر اعم از یتیم‌خانه و سلامت و ... هستند.

امیری بیان کرد: ۳۳ درصد موقوفات استان مذهبی هستند، همچنین ۱۴ درصد موقوفات در حوزه اجتماعی، ۳۸ درصد در حوزه امور خیریه و هشت درصد نیز مربوط به حوزه‌های علمیه هستند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تصریح کرد: در امامزادگان استان، ۳۰ مرکز افق که در حوزه فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و قرآنی فعالیت دارند، ایجاد شده است، همچنین دفاتر شمیم خدمت در آستان مقدس امامزادگان راه‌اندازی شده که بزرگ‌ترین دفتر در امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون شهرکرد مستقر است و عمدتاً در راستای ایجاد اشتغال برای خانواده‌های محروم و نیازمند است.

امیری با اشاره به اینکه خدمات اشتغال‌زایی دفاتر شمیم خدمت جایگزین بسته‌ها و کمک‌های معیشتی شده است، گفت: افراد نیازمندی که به اوقاف مراجعه می‌کنند، وضعیت زندگی آنان از سوی گروه‌های شمیم خدمت مورد رصد قرار می‌گیرد و حتی‌الامکان آنان را در جهت اشتغال آموزش داده و حمایت می‌کنند.

وی بیان کرد: از زمان آغاز به کار دفاتر شمیم خدمت در بقاع متبرکه و به‌ویژه در امامزادگان دوخاتون شهرکرد از سال گذشته تا کنون، سه زندانی نیازمند آزاد شده‌اند، ۳۰۰ نفر مشغول به کار شده و به درآمدزایی رسیده‌اند، روش‌های جدید اشتغال زنان سرپرست خانوار در دست برنامه‌ریزی است، ۵۳ هزار بسته معیشتی و ۲۰۰۰ بسته مهر تحصیلی توزیع شده است، ۱۰۰ زوج کمک هزینه ازدواج دریافت کرده‌اند و این دفاتر برای موکب امامزادگان (ع) در کربلای معلی نیز کمک‌های مردمی را جمع‌آوری کرده‌اند.

امیری حمایت از افراد گرفتار در دام اعتیاد در جهت درمان و بهبود را یکی دیگر از خدمات دفاتر شمیم خدمت خواند و توضیح داد: همچنین ساخت سرپناه برای خانواده‌های با شرایط خاص و رسیدگی به موارد بسیار خاص از این دست از جمله خدمات این دفاتر است تا بخشی از آلام اجتماعی تقلیل یابد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان با تصریح بر اینکه در سه سال اخیر ۱۲۰ وقف جدید در چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: در سال ۹۸، ۵۹ مورد وقف جدید، در سال ۹۹، ۲۴ مورد و در سال ۱۴۰۰، ۴۷ مورد وقف جدید و به‌صورت میانگین، ۵۰ وقف در سال در استان اتفاق افتاده و به ثبت رسیده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.